题目内容

阅读理解

阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

  Healthy people who catch A(H1N1)flu do not need antivirals like Tamiflu, but the young, the old and the pregnant(怀孕的)surely do, the World Health Organization declared Friday in new advice to doctors.

  The UN health agency said people who are otherwise healthy with mild to moderate cases of A(H1N1)flu don't need the popular drug.But people thought to be at risk for complications(并发症)from A(H1N1)flu-children less than five years old, pregnant women, people over age 65 and those with other health problems like heart disease or HIV-should definitely get the drug.

  The WHO also recommended that all patients, including children, who have severe or worsening cases of A(H1N1)flu, with breathing difficulties。chest pain or severe weakness, should get Tamiflu immediately.

  The advice contradicts(与……矛盾)some current government policies, such as those in England, whose health agency liberally hands out Tamiflu to healthy people with A(H1Nl)flu.Since the British set up fl national flu service in July to deal with the increase of A(H1N1)flu cases, Tamiflu has been available to anyone suspected of having the disease, including healthy people.

  At its summer peak, there were about 110,000 new cases of A(H1N1)flu, also known as swine flu.every week in Britain.Boasting that Britain had the world's largest supply of Tamiflu, enough to cover 80 percent of its nearly 61 million people, Andy Burnham promised the drug would be available to anyone who needed it.Britons who call the national flu line can get Tamiflu without ever seeing fl doctor--it is given out by call center operators who have no medical training.

  Some experts have criticized that approach, warning that blanketing the population with Tamiflu increases the chances of resistant strains emerging.Flu expert Hugh Pennington of the University of Aberdeen called the strategy “a very big experiment” and said England's approach was out of step with the rest of the world.WHO said most patients infected with A(H1N1)flu worldwide recover within fl week without any medical treatment.

(1)

According to the UN health agency, Tamiflu should not be given to ________.

[  ]

A.

pregnant women

B.

children under five

C.

patients with severe cases of A(H1N1)flu,

D.

healthy people with mild cases of A(H1N1)flu

(2)

We can infer that ________.

[  ]

A.

UK has had the most cases of A(H1N1)flu in the world so far

B.

in Britain people can get Tamiflu very easily

C.

A(H1N1)flu has been effectively checked in the UK

D.

the British government has prevented the A(N1N1)flu from spreading

(3)

England's approach has been criticized by some experts because ________.

[  ]

A.

there is not enough supply of Tamiflu in the world

B.

Tamiflu should be given out by doctors

C.

it increases the chance of a resistant strain

D.

most patients will recover within a week without any medical treatment

(4)

What is the main idea of the last paragraph?

[  ]

A.

There is no need for fl patient with A(H1N1)flu to take Tamiflu.

B.

Tamiflu is only used by the young, old and pregnant.

C.

A(H1N1)flu cases have increased in Britain.

D.

England's approach has been criticized.

答案:1.D;2.B;3.C;4.D;
解析:

主旨大意题。根据段落主题句“Some experts have criticized that approach”,可知本段主要讲英国政府滥用“达菲”的做法受到专家批评。故D项最佳。


提示:

(1)

细节题。根据“The UN health agency said people who are otherwise healthy with mild to moderate cases of A(H1N1)flu don't need the popular drug”可知症状比较轻的健康人不必使用“达菲”。

(2)

推断题。根据“Britons who call the national flu line can get Tamiflu without ever seeing a doctor-it is given out by call center operators who have no medical training”,可以看出在英国很容易得到“达匪”。

(3)

细节题。根据“Some experts have criticized that approach, warning that blanketing the population with Tamiflu increases the chances of resistant strains emerging”可知滥用“达菲”可能会增加抗药性病毒出现的可能性。


练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网