题目内容
【题目】Driving on up to Yosemite with my family was exciting but nerve-racking (神经紧张的). I had never been to such an amazing national park before, yet I wasn’t the most athletic person so I knew that I couldn’t stick through all the hiking up and down. It actually ended up being a fun and adventurous experience.
The ride there was definitely long but worth it. As I woke up from my nap, I saw the beautiful scenery of the tall mountains and beautiful streams. The trails were made nicely for visitors. The waterfalls were breathtaking. Climbing up rocks was one of my favorite parts. Even though I fell a couple of times, I still have a lot of fun. The fact that my family and I spent so much time together all trying to find out which route to take and what views to watch really brought us closer together.
The great thing about nature is that, it’s just you, the views, and the people around you. There’s nothing there to bother you and it’s the best way to relax and enjoy yourself. Yosemite has 5 of the world’s highest waterfalls, and about 300 lakes. The structure of each mountain is incredible; it’s formed in ways that almost take your breath away. Some of them are of a deep dark color with waterfalls forming; some are formed with spots of green peeking (窥探) out. It’s definitely something you wouldn’t want to miss.
Yosemite isn’t the only great National Park but based on my experience I highly recommend going out and enjoying nature with family and friends. It’s a great time to bond, laugh, and take in what Mother Nature offers.
【1】The author writes the first paragraph mainly to ________.
A. introduce the topic of this passage
B. offer an example to us
C. tell us his future plan for hiking
D. describe a national park
【2】While climbing up rocks, the author was ________.
A. nerve-rackingB. injuredC. pleased D. worried
【3】According to the passage, Yosemite ________.
A. is crowded with visitors every day
B. is the only great National Park
C. is worth travelling to
D. is nothing but a common destination
【4】The author suggests us ________.
A. keeping a good bond with other people
B. visiting Yosemite now and then
C. trying to protect the environment
D. going out to enjoy the beauty of nature
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:作者讲述了自己与家人一起去Yosemite国家公园游玩的经历。
【1】A 推理判断题。首段为了引入下文要谈的作者与家人一起去Yosemite国家公园的游玩经历。故选A。
【2】C 事实细节题。根据第二段中间“Climbing up rocks was one of my favorite parts...closer together.”可知,作者爬山时是开心的。故选C。
【3】C 事实细节题。根据最后一段Yosemite isn’t the only great National Park but based on my experience I highly recommend going out and enjoying nature with family and friends. It’s a great time to bond, laugh, and take in what Mother Nature offers.可知,Yosemite是值得旅游的地方。故选C。
【4】D 推理判断题。从最后一段中“I highly recommend going out and enjoying nature with family and friends.”可知,作者建议我们到外面去欣赏大自然的风光。故选D。
【重点单词、短语解析】
1.amazing adj. 令人惊异的 2.scenery n. 风景(总称)
3.relax vt. 使放松 4.incredible adj. 难以置信的
5.recommend vt. 推荐6.up and down 上上下下7.take in 吸收;理解;欺骗
【长难句分析】
原文:The fact that my family and I spent so much time together all trying to find out which route to take and what views to watch really brought us closer together.(同位语从句)
译文:我们家人和我花费大把时间一起寻找行走的路线和观光的景点的事实使我们的关系更加紧密。
仿写:The news that we won the game really surprised us.
我们赢得比赛的消息真的让我们很惊讶!