题目内容

There have been big changes in the attitudes of most parents over the last few years. Physical punishment is banned in schools in most countries, and in many countries, there are moves to ban all physical punishment of children even at home. However, many parents still believe that they have the right to use some physical punishments to deal with certain misbehavior at certain ages.
It’s easy to find reasons to allow some physical punishments. One issue is that many parents find it very difficult to abandon physical punishment completely. Parents argue that this was the way they were brought up and that it didn’t do any harm to them. They believe that for the child’s sake they have the right to discipline the child in any way they consider fit, including using some physical punishments. The other one is that physical punishment can be quick and effective. There is not much point reasoning with a screaming child in the supermarket.
However, there are several reasons why we should stop using physical punishment. One point is that most parents are not trained to deal with misbehaving children. They don’t have enough resources or choices to handle the situation. As a result, they immediately react by hitting the child even if there are other solutions to the problem. Another point is that unless people are challenged or forced to change their belief, they may keep following negative habits. An example is seat belt use —now most people wear seat belts without thinking, while years ago the idea of using seat belts was strange to most people. In the same way, banning physical punishment will force people to change their habits.
In conclusion, parents have to change some of their belief and ideas about how children should be raised. It is possible to avoid the use of physical force, and doing so will help us move closer to the dream of removing violence from our society.
【小题1】According to the first paragraph, many parents think that ____________.

A.they are free to use physical punishment on their children
B.most of the children behave badly in their daily life
C.they have changed their attitudes towards their children
D.physical punishment is effective to educate their children
【小题2】Many parents won’t give up physical punishment because _____________.
A.they are disappointed with their children
B.they were brought up just in the same way
C.they don’t want to hurt their children badly
D.they don’t know what to do with their children
【小题3】The author gives the example of using seat belts in order to show ____________.
A.most people are used to wearing seat belts
B.it’s not difficult to change some negative habits
C.seat belts are really very necessary and useful
D.people won’t change their old habits unless forced
【小题4】The main purpose of the author in writing this passage is to ____________.
A.talk about a ban on using physical punishment
B.tell us we should educate our children in other ways
C.advise parents to give up using physical punishment
D.suggest physical punishment should be used at home


【小题1】A
【小题2】B
【小题3】D
【小题4】C

解析试题分析:本文讲述的是现在很多的父母亲中仍然存在着体罚孩子的行为,文章分析了具体的原因,在文章最后呼吁我们不要再采取这种不合理的教育行为。
【小题1】A 推理题。根据第一段最后一句However, many parents still believe that they have the right to use some physical punishments to deal with certain misbehavior at certain ages可知很多人都认为体罚孩子在特殊的年龄段是可以的。故A正确。
【小题2】B 细节题。根据文章第二段2,3行. Parents argue that this was the way they were brought up and that it didn’t do any harm to them.可知很多父母亲自己就是这样被教育的,所以他们对自己的孩子也这样。故B正确。
【小题3】D 推理题。根据文章倒数第二段Another point is that unless people are challenged or forced to change their belief, they may keep following negative habits. An example is seat belt use —now most people wear seat belts without thinking, while years ago the idea of using seat belts was strange to most people. In the same way, banning physical punishment will force people to change their habits.可知作者认为禁止体罚和要求使用安全带是一样的,都可以通过某种手段来实现我们的目标。故D正确。
【小题4】C 主旨大意题。根据文章最后一段In conclusion, parents have to change some of their belief and ideas about how children should be raised. It is possible to avoid the use of physical force, and doing so will help us move closer to the dream of removing violence from our society.可知本文主要是呼吁父母亲要改变自己的教育方式,不要再采用体罚这样的形式。故C正确。
考点:考察教育类短文阅读
点评:本文讲述的是现在很多的父母亲中仍然存在着体罚孩子的行为,文章分析了具体的原因,在文章最后呼吁我们不要再采取这种不合理的教育行为。要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理,要根据原文表面文字信息一步推出的答案。

练习册系列答案
相关题目

Maybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father, "But, Dad, you can't be healthy if you're dead."

  Dad, in a hurry to get home before dark so he could go for a run, had forgotten to wear his safety belt-- a mistake 75% of US population make every day. The big question is why.

 There have been many myths about safety belt ever since their first appearance in cars some forty years ago. The following are three of the most common.

 Myth the Number One: It's best to be "thrown clear" of a serious accident.

  Truth: Sorry, but any accident serious enough to "throw you clear" is able going to be serious enough to give you a very bad landing. And chances are you'll have traveled through a windshield (挡风玻璃)or door to do it. Studies show that chances of dying after a car accident are twenty-five times in cases where people are "thrown clear".

 Myth Number Two: Safety-bets "trap" people in cars that are burning or sinking in water.

    Truth: Sorry again, but studies show that people knocked unconscious (昏迷) due to not wearing safety belts have a greater chance of dying in these accidents. People wearing safety belts are usually protected to the point of having in these accidents. People wearing safety belts are usually protected to the point of having a clear head to free themselves from such dangerous situation, not to be trapped in them.

 Myth Number Three: Safety belts aren't needed at speeds of less than 30 miles per hour (mph).

 Truth: When two cars traveling at 30 mph hit each other, an unbelted driver would meet the windshield with a force equal to diving headfirst into the ground from a height of 10 metres.

Why did Elizabeth say to her father, "But, Dad, you can't be healthy if you're dead"?

 A. He was driving at great speed.

B. He was running across the street.

C. He didn't have his safety belt on.

 D. He didn't take his medicine on time.

The reason father was in a hurry to get home was that he __________.

A. wasn't feeling very well     B. hated to drive in the dark

C. wanted to take some exercise  D. didn't want to be caught by the people

According to the text, to be "thrown clear" of a serious accident is very dangerous because you ________.

A. may be knocked down by other cars.

B. may get serious hurt thrown out of the car

C. may find it impossible to get away from the seat

 D. may get caught in the car door

Some people prefer to drive without wearing a safety belt because they believe _______.

A. the belt prevents them from escaping in an accident

B. they will be unable to think clearly in an accident

C. they will be caught when help comes

 D. cars catch fire easily

What is the advice given in the test?

A. Never drive faster than 30 miles an hour.

B. Try your best to save yourself in a car accident.

C. Never forget to wear the safety belt while driving.

 D. Drive slowly while you're not wearing a safety belt.

Electric ears are dirty.In fact, not only are they dirty, they might even be more dirty than their gasoline-powered cousins.
People in California love to talk about "zero-emissions vehicles", but people in California seem to be clueless about where electricity comes from. Power plants mostly use fire to make it. Aside from the new folks who have their roofs covered with solar cells, we get our electricity from generators. Generators are fueled by something---usually coal, oil,but also by heat generated in nuclear power plants. There are a few wind farms and geothermal plants as well, but by far we get electricity mainly by burning something.
In other words, those "zero-emissions" cars are likely coal-burning cars. It's just because the coal is burned somewhere else that it looks clean. It is not. It's as if the California Greens are. covering their eyes---"If I can't see it, it's not happening." Gasoline is an incredibly efficient way to power a vehicle; a gallon of gas has a lot of energy in it.But when you take that gas (or another fuel) and first use it to make electricity, you waste a nice part of that energy, mostly in the form of wasted heat---at the generator, through the transmission lines, etc.
A gallon of gas may propel your car 25 miles. But the electricity you get from that gallon of gas won't get you nearly as far---so electric cars bum more fuel than gas-powered ones. If our electricity came mostly from nukes; or geothermal,or hydro, or solar, or wind,then an electric car truly would be clean. But for political, technical,and economic reasons,we don't use much of those energy sources.
In addition,electric cars' batteries which are poisonous for a long time will eventually end up in a landfill.And finally, When cars are the polluters, the pollution is spread across all the roads. When it's a power plant, though, all the junk is in one place. Nature is very good at cleaning up when things are too concentrated, but it takes a lot longer when all the garbage is in one spot.
【小题1】 What does "clueless" mean in paragraph 2?

A.People are seeing the California Greens everywhere.
B.People in California love to talk about zero-emissions vehicles.
C.People in California love to have their roofs covered with solar cells.
D.People there have no idea that so far electricity mainly comes from burning
coal, oil,etc.
【小题2】 What is the main idea of the passage?
A.Electric cars are not clean at all
B.Electric cars are better than gasoline-powered ones.
C.People cast doubts on electric cars' batteries.
D.Gasoline is an efficient way to powera vehicle.
【小题3】 The electricity we get from a gallon of gas may make our ear run         
A.not less than 25 milesB.more than 25 miles
C.no more than 25 milesD.not more than 25 miles
【小题4】 According to the passage, electric cars                 .
A.do not burn fuel and more environmentally-friendly
B.are toxic because it is difficult for nature to clean it up when their
batteries are buried in one spot.
C.are very good at cleaning up when things are not too concentrated
D.are poisonous for a long time and will eventually end up in a landfill
【小题5】 It can be inferred from the passage that                 
A.being green is good and should be encouraged in communication
B.electric cars are not clean in that we get electricity mainly by burning
something
C.zero-emissions vehicles should be chosen to protect our environment
D.electric cars are now the dominant vehicle compared with gasoline-powered
cousins

Everyone has heard of the San Andreas fault (断层), which constantly threatens California and the West Coast with earthquakes. But how many people know about the equally serious New Madrid fault in Missouri?

   Between December of 1811 and February of 1812, three major earthquakes occurred, all centered around the town of New Madrid, Missouri, on the Mississippi River. Property damage was severe. Buildings in the area were almost destroyed. Whole forests fell at once, and huge cracks opened in the ground,  releasing some strong smell chemicals.

   The Mississippi River itself completely changed character, developing sudden rapids and whirlpools (激流和漩涡). Several times it changed its course, and once, according to some observers, it actually appeared to run backwards. Few people were killed in the New Marid earthquakes, probably simply because few people lived in the area in 1811; but the severity of the earthquakes are shown by the fact that the shock waves rang bells in church towers in Charleston, South Carolina, on the coast. Buildings shook in New York City, and clocks were stopped in Washington, D.C.

Scientists now know that America's two major faults are essentially different. The San Andreas is a horizontal boundary between two major land masses that are slowly moving in opposite directions. California earthquakes result when the two masses make a sudden move.

     The New Madrid fault, on the other hand, is a vertical fault; at some points, possibly hundreds of millions of years ago, rock was pushed up toward the surface, probably by volcanoes under the surface. Suddenly, the volcanoes cooled and the rock collapsed, leaving huge cracks. Even now, the rock continues to settle downwards, and sudden sinking motions cause earthquakes in the region. The fault itself, a large crack in this layer of rock, with dozens of other cracks that split off from it, extends from northeast Arkansas through Missouri and into southern Illinois.

   Scientists who have studied the New Madrid fault say there have been numerous smaller quakes in the area since 1811; these smaller quakes indicate that larger ones are probably coming, but the scientists say they have no method of predicting when a large earthquake will occur.

1.This passage is mainly about ___________.

A. current scientific knowledge about faults

B. the San Andreas and the New Madrid faults

C. the causes of faults        

D. the New Madrid fault in Missouri

2.The New Madrid fault is __________.

A. a vertical fault

B. a horizontal fault

C. a more serious fault than the San Andreas fault

D. responsible for forming the Mississippi River

3.This passage implies that _________.      .

A. horizontal faults are more dangerous than vertical faults

B. Vertical faults are more dangerous than horizontal faults

C. The volcanoes that caused the New Madrid fault are still alive

D. A lot of people would die if the 1811 New Madrid earthquakes happened today

 

Soccer is played by millions of people all over the world, but there have only been few players who were truly great. How did these players get that way---was it through training and practice, or are great players “born, not made”? First, these players came from places that have had famous stars in the past---players that a young boy can look up to and try to imitate(模仿). In the history of soccer, only seven countries have ever won the World Cup---three from South America and four from western Europe. There has never been a great national team---or a really great player---from North America or from Asia. Second, these players have all had years of practice in the game. Alfredo Di Stefano was the son of a soccer player, as was Pele. Most players begin playing the game at the age of three or four.

Finally, many great players come from the same kind of neighbourhood---a poor, crowded area where a boy’s dream is not to be a doctor, lawyer, or businessman, but to become a rich, famous athlete or entertainer(艺人). For example, Liverpool, which produced the Beatles, had one of the best English soccer teams in recent years. Pele practiced in the street with a “ball” made of rags(破布). And George Best learned the tricks that made him famous by bouncing the ball off a wall(对着墙壁踢球) in the slums(贫民窟) of Belfast.

All great players have a lot in common, but that doesn’t explain why they are great. Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele. The greatest players are born with some unique quality that sets them apart from all the others.

46. According to the writer, which of the following statements is true?

A. Soccer is popular all over the world, but truly great players are few.

B. Millions of people all over the world are playing soccer, but only seven countries have ever had famous stars.

C. Soccer is played by millions of people all over the world, but only seven countries from South America and western Europe have ever had great national teams.

D. Soccer is one of the most popular games all over the world, but it seems the least popular in North America and Asia.

47. The world “tricks” at the end of Paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. experience      B. cheating         C. skills          D. training

48. The Brazilian streets are mentioned to illustrate that ______.

A. famous soccer players live in slum areas

B. people in poor areas are born with some unique quality

C. children in poor areas start playing football at the age of three or four

D. a great soccer player may be born in a slum area

49. In the last paragraph the statement “…but only one became Pele” indicates that ______.

A. Pele is the greatest soccer player

B. the greatest players are born with some unique quality

C. Pele’s birthplace sets him apart from all the others

D. the success of a soccer player has everything to do with the family background

50. The writer mentions all the factors that may affect a soccer player’s success except ______.

A. his family background               B. his neighbourhood

C. his practice                              D. his character

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网