题目内容

12.No one would much like the idea of eating 61pounds of tomatoes a day.But if their goodness was put into an easy-to-swallow pill that you were told might prevent strokes(中风) and heart attacks you would probably be putting in an order tomorrow.
Researchers believe they may have come up with just that after trials.The daily pill contains a chemical called lycopene which makes tomatoes red and is known to break down fat in the vessels(血管).A Cambridge University study found taking the pills improved blood flow and the ining of vessels in patients with pre-existing heart conditions.It also increased the flexibility(灵活性) of their vessels by 50percent.The scientists believe it could limit the damage caused by heart disease-responsible for 180,000deaths a year-and help cut the 49,000deaths a year from strokes.They also hope it could benefit those with arthritis(关节炎),diabetes(糖尿病) and even slow the progress of cancer.
Each pill is equal to eating around 61pounds of ripe tomatoes.Studies have shown eating a Mediterranean-style diet rich in tomatoes fish,vegetables,nuts and olive oil can significantly reduce cholesterol(胆固醇) and help prevent cardiovascular disease.
Preliminary results from a to-month trial,in which the pill was given to 36heart disease patients and 36healthy volunteers with an average age of 67,were presented at a meeting of the American Heart Association.It was shown to improve the function of the endothelium-the layer of cells lining blood vessels.It also improved their sensitivity to nitric oxide,the gas which causes the enlargement of the vessels in response to exercise.
Ian Wilkinson,head of Cambridge University's clinical trials unit,said"These results are potentially very significant and it meets the goal,but we need more trials to see if they translate into fewer heart attacks and strokes."
Further studies are planned,with researchers hoping it could offer a choice for heart disease sufferers who can not take the cholesterol-lowing drugs.
Mike Knapton,head of the British Heart Foundation,said,"Although this showed lycopene improved blood flow in people with heart disease,that's a long way from demonstrating that taking it could improve outcomes for people with heart disease.The best way to get the benefits of a good diet is to eat plenty of fresh fruit and vegetables."
32.What can we infer from Paragraph 1?B
A.We can eat too much tomato food.
B.Tomatoes are helpful to strokes and heart attacks.
C.Tomatoes will lose healthy elements were put into pills.
D.We had better not eat tomatoes.
33.We can learn from the passage that the pillsA.
A.are at the experiment stage
B.can cure all the disease
C.are widely used among patients
D.cost patients so little money
34.Who were the volunteers by taking part in the trial?D
A.Children.
B.Youth.
C.Working people.
D.Old healthy people.
35.What was Ian Wilkinson's opinion on the trial?C
A.Disappointing.
B.Surprising.
C.Satisfactory.
D.Terrible.

分析 本文是一篇科教类阅读,属于说明文,西红柿有助于预防中风和心脏病,本文以此展开讲述,围绕一项研究展开讨论,研究发现,虽然这表明番茄红素能改善心脏病患者的血液流动,但是从证明可以改善患有心脏病的患者的结果来说,有很长的路要走.获得良好饮食效果的最佳途径是吃大量的新鲜水果,蔬菜.

解答 32.B.细节理解题.根据第一段中"that you were told might prevent strokes(中风) and heart attacks"可知,西红柿有助于预防中风和心脏病,故选B项.
33.A.细节理解题.根据第二段中"Researchers believe they may have come up with just that after trials."及倒数第三段中"but we need more trials to see if they translate into fewer heart attacks and strokes."可知这种药片还处于试验阶段,故选A项.
34.D.细节理解题.根据第四段中"in which the pill was given to 36 heart disease patients and 36 healthy volunteers with an average age of 67."可知,志愿者是健康的老人.故选D项.
35.C.推理判断题.根据倒数第三段中"These results are potentially very significant and it meets the goal,"可知Ian Wilkinson对于试验结果很满意,故选C项.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测

练习册系列答案
相关题目
14.
You and your friends will have lots of fun with Rabbit Ears Walkie-Talkies.You can talk to someone who is in another room at your house or someone who is up to 180 feet away from you.You can take your walkie-talkie with you when you go camping or walking.
  Rabbit Ears Walkie-Talkies are easy to use.This is what you do:
  1.Push the ON button.
  2.Hold the TALK button in and say something.If your friend has his/her walkie-talkie on,he/she will hear you.
  If you want to talk for a long time,you can lock the TALK button.Just push the button in and up.When you finish talking,push the TALK button down.
  3.When you finish talking,let go of the TALK button and listen.When your friend pushes the TALK button and says something,you will hear what your friend says through your walkie-talkie.
  4.When you finish talking with your friend,push the ON b utton again to turn your walkie-talkie off.
REMEMBER
◆If you can not hear,push L (loud) to make it louder.
◆If it is too loud,push S (soft) to make it quieter.
21.What are Rabbit Ears Walkie-Talkies used for?A
A.Talking with others.
B.Listening to music.
C.Giving directions.
D.Locating places.
22.How can you lock the TALK button?C
A.Keep the button on.
B.Hold the button back.
C.Push the button in and up.
D.Turn the button off and down.
23.Which button will you push when you can't hear clearly?B
A.S       
B.L       
C.TALK      
D.ON
24.The author writes this passage toB.
A.tell how to make Rabbit Ears Walkie-Talkies
B.show how to use Rabbit Ears Walkie-Talkies
C.explain to the readers his camping experience
D.introduce some special ways to make friends.
2.The main cause of death and disability in the US Stroke(中风)is the main cause of death and disability in the United States.Every 45seconds,someone in America has a stroke.(36)DIt is the nation's third leading cause of death,ranking behind diseases of the heart and all forms of cancer.The following is something more about stroke.
Definition and description of a stroke
Stroke is a type of cardiovascular disease.It affects the arteries(动脉) leading to and within the brain.A stroke occurs when a blood vessel(血管) that carries oxygen and nutrients to the brain is either blocked by a clot or bursts.(37)E.So stroke forms.
(38)A
The American Stroke Association has identified several factors (因素) that increase the risk of stroke.The more risk factors a person has,the greater the chance that he or she will have a stroke.Some of these you can't control,such as increasing age,family health history,race,and previous stroke.(39)F.Factors resulting from lifestyle or environment can be improved with a health care provider's help.
Breakthroughs in treatment
A stroke can happen to anyone at any moment.In fact,about 600,000people have strokes every year.(40)CHowever,recent breakthroughs have led to new treatments.For the treatments to work,the person must get to a hospital immediately.

A.Risk factors of a stroke.
B.Warning signs of a stroke.
C.For many years,there was no hope for those suffering a stroke.
D.Every 3.1minutes,someone dies of one.
E.When that happens,part of the brain cannot get the blood and oxygen it needs.
F.But you can change or treat other risk factors to lower your risk.
G.The more common kind of stroke is caused by a blood clot that blocks a blood vessel in the brain.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网