题目内容
Head held high, hands firmly gripping her walker, Mary Arnott, 99, walks slowly with dignity through the women’s changing room at the Etobicoke Olympium pool, past the teenage girls who have been blow-drying their hair for half an hour, into the mist of the showers, then out the door and first one into the heated pool. She jumps over to the shallow end, stopping to talk to friends—everyone knows Arnott here;she swims twice a week and treats it as a job—about their children, the viciousness(谬误)of bridge and their health.
In fact, Arnott is an exception to the exception. Not only has she lived 20 years past the average lifespan for Canadians, she’s healthy, her mind is sharp and she lives independently.
Born in Brooklyn on May 28, 1909, Arnott was raised on Staten Island. She survived scarlet fever(猩红热), helped bring up four siblings(兄弟姐妹)after her mother died in 1923 and worked as a secretary in New York City for 12 years, earning$35 a week and a$150 bonus at Christmas.
Now she’s happy living in a one-room apartment with a kitchen and a bathroom in her daughter’s house. She wears a hearing aid, does the cryptic crossword(有隐义的纵横字谜)with a magnifying glass, and can’t really explain why she has lived so well so long.
Until recently, she has still liked to drink red wine—she used to drink two glasses before supper each day. It’s more likely genes, she admits. Her interest in other people and life in general may have had something to do with it. Asked if a star photographer can take her picture at the pool, Arnott seems cheerful.
“I look good in a swimsuit, ” she says, nodding her head firmly. “I look better in a swimsuit than I do in pants. ”
31. What can we learn from the first paragraph?
A. Mary Arnott likes to swim and is known to the local people.
B. Mary Arnott is afraid to swim at the swimming pool.
C. Mary Arnott can’t swim but she likes water.
D. Mary Arnott just likes to talk to her friends at the bank of the swimming pool.
32. Which of the following is TRUE as for Mary Arnott as an exception to the exception?
A. She has lived 30 years past the average lifespan for Canadians.
B. She’s healthy and her mind is sharp.
C. She lives with her daughter.
D. She likes to live with her children and has a happy life.
33. What happened when Mary Arnott was 14?
A. She had a disease called scarlet fever but survived.
B. Her mother died and she had to help her father to bring up her sisters and brothers.
C. She found a job as a secretary in New York City.
D. She was born in Brooklyn.
34. What may Mary Arnott think of her living alone?
A. Bitter. B. Happy.
C. Meaningless. D. Boring.
35. If someone asks about swimming, Mary Arnott may ________.
A. like pants B. like swimsuit better
C. like to sit at the bank D. like to swim with girls
一个年近100岁的老人仍然坚持游泳,来保证身体的健康。
31. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段可知,Mary Arnott喜欢游泳,当地人都认识她。
32. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知,A、C、D三项和文章不符。
33. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段可知,她14岁时(1923年),她妈妈去世,她不得不帮助父亲抚养兄弟姐妹们。
34. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段可知,Mary Arnott认为她的生活很幸福。
35. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段可知。
It was 4 o'clock in the morning, when I received the phone call.
“This is the emergency room calling and your son was just 36 in with severe burns on his face, neck and arms. We have called for a(n) 37 and are going to fly him to the burn unit in Seattle.” Seattle was 350 miles from his college, so we knew immediately this was 38 . The doctor described the 39 , which caused the burns. At 6 am, our son and his friends decided to barbecue hamburgers in the courtyard of their apartment. When they 40 the charcoal(木炭),it burst into flames because they had sprayed too much gasoline(petrol).The flames 41 my son’s shirt tail and shot from his waist to well over his head.
42 , one of the boys was quick-minded, grasped my son, and 43 him on the grass. While it saved his life, it was not in 44 to save him from severe burns and the terrible scars(伤疤).
After he 45 from the treatments, the doctors told him they would not do plastic surgery(整容)for 6 months 46 it takes that long for the skin to stop shrinking and wrinkling. So, he had to return to college with scars typical of severe burns.
When I was a child, my mother told my sister, who had a 10-inch very 47 scar on her arm, “Nancy, if you ignore the scar, other people will ignore it. It does not mean they will not 48 it, but it means it will not matter to them if it doesn’t matter to you.”
I 49 this wisdom on to my son. He took my advice to 50 and returned to school with his head held high--glad he was alive.
By the end of the six-month waiting period, he decided that the scars did not 51 . So he made the 52 to give up any plastic surgery. We all have “scars” that we believe 53 people to keep away from us. And we spend a lot of time thinking that if only we looked differently, or dressed differently, people would like us better.
But you see, people will only judge you by your looks, or your clothes, if you are judging yourself by these same 54 standards. Put your imperfections out of your mind and concentrate on what you value 55 yourself, and your beauty will shine through.
【小题1】 |
|
【小题2】 |
|
【小题3】 |
|
【小题4】 |
|
【小题5】 |
|
【小题6】 |
|
【小题7】 |
|
【小题8】 |
|
【小题9】 |
|
【小题10】 |
|
【小题11】 |
|
【小题12】 |
|
【小题13】 |
|
【小题14】 |
|
【小题15】 |
|
【小题16】 |
|
【小题17】 |
|
【小题18】 |
|
【小题19】 |
|
【小题20】 |
|
阅读下面短文,从短文后所给各题的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。
It was 4 o’clock in the morning, when I received the phone call.
“This is the emergency room calling and your son was just 1 in with severe burns on his face, neck and arms. We’ve called for a (n) 2 and are going to fly him to the burn unit in Seattle.”
Seattle was 350 miles from his college, so we knew immediately this was 3 .
The doctor described the accident, which caused the burns. At 6 am, our son and his friends decided to barbecue hamburgers. When they 4 the charcoal (木炭), it burst into flames because they had sprayed (喷洒) too much gasoline (petrol). The flames 5 my son’s shirt tail and shot from his waist to his head.
6 , one of the boys was quick-minded, grasped my son, and rolled him on the grass. While it saved his life, it was not in 7 to save him from severe burns and the terrible scars (伤疤). So, he had to return to college with scars.
When I was a child, my mother told my sister, who had a 10-inch, very 8 scar on her arm. “Ann, if you ignore the scar, other people will ignore it. It doesn’t mean they won’t 9 it, but it means it will not matter to them if it doesn’t matter to you.”
I 10 this wisdom (智慧) on to my son. He took my advice to 11 and returned to school with his head held high — glad he was alive.
By the end of the six-month waiting period, he decided that the scars did not matter, so he made the 12 to give up any plastic surgery (外科手术).
We all have “scars” that 13 people to keep away from us. And we spend a lot of time thinking that if only we looked differently, or dressed differently, people would like us better.
But you see, people will only judge you by your looks, or your clothes, if you are judging yourself by these same 14 standards(标准). Put your imperfections out of your 15 and concentrate (集中) on what you value within yourself, and your beauty will shine through.
【小题1】 |
|
【小题2】 |
|
【小题3】 |
|
【小题4】 |
|
【小题5】 |
|
【小题6】 |
|
【小题7】 |
|
【小题8】 |
|
【小题9】 |
|
【小题10】 |
|
【小题11】 |
|
【小题12】 |
|
【小题13】 |
|
【小题14】 |
|
【小题15】 |
|