题目内容
After the accident of falling from the 18th floor and lying in the snow for three hours, my hands were frozen and my spinal cord (脊髓)was seriously injured. All the doctors and professors in the famous hospitals in Beijing told me that there was little chance for my hands and my body to recover (康复).
After half a year of medical treatments and recovering exercises, I could not make any more progress for over a year. What was worse , I suffered a lot from depression (绝望). On top of this, I suffered from insomnia, making every minute of the night seem to last forever. Hopelessly, mom and I came back to my hometown, which is small town in Guangdong.
At that time, I thought that I would never be able to walk again. I would never love and be loved. I would never be able to earn even a penny. I would never be able to repay the kindness I got from my parents and many nice people. Life was meaningless.
Now two years has passed. My hands are 80% recovered. I can even type faster than a healthy person! Up to now, I have worked for a law firm as an interpreter for half a year already. Although I don’t earn as much as before, I am able to pay for the food and clothes I need. What’s more, I even have extra money to buy thanksgiving presents for my parents and my boyfriend. Through my blogs (博客) , many people get to know me and like me. I can bring happiness to them. I can help those who are still suffering from depression and the pain of illnesses by chatting with them….You see, I am living a meaningful life and I am happier than ever I could have dreamed.
So, my friends, never say never. As long as you are alive, there is always hope and possibilities. It is never too late to take action to realize your dreams. (382 words)
- 1.
What’s the writer’s present job?
- A.A singer.
- B.A typist .
- C.A professor .
- D.An interpreter.
- A.
- 2.
What does the underlined word “insomnia” in the third paragraph mean in Chinese?
- A.失眠
- B.失忆
- C.麻木
- D.低烧
- A.
- 3.
All of the following words can be used to describe the writer’s present life EXCEPT___________.
- A.helpful
- B.meaningful
- C.painful
- D.hopeful
- A.
- 4.
According to the passage, which of the following statements about the writer is TRUE?
- A.She gets a lot of help through her blogs.
- B.She is in love with a young man at present.
- C.She got medical treatment soon after the accident.
- D.She had no job and earned little before the accident.
- A.
短文属于记叙文。讲述了“我”因受伤身体残疾,曾几度悲观绝望痛苦,现在的“我”不仅能自食其力,还用各种方式帮助别人,生活得充实、快乐、有意义。
1.细节理解题。从第五段第四句“I have worked for a law firm as an interpreter”可知。
2.词义猜测题。根据本句后面的内容“making every minute of the night seem to last forever”可以推测出。
3.推理判断题。从第五段“I can help those who…”“I am living a meaningful life…”可知作者现在的生活是乐观向上的,用painful描述不全情理。
4.综合理解题。根据第五段“Through my blogs…”里的意思,排除A项;从第二段第一句“…lying in the snow for three hours”里得知受伤后没能立刻就医,因此排除C项;从第五段第五句“I don’t earn as much as before”知道D项不属实;从第五段第六句“I even have extra money to buy… for my parents and my boyfriend”可知作者目前有男朋友。综合比较,只有B选项与短文内容一致。
My mum only had one eye. She cooked for students and teachers to 41 the family when I was young.
One day my mum came to 42 hello to me in primary school. I was so embarrassed(尴尬的) that I threw her a hateful 43 and ran out.
The next day at school, one of my classmates said, “Your mum only has one eye!” and 44 at me.
I hated my mum and decided to leave her, so I studied very hard. Later I got a chance to go abroad to study and I left my mother. 45 graduation I worked, bought a house and got 46 there. Then I had kids of my own. I was happy with my wife and my kids. But one day someone knocked at my door. It was my 47 !When she stood by the door, my children laughed at her, and I 48 at her, “How dare you come to my house and scare my children! GET OUT OF HERE NOW!” And to this, my mum 49 answered, “Oh, I’m so sorry. I may have got the wrong 50 ,”and she disappeared.
One day, a letter regarding a school reunion(聚会) came to my house. So I told a 51 to my wife that I was going on a business trip. After the reunion, I went to the old house.
My neighbours said that she 52 . I did not have a single tear. They handed me a letter that she had wanted me to have.
My dearest son,
I am thinking 53 you all the time. I’m sorry that I came to your house and scared your 54 .
I was so glad when I heard you were coming for the reunion. But I may not be able to even get out of bed to see you. I’m sorry that I was still an embarrassment to you when you were growing up.
You see…when you were very little, you got into an accident, and lost your eye. As a mother, I couldn’t stand watching you grow up with one eye. So I gave you 55 .
… With all my love to you!
Your mother
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
|
11. |
|
|
12. |
|
|
13. |
|
|
14. |
|
|
15. |
|
阅读短文,从方框中选择适当的词,并用其适当形式填空。有的需要加助动词(每次限用一次)
|
come give pick fly be |
Joan is a nice girl. One day when she was taking a walk in the park, she saw a bird lying on the grass. Joan found that there was something wrong with its wing(翅膀) and it counldn’t fly. She ran to the bird and (1)_____ it up. Joan took it home. She looked after the bird very carefully. Soon the bird got better. Joan let the bird (2) _____away.
Now, the bird often (3)_____to Joan’s window. Each time the bird (4) _____some food by Joan. It seems that the bird enjoys visiting Joan. For Joan, the bird (5)_____her friend since she brought it home.