题目内容

Hello. I’m Meg. I’m 12 years old. I have a brother and a sister. My brother is 9 and my sister is only 4 years old. I like hamburgers and salad. My brother likes tomatoes and my sister likes ice cream. We have a small sports collection. We all like tennis. Today is my mother’s birthday. Today is January 21st. There’s a big birthday cake on the table. How much is it? Do you know? It’s 7 dollars. Come to my mother’s birthday party and have some cake.

根据短文选择最佳答案。

1.How old is Meg’s brother? ______

A. 12. B. 4. C. 9.

2.What does Meg like? ______

A. Salad. B. Tomatoes. C. Ice cream.

3.Does Meg’s sister like tennis? ______

A. Yes, they do.

B. Yes, she does.

C. Yes, he does.

4.When is her mother’s birthday? ______

A. January 21st.

B. January 31st.

C. February 21st.

5. How much is the cake? ______

A. $12. B. $9. C. $7.

1.C

2.A

3.B

4.A

5.C

【解析】

试题分析:

1.短文My brother is 9.我的弟弟9岁。根据题意判断,选C.

2.I like hamburgers and salad.我喜欢汉堡和沙拉。根据句意判断,选A.

3.We all like tennis.我们全部都喜欢网球。根据题意判断,选B.

4.Today is my mother’s birthday. Today is January 21st.今天是妈妈的生日。今天是一月21号。根据题意判断,选A.

5.It’s 7 dollars.它是7美元。选C.

【点评】这是一篇介绍人的日常生活类阅读。做这种阅读理解,可以把问题还原到原文中,带着问题去原文中找答案。

【考点】日常生活类短文。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网