题目内容
Many people say that they are working too many hours. They don’t have enough time to play or to stay with their family.
Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, people work about 2,159 hours a year. A Japanese works longer than a French worker.
Why do people work so many hours? Some people work extra hours because they want to have more money. but many companies(公司) don’t pay(付钱) overtime(加班). Their workers dont’ get more money for more work. Some people think they should work more hours. Some think that they will lose(失去) their jobs if they don’t work more hours.
Many people say that their holidays are too short. In France , people get five weeks of paid vacation(带薪休假) a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks. But less than 50% of the workers use all the holiday days. In the UK, there is a saying(谚语), “All work and no play makes Jack a dull(迟钝的) boy.” If that is true, there must be a lot of dull people in the world.
1. A Japanese worker works ______________ more hours a year than a French one.
A. 1,646 B. 2,159 C. 513 D. 3,805
2. The word “extra” means _______________
A. 正常的 B.额外的 C. 有用的 D. 少量的
3. People in _____________ get only two weeks of paid vacation a year.
A. France B. Germany
C. the United States D. the UK
4. Which of the following is true accroding to the passage?
A. Many people say they have enough time to play.
B. Jack is a dull boy.
C. Not all companies pay their workers for their more work.
D. More than 50% of the workers use all their holiday days.
5. What can we learn from the passage?
A. Many workers have to work long hours.
B. Many workers have holidays long enough.
C. Work hours are the same around the world.
D. There are a lot of dull people in the world.
1.C
2.B
3.C
4.C
5.A
【解析】
试题分析:本文叙述了各国之间的人们工作的时间长短不同,许多人为了多挣钱需要加班,但是有的公司并不给人们加班费。
1.小题1】细节理解题。根据In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, people work about 2,159 hours a year.可知日本人比法国人一年多513个小时,故选C。
2.小题2】词义猜测题。根据but many companies(公司) don’t pay(付钱) overtime(加班)可知这里指的是额外的钱,故选B。
3.小题3】细节理解题。根据In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks.可知在美国仅仅有2周的带薪休假时间,故选C。
4.小题4】细节理解题。根据many companies(公司) don’t pay(付钱) overtime(加班)可知许多公司不给工人加班费,故选C。
5.小题5】细节理解题。根据Some think that they will lose(失去) their jobs if they don’t work more hours.
可知许多人不得不工作很长的时间,故选A。
考点:社会类短文阅读。
书面表达13分(其中3分为书写分,同学们一定要认真书写哦!)
亲爱的同学们,经过一学期的学习,我们认识了阳光中学的米莉,艾米,丹尼尔等新朋友。现在你想把丹尼尔介绍给你的笔友李雷,请根据以下提示,写一篇80字左右的英语短文。
年龄 | 13 |
外貌 | 短发,戴眼镜 |
爱好 | 玩电脑游戏,擅长数学 |
个性 | 善良而乐于助人。经常为老人们打扫他们的公寓 |
生活方式 | 喜欢汉堡包和可乐。他们不健康。他想要改变他的生活方式。计划吃更多的水果和蔬菜并每周去游泳一次。 |
衣着 | 常穿运动服和运动鞋,因为他们轻便舒适。 |
节日 | 最喜欢的节日是春节。因为他喜欢燃放烟花; ---(帮助他再自由发挥一点喜欢春节的理由) |
注意:1. 短文必须包括所有要点,可适当发挥,80词左右。
2. 短文开头结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Li Lei
I would like to introduce(介绍) my best friend Daniel to you.
Do you want to be friends with him? Please write back to me soon.
Yours
ΧΧΧ