题目内容

Many people like to live in big cities, because there are a lot of interesting things to do and to see there. You can go to different kinds of museums, see plays and films. You can also buy things from all over the world.

But there are serious(严重的)problems in big cities, too. It is expensive to live there. Every year, many people move to the cities to find jobs, to study at good schools and to receive good medical(医疗保健). But sometimes these people can’t find jobs or good places to live. Also it is hard(困难的)to keep the cities safe and clean.

Some people enjoy living in big cities. Others do not. Before people move to a big city, they should think about the problems of living there.

1.In big cities, people can ___________.

A. go to different kinds of museums

B. see plays and films

C. buy things from all over the world

D. A, B and C

2.It is _________ to live in big city.

A. expensive B. cheap

C. easy D. serious

3.Every year, many people move to the cities to _________.

A. find jobs

B. receive good medical care

C. study at good schools

D. A, B and C

4.It is RIGHT for people to move to big cities _________.

A. with thinking how to move there

B. with thinking of the problems of living there

C. without thinking of the cost of living

D. without thinking of any problems

5.Which of the following is RIGHT?

A. There are many interesting things to do and to see in big cities.

B. In big cities, people can easily find good places to live.

C. People can easily find good jobs in big cities.

D. All people like to live in big cities.

1.D

2.A

3.D

4.B

5.A

【解析】

试题分析:短文大意:许多人喜欢住在大城市,因为有很多有趣的事情要做要看。人们可以去不同的博物馆,看戏剧和电影。也可以买到来自世界各地的东西。但在那里生活是昂贵的。因此在迁移到大城市之前,应该考虑在那里生活的问题。

1.第一段最后一句You can go to different kinds of museums, see plays and films. You can also buy things from all over the world.可知在大城市人们可以去不同的博物馆,看戏剧和电影。你也可以买到来自世界各地的东西。所以该选D。

2.第二段中It is expensive to live there.可知居住在大城市是昂贵的,所以该选A。

3.第二段中Every year, many people move to the cities to find jobs, to study at good schools and to receive good medical(医疗保健)可知每年,许多人迁移到大城市寻找工作,在好的学校就读,接受良好的医疗保健。所以该选D。

4.第三段末Before people move to a big city, they should think about the problems of living there.可知在迁移到大城市之前应该先考虑在那里生活的问题。所以该选B。

5.短文开头Many people like to live in big cities, because there are a lot of interesting things to do and to see there.可知许多人喜欢住在大城市,是因为有很多有趣的事情要做要看。所以该选A。

考点:社会现象类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Did you hear of the supercomputer? Recently, China’s Tianhe-1 (天河一号) was ranked as the world’s fastest supercomputer, according to a new list of world’s TOP 500 supercomputers.

It took 200 Chinese scientists two years to build the fastest supercomputer. It can do 2,507 trillion (万亿次) calculations in a second! That means it will take a personal computer 600 years to finish the work that a supercomputer does in a day!

The US now leads the world in the area of supercomputers. It is home to more than half of the world’s top 500 supercomputers. Japan also has advanced technology. China is developing its supercomputer technology quickly. But experts say it will take years before China’s total computing power can catch up with that of the US.

Supercomputers can work on many different things. They can solve problems in areas like national defense (国防), energy and science. In business, you can also use supercomputers. Oil companies use them to find oil and gas. Banks use them for quick trades. Food companies even use supercomputers to make sure that they put potato chips into cans without breaking them.

To make a supercomputer, scientists first need to link (连接) thousands of small computers together. Then they use software to turn them into one supercomputer. In fact, any person with enough knowledge about computers can make a supercomputer. But you need the top technology to make a supercomputer run fast.

1.The world’s fastest supercomputer ________.

A. was made in America

B. was made within two months

C. can do 2,507 trillion calculations in a minute

D. was made by 200 Chinese scientists

2.Among the world’s top 500 supercomputers, ________ of them are made in the US.

A. less than 20% B. more than 50%

C. less than 50% D. more than 20%

3.The main idea of the fourth paragraph is ________.

A. supercomputers can be used in different kinds of areas

B. supercomputers can work fast

C. supercomputers can only be used to find oil and gas

D. supercomputers can be used to make money

4.According to the passage, to make a supercomputer, ________.

A. you needn’t know enough knowledge about computers

B. you need to know how to play computer games

C. scientists first need to link thousands of small computers together

D. scientists first need to make some software

5.Which of the following is true?

A. A personal computer needs 300 years to finish the work that a supercomputer does in a day.

B. Japan now leads the world in the area of supercomputers.

C. Supercomputer can be used by food companies.

D. Scientists needn’t use software to turn small companies into one supercomputer.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网