题目内容

What do you call a school with no tests, no grades, no classes, and no teachers? Students of the Met School and their parents think it to be the best school in the world.

The school is in Rhode Island, USA. Dennis Littky opened it in 1996. He was fired(解雇) from two other schools, because many parents of the school students were happy with his unusual ideas. The school takes poor kids who are failing(失败) at schools. Nearly(几乎) everybody has already given up (放弃)these students and their parents want to try anything. The Met School gives Littky a great place to try out his new ideas.

“The word that most kids use when they talk about high school is ‘boring’,” says Littky. “But no one would say the Met was boring.” Advisors(指导老师) (not teachers) work with small groups of students for four years. Students spend almost half of their school time learning real-life skills(技能), such as working for business(生意), spending time with government(政府) people, and helping teach younger children. Instead of(代替) tests, the students give shows about their work outside school.

In fact, students work harder here than in other schools. All the students from the Met graduate and can choose to go to a good university (大学). Now, Bill Gates is starting schools like this one around the USA.

1.______ think(s) that the Met School is the best.

A. The headmaster of the Met School.

B. The student outside the Met School.

C. All the students and their parents from the Met School.

D. The teachers at the Met School.

2.What do most high school students think of normal(普通的) school?

A. Interesting. B. Relax. C. Boring. D. Exciting

3.What does the underlined word “graduate” in the last paragraph mean in Chinese?

A. 毕业 B. 离开 C. 结束 D. 搬离

4.What do the students do at the Met School?

A. They spend all their school time playing.

B. They keep giving shows about their school.

C. They only learn from working for business.

D. Almost half of the time, they learn real-life skills.

5.According to the passage, which of the following if TRUE?

A. Life at the Met School is very easy because there are no tests.

B. Teachers at the Met School give students much more homework than at normal school.

C. Students can choose to go to a good university.

D. Students at the Met School spend all their time working outside school.

1.C

2.C

3.A

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文讲述了网上学校的开创以及有关网上学校的情况。

1. The headmaster of the Met School.网上学校的校长;The student outside the Met School.网校外的学生;All the students and their parents from the Met School.网校的所有学生和他们的父母;The teachers at the Met School.网校的老师们。根据题目要求和对文中句子Students of the Met School and their parents think it to be the best school in the world.的理解,故选C。

2. Interesting. 有趣的;Relax.放松的;Boring. 讨厌人的;Exciting令人激动的。根据题目要求和对文中句子he word that most kids use when they talk about high school is ‘boring’,” says Littky的理解故选C。

3. 根据对文中句子All the students from the Met graduate and can choose to go to a good university(大学).的理解和语境故选A。

4. spend all their school time playing.他们花费他们所有在校的时间玩;They keep giving shows about their school.他们一直坚持表现关于他们的学校;They only learn from working for business.他们只是学习经商工作;Almost half of the time, they learn real-life skills.几乎一半的时间他们用来学习真正的生活技巧。根据题目要求和对文中句子Students spend almost half of their school time learning real-life skills(技能)的理解,故选D。

5. fact, students work harder here than in other schools.可知A不正确;根据文中说的网络学校没有没成绩、没考试、没班级、没老师,可知B不正确;根据文中All the students from the Met graduate and can choose to go to a good university (大学).的理解和题目要求可知C是正确的;根据文中Students spend almost half of their school time learning real-life skills...可知D是不正确的。

考点:科普文化类短文。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网