题目内容
阅读理解
What do we do when we go camping? First, we make a plan. We take food, clothing, a knife, and things for cooking and eating. We take things to keep us away from insects and the sun.
Then we put everything into the car and we drive to the woods. We look for a place for campers(露营者) and we look for a good place for our tent(帐篷). The place should have a lot of moving air. This will keep some i
nsects away. High land with water on both sides of it is good. Then we put up our tent. We put everything into the tent, and we are ready for fun. We can swim in the lake, walk in the woods, climb a mountain, row a boat, or go fishing.
In the evening we come back to the tent, and we build a big fire because it can keep the insects away. We sit around the fire and talk. We may tell interesting stories or we may sing songs.
At night we lie down on the grass. We can look up at the stars. It is a busy day, so we try to go to sleep early.
Everything is dark. Everything is quiet. We hope we won’t hear music from the radio in the next tent. We hope it won’t rain.
1. Before going camping we should first _______.
A. make a plan B. take some food
C. take things to keep us warm D. take something for cooking and eating
2. We go to camp _______.
A. by bus B. by car C. by bike D. on foot
3. Campers can take part in _______activities.
A. one or two B. only a few C. many D. two or three
4. In the evening we build a fire because _______.
A. it is cold at night B. it can keep us warm
C. it can keep the insects away D. it is dark and quietw
5. Campers like to _______ at night.
A. hear music from the radio B. go to sleep early
C. have rain D. be busy
1. A 由第一段第二句First, we make a plan.可知选A。
2. B 由第二段第一句Then we put everything into the car and we drive to the woods.可知是开车去野营,故选B。
3. C 由第二段末尾We can swim in the lake, walk in the woods, climb a mountain, row a boat, or go fishing.和第三段末尾We may tell interesting stories or we may sing songs.可知野营活动丰富多彩。
4. C 第三段的第一句In the evening we come back to the tent, and we build a big fire because it can keep the insects away.可知生火可以驱赶昆虫,故答案选C。
5. B 由第四段最后一句It is a busy day, so we try to go to sleep early.可知答案选B。