题目内容
Jack drives a school bus. His bus is different from(与……不同)other school buses because it doesn’t carry children. Jack’s bus takes dogs to school in the morning and brings them home at night. Jack takes the dogs to “The Dog School. There he teaches the dogs to obey(服从)and protect(保护)their masters. All kinds of dogs go to Jack’s school—large dogs, small dogs, young dogs and old dogs. Jack says that young dogs are the easiest to teach, but the old ones can learn, too.
Do you have a dog? Maybe it would like to go to “The Dog School”.
![]()
1.Jack .
A. is a bus driver B. teaches dogs at school
C. keeps a dog in his house D. teaches children at school
2.Which kind of dogs are the easiest to teach?
A. Old dogs. B. Young dogs.
C. Large dogs. D. Hot dogs.
3.At night the dogs sleep .
A. in a bus B. at a hospital
C. at the school D. at their masters’ homes
4.The best title(标题)of the passage is .
A. A School for Dogs B. How to Drive a Bus
C. How to Find Dogs D. Taking Children to School
1.B
2.B
3.D
4.A
【解析】
试题分析:这篇短文给我们讲述了一个教狗学习如何保护和服从主人的学校。Jack是这个学校的老师,他每天早上开车接小狗来学校,晚上又把他们送回去。不管是大狗、小狗,老的还是小的狗,都可以在学校里学习。
1.细节理解题。根据短文中There he teaches the dogs to obey(服从)and protect(保护)their masters可知,在这个教狗的学校里,Jack教一些小狗服从和保护他们主人。因此我们可以知道在学校里Jack教的是小狗,故选B。
2.细节理解题。根据短文中Jack says that young dogs are the easiest to teach可知,Jack说小狗是最容易教的。故选B。
3.推理判断题。根据短文中Jack’s bus takes dogs to school in the morning and brings them home at night可知,Jack每天开车早上把小狗接到学校,晚上把他们送回家。由此可知,这些小狗是睡在自己主人的家里。故选D。
4.主旨大意题。这篇短文给我们讲述了一个教狗学习如何保护和服从主人的学校。Jack是这个学校的老师,他每天早上开车接小狗来学校,晚上有把他们送回去。不管是大狗、小狗,老的还是小的狗,都可以在学校里学习。故A选项最符合文意。
考点:日常生活类短文阅读。
完形填空 阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
(共l5小题; 每小题l分,计l5分)
When I was small, my mum used to the family something special for meals —she would make breakfast food for dinner.
I still remember one night my mum put some bread in front of my dad, something very burnt. I waited to see if anybody noticed. To my surprise, my dad just took his , smiled at my mum and then turned to ask me how my day at school had been. I've what I told him that night. I do remember watching him put some butter on that bread. He as usual, every single bit.
After dinner, my mum said to my dad for burning the bread. And I never forget what he aid, “I burnt bread, dear. It doesn't matter at all. " , I wen t to kiss Dad good night. I asked him if he really liked his bread burnt. He held me in arms and , “Your mum worked very hard all day. She's really _ _. And you see—a bit of burnt food never hurt anyone!”
Now I know life is not perfect. _ is perfect, either. As for me, I often forget birthdays or some other special days. But I've learned something _ _ over these years. What we really need is the understanding of each other, whether between a husband and wife, a parent and or just between two friends. This is the key to a happy .
So don't get if the bread gets burnt. Remember. Burnt bread never hurt anyone. Be kind to those around you and a happier life will surely come closer to you.
1.A. giving B. cooking C. give D. do
2.A. glass B. milk C. spoon D. bread
3.A. decided B. known C. forgotten D. imagined
4.A. But B. So C. Because D. And
5.A. threwit away B. ate it up C. put it away D. looked it up
6.A. hello B. goodbye C. no D. sorry
7.A. hate B. love C. make D. save
8.A. After school B. Before dinner C. Later that night D. The next morning
9.A. shouted B. said C. laughed D. talked
10.A. tired B. excited C. worried D. interested
11.A. Everybody B. Anybody C. Nobody D. Somebody
12.A. important B. difficult C. funny D. easy
13.A. student B. brother C. sister D. child
14.A. class B. party C. life D. story
15.A. afraid B. happy C. angry D. excited