题目内容
阅读表达 请根据短文内容,回答下面问题,每空不超过5个词。
(共5小题;每题2分,共10分)
It was Mary’s birthday. She got a letter from her uncle who was a farmer.
“Dear Mary,” the letter said. “Happy Birthday. I am sending you some chickens as your birthday present. They will arrive tomorrow. I hope you like them. Best wishes, Uncle Toby.
Mary was very pleased. She liked eating eggs and she liked eating chicken. “I can keep the chickens for their eggs or eat them,” she thought. When the chickens arrived the next day, they were in the box. Mary was very excited. She took the box off the back of the truck and began to carry it into her garden. However, the box of chickens was heavy and she dropped it. The box fell to the ground and broke. The chickens all ran out. They ran everywhere-into neighbors' gardens, into the road, into shops, even into the next street. Mary spent hours trying to find them and take them back to her garden.
A few days later her uncle came to visit her. “Did the chickens arrive safely?" he asked Mary. “Yes, Uncle Toby,” Mary said. “But I had a lot of trouble with them. I dropped the box. It broke open and the chickens ran everywhere. I spent the whole morning looking for them." “Did you find them all?” her uncle asked. “I hope so,” Mary replied. “I caught eleven of them.” “That's very interesting,” her uncle said with a smile, “because I only sent you six.
1.Why did Mary’s uncle sent her some chickens ?
________________________________________________
2.How did the chickens get out of the box?
________________________________________________
3.In order to find the chickens, How long did Mary spent ?.
________________________________________________
4.How many chickens did her uncle sent her ?
________________________________________________
5.Why did Mary’s uncle smile?
________________________________________________
1.Because it was Mary’s birthday
2.The box fell to the ground and broke
3.She spent hours trying to find them
4.Six
5.Because Mary caught eleven chickens./Mary made a funny mistakes
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了玛丽生日时收到他农村叔叔给他寄去的礼物—-一些鸡。当她从卡车后面搬下装着鸡的盒子送往花园时,由于盒子太重掉落下来鸡也跑的到处都是,有跑到邻居花园的,有跑到路上的,跑到商店里的她花费了很长时间到处找回这些鸡,几天后当他叔叔来时她说到了这些麻烦,他叔叔问有没有都找回那些鸡,玛丽说也许找全了她找回了11只,他叔叔却说只送给了她六只。
1.细节理解题。根据I am sending you some chickens as your birthday present.可知叔叔将一些鸡当做生日礼物送给了玛丽,故答案是Because it was Mary’s birthday。
2.细节理解题。根据The box fell to the ground and broke. The chickens all ran out. 可知答案是The box fell to the ground and broke。
3.细节理解题。根据Mary spent hours trying to find them and take them back to her garden.可知玛丽花费了好几个小时去找回那些鸡,故答案是She spent hours trying to find them。
4.细节理解题。根据 I only sent you six.可知答案是Six。
5.归纳理解题。通过短文可知玛丽的叔叔送给她六只鸡,而玛丽却找回了11只,说明玛丽在不知情的情况下把别人家的鸡当做是自己的抓回了家,故答案是Because Mary caught eleven chickens./Mary made a funny mistakes
考点:故事类阅读。