题目内容
A young boy was playing with a ball in the street. He threw(扔)it too hard and it broke(打破)the window of a house and fell(掉)into the house. A woman came to the window and shouted(大喊) at the boy. The boy was afraid and ran away(逃跑). But he still wanted his ball back. A few minutes later. The boy came back and knocked(敲)at the door and said, “My father is going to come and repair(修理)your window soon.”
After a while, a man came to the door with tools(工具)in his hand, so the woman let the boy take his ball away.
When the man finish repairing the window, he said to the woman, “Please pay ten dollars.”
“But aren’t you the father of the boy?” the woman asked, looking surprised. “No,” he answered, looking more surprised, “Aren’t you his mother?”
根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案填在答题卷的相应位置上。(共5小题;每小题2分,满分10分)
1.The boy lost his ball because _____.
A. the ball fell into the woman’s garden
B. the ball broke the window of his house
C. the ball broke the window and fell into the woman’s house
D. the ball broke the window of his mother’s house
2. The boy ran away because _____.
A. he still wanted his ball back
B. he had to ask his father for help
C. he didn’t want his ball back
D. he was afraid of the woman
3. The boy came back again because _____.
A. his father will come soon B. he wanted the ball back
C. the woman was his mother D. he can repair the window
4. The woman let the boy take his ball away _____.
A. because she thought the man was his father
B. because she thought he was honest(诚实的)
C. because his father repaired the window
D. because his father will repair the window later
5.Which of the following is TRUE?
A. The boy was the son of the man.
B. The man was the father of the boy.
C. The man thought the woman wasn’t the boy’s mother.
D. The man thought the woman was the boy’s mother
1.C
2.D
3.B
4.A
5.D
【解析】
试题分析:本文叙述了一个小男孩在街上踢球,不小心把一位妇女家的玻璃打破了,那个人拿着球追那个小男孩,小男孩跑了,但是他很想要回球,所以想了一个办法,找了一个修理工并对那位妇女说我的爸爸会给你修好的,于是那位妇女给了他球,但是那个男人却要他十美元修理费,因为修理工认为那位妇女是那个小男孩的母亲。
1.根据文中He threw(扔)it too hard and it broke(打破)the window of a house and fell(掉)into the house. A woman came to the window and shouted(大喊) at the boy.可知那个男孩把球扔到了一位妇女家里,砸坏她的窗户,所以他失去了他的球。故选C。
2.根据 文中A woman came to the window and shouted(大喊) at the boy. The boy was afraid and ran away(逃跑)可知他逃跑是因为害怕那位妇女。故选D。
3.根据The boy came back and knocked(敲)at the door and said, “My father is going to come and repair(修理)your window soon.”这个小男孩返回来是因为他想要回球。故选B。
4.标题归纳题。根据My father is going to come and repair(修理)your window soon.”After a while, a man came to the door with tools(工具)in his hand, so the woman let the boy take his ball away.
可知那位妇女让他要回球是因为他以为那位修理工是他的父亲。 故选A。
5.标题归纳题。通读整篇文章可知这个小男孩骗了那位妇女也骗了那个修理工,修理工认为那位妇女是小男孩的母亲。故选D。
考点:故事类短文阅读 。