题目内容
When tea and coffee were first introduced to Europe in the 18th century, people had different ideas about their use.Some said that tea and coffee were harmful to humans and they could cause (引起)people to die.
In Sweden(瑞典), King Gustaf Ⅲ decided to find out whether or not this was true.It happened that there were two brothers in prison at that time.They were twins and were almost alike in every way.They had both been sentenced to death (判处死刑).The King decided to let them live if one of the men agreed to drink several cups of tea each day and the other several cups of coffee.
Both brothers lived many years without problems of any kind.At last,the brother who had drunk tea every day died at the age of 83,the other died a few years later.
Because of the experiment(实验), tea and coffee got accepted (接受) and became popular as drink in Sweden, and it is one of the many countries of the world where much tea and coffee is drunk today.
1.Tea and coffee were first introducd to Europe in_______.
A. the eighteenth century B. the eighteen century
C. eighteenth centuries D. eighteen centuries
2.What does the word harmful mean in Chinese?---It means________.
A. 有趣的 B.苦涩无味的 C.有害的 D. 可口的
3.The brother who had drunk tea every day lived______.
A. until he was over 83
B. until he was 83
C. until the other had been dead for several years
D. until he had drunk tea for a few years
4.Today the Swedish drink_________.
A. much more coffee than tea B. much tea and coffee
C. little tea and coffee D. much tea but little coffee
1.A
2.C
3.B
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了茶和咖啡在欧洲的流行历史。
1.根据第一段When tea and coffee were first introduced to Europe in the 18th century, 描述,可知咖啡和茶是在十八世纪传到欧洲的,故选A。
2.联系下文they could cause (引起)people to die.他们会导致人们死亡。可知此处指的是,一些人说咖啡和茶对人类有害。故选C。
3.根据第三段the brother who had drunk tea every day died at the age of 83,描述,可知每天喝茶的这个兄弟货到了83岁,故选B。
4.根据最后一段Because of the experiment(实验), tea and coffee got accepted (接受) and became popular as drink in Sweden,描述,可知当今瑞典人和很多茶和咖啡。故选B。
考点:传记类记述文阅读
点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。
I’m glad it’s Sunday again. I can stay in bed 36 I like, drinking tea and 37 those thick newspapers that are brought 38 the newsboy through the letterbox at 8:30. In this way, I can catch up with all the 39 I haven’t got time to read during my work time.
When I 40 the papers, I then prepare my bath. The Sunday morning bath is 41 of the week. There’s no need to hurry because there’s no bus to 42 and my friends are told not to call me up before noon on Sundays, so there is no danger of 43 by the telephone.
44 spend the afternoon after lunch is always a bit of problem. In summer I can go to the park and sit in a chair 45 boys playing football, while in winter I sit in front of the fire and 46 when reading a book, sometimes I turn on the television and sleep through an old film.
Then there’s the 47 ahead of me. Perhaps I’ll call on some friends or go to the cinema 48 a new film I want to see or to town for a concert. Oh, there are 49 pleasant ways of passing Sunday evenings. The only sad thing is that Monday morning is getting 50 .
【小题1】 |
|
【小题2】 |
|
【小题3】 |
|
【小题4】 |
|
【小题5】 |
|
【小题6】 |
|
【小题7】 |
|
【小题8】 |
|
【小题9】 |
|
【小题10】 |
|
【小题11】 |
|
【小题12】 |
|
【小题13】 |
|
【小题14】 |
|
【小题15】 |
|
All around the world, people drink tea. But tea does not mean the same thing to everyone. In different countries, people have very different ideas about drinking tea.
In China, for example, people always drink tea when they are getting together. They drink it at any time of the day at homes or in the teahouses. They prefer plain tea, with nothing else in it.
Tea is also important in Japan. The Japanese have a special way of serving tea called tea ceremony(茶道). It is very old and full of meaning. Everything must be done in a special way in the ceremony. There is even a special room for it in Japanese homes.
Another tea-drinking country is England. In England, the late afternoon is “tea time”. Almost everyone has a cup of tea then. The English usually make tea in a teapot and drink it with milk and sugar. They also eat cakes, cookies and a few sandwiches at tea time. This is the so-called “Afternoon Tea” in Britain.
In the United States, people drink tea mostly for breakfast or after meals. Americans usually use tea bags to make their tea. Tea bags are faster and easier than making tea in teapots. In summer, many Americans drink cold tea—“iced tea”. Sometimes they drink canned iced tea, just as soda.
【小题1】Tea is popular________.
A.all around the world |
B.only in the United States |
C.only in English-speaking countries |
D.in Japan, China and other Asian countries |
A.for breakfast |
B.at any time of the day |
C.only in teahouses |
D.in a special ceremony |
A.in a special room |
B.with dinner |
C.with cakes and cookies |
D.when they are free |
A.朴素的 | B.平坦的 | C.单纯的 | D.直率的 |
A.England | B.America | C.Japan | D.India |
I’m glad it’s Sunday again. I can stay in bed 36 I like, drinking tea and 37 those thick newspapers that are brought 38 the newsboy through the letterbox at 8:30. In this way, I can catch up with all the 39 I haven’t got time to read during my work time.
When I 40 the papers, I then prepare my bath. The Sunday morning bath is 41 of the week. There’s no need to hurry because there’s no bus to 42 and my friends are told not to call me up before noon on Sundays, so there is no danger of 43 by the telephone.
44 spend the afternoon after lunch is always a bit of problem. In summer I can go to the park and sit in a chair 45 boys playing football, while in winter I sit in front of the fire and 46 when reading a book, sometimes I turn on the television and sleep through an old film.
Then there’s the 47 ahead of me. Perhaps I’ll call on some friends or go to the cinema 48 a new film I want to see or to town for a concert. Oh, there are 49 pleasant ways of passing Sunday evenings. The only sad thing is that Monday morning is getting 50 .
1. |
|
2. |
|
3. |
|
4. |
|
5. |
|
6. |
|
7. |
|
8. |
|
9. |
|
10. |
|
11. |
|
12. |
|
13. |
|
14. |
|
15. |
|