题目内容

阅读下列课文,根据课文中的内容完成表格。(每空一词 )

Dear Alice,

I’m from San Diego in California. I’m twelve years old. Magda is my twin sister. It’s very strange --- Magda and I are twins, but we’re very different. I’m outgoing and Magda is quiet.

My favourite sport is basketball. And I’m on the school team. Magda likes reading. She likes reading storybooks best. My favourite subjects are geography(地理) and science(科学). Magda likes English and history better..

Our parents are from Poland(波兰). My dad is called Stan. He is forty-two. He is a doctor in a hospital in San Diego. He likes watching TV. My mum is Ewa and she is three years younger than my dad. She teaches English in a school. She often listens to music. I have a happy family. What about yours?

Write to me soon.  

    Yours,

                                                           Simon

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                   

 

【答案】

 

 39/thirty-nine

 Ewa   

 teacher   

 watching  

 Mum

 12/twelve 

 student   

 Simon 

 daughter  

 storybooks

【解析】

试题分析:

 细节理解题,根据文中语句“My mum is Ewa and she is three years younger than my dad. She teaches English in a school.”理解可知。我的妈妈是Ewa,她今年39岁了

 细节理解题,根据文中语句“My mum is Ewa and she is three years younger than my dad. She teaches English in a school.”理解可知。我妈妈的名字是Ewa。

 细节理解题,根据文中语句“My mum is Ewa and she is three years younger than my dad. She teaches English in a school”理解可知。我妈妈的职业是老师。

 细节理解题,根据文中语句“He likes watching TV.”理解可知。我爸爸的爱好就是喜欢看电视。

 细节理解题,根据文中语句“My mum is Ewa”理解可知。Ewa是我的妈妈,故填mum。

 细节理解题,根据文中语句“I’m from San Diego in California. I’m twelve years old.”理解可知。今年我12岁了。

 细节理解题,根据文中语句“And I’m on the school team.”理解可知。我是名学生。

 细节理解题,根据文中语句“  Yours, Simon”理解可知。我的名字是Simon

 细节理解题,根据文中语句“Magda is my twin sister.”理解可知。我妹妹是Magda.

 细节理解题,根据文中语句“Magda likes reading. She likes reading storybooks best.”理解可知。妹妹喜欢读故事书。

考点:此题考查的重点是对这个图表的理解。可以说这是个小小的家谱,理解了这一点,这个问题就很简单了。

点评:对有些问题,看似比较繁琐,但是当我们找到解决这个问题的关键的时候,所有的问题就都不是问题了。教给学生怎样解决问题,是提高学生自学能力的关键。

 

练习册系列答案
相关题目

Wind is the great maker of waves. There are exceptions (例外), such as the tidal (潮汐的) waves sometimes caused by earthquakes under the sea. But the waves most of us know are caused by winds blowing over the sea .

Now let’s learn some physical (自然地理学的) things about it. A wave has height, from low point to high point . It has length (长度)--the distance from this high point to that of the following wave. The period of the wave means the time it takes for succeeding high points to pass a fixed point. None of these things stays the same--for all depend upon (依靠)the wind, upon the depth (深度) of the water and many other matters.

The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but returns very nearly to its original position (原先的位置). And it is lucky that this is so. For if the huge groups of water that make up a wave really moved across the sea, sailing would be impossible. If we want to find the speed of a wave, we may use the following way : Speed =" wavelength" × frequency (频率).

Here, wavelength is the distance between two high points , frequency means the number of cycles per second

1.What causes waves?

A.Earthquakes and nothing else.

B.Only wind.

C.Wind causes most waves.

D.Wind causes some waves.

2.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The water of a wave moves away across the sea.

B.The water of a wave remains almost at the same place.

C.The water of a wave goes with the passing of the wave.

D.The length of a wave means the distance from the top of a wave to the bottom.

3.The speed of Wave 1 is 100 cm/s, frequency 10. The frequency of Wave 2 is 300, while its speed is twice that of Wave 1. Which of the following is right?

A.The wavelengths of the two are equal.

B.The wavelength of Wave 1 is 10 times longer than that of Wave 2.

C.The wavelength of Wave 2 is longer than that of Wave 1.

D.The wavelength of Wave 1 is longer than that of Wave 2.

4.Where can we find this passage?

A.music magazine

B.fashion magazine

C.scientist magazine

D.sports magazine

 

It’s reported that a company called MicroCHIPS has developed a wirelessly controlled device(装置). The device is put under the skin and can supply a drug directly into the patient’s body. People give the name “microchips” to it.

Microchips bring good news to patients with long-term( 长期的) illnesses, for example, Osteoporosis( 骨质疏松症). People with Osteoporosis have to get daily injections( 注射) of medicine. One type of treatment requires injections for two years. Many patients stop taking the medicine because of the pain and stress of the infections. However, microchips can deal with it. Doctors will program the device before putting it under the skin, and the device has the ability to release(释放) a dose (剂量) at a given time, every single day. One microchip can hold a full year’s worth of medicine.

Microchips may one day free (使…… 摆脱)people from having to remember to take their medicine, or get injections. The device may also be useful in treating other long-term diseases, including heart disease, cancer and even AIDS.

1.What is the passage mainly about?

A.It introduces the company MicroCHIPS.

B.It introduces a new wirelessly controlled device called “ microchips”.

C.It introduces some common long-tern diseases.

D.It’s about how the device called“microchips”works.

2.According to the passage, why do many patients stop getting injections?

A.Because of the pain and stress of the injections.

B.Because they are too lazy.

C.Because they like taking pills(药丸).

D.Because they are waiting for the new device.

3.According to how the device works, which of the following is the correct order?

① Put the device under the skin.

② The device releases a dose at a given time.

③ Doctors program it.

A.①②③

B.②③①

C.③①②

D.③②①

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网