题目内容

It was 8:40 in the evening and I was at Starbucks — Plaza Singapura,the place we are going to meet.I was 20 minutes before meeting time.It is not polite to be late for a date(约会) for the first time anyway.I waited,looking at the people coming and going.I was daydreaming about today's soccer match I played and started thinking about life and soccer.Life is like soccer.You never know when you are going to get hit by the ball in your face.You have to live!

As I was trying to relax myself,I felt her appearance — the smell,I can never forget.I looked up and saw her smiling and making her way towards me.She was pretty-looking and she was in fashion(时髦的).I stood there watching her coming.A bright color T-shirt with a beautiful skirt.Wow,I really love girls wearing skirts.It makes them look more attractive and natural.

"Sorry I am late."

"No,it's OK.I am just early myself."

"So what film are we going to see?"

"It's OK,we will check it out later,and anyway what matters most is whom I am going to see it with,not the show."

1.Why was the man at Starbucks alone?

A.He got there much too early.

B.He was there for his first date.

C.He wanted to be more polite.

D.He enjoyed watching people there.

2.What can you know from "You never know when you are going to get hit by the ball in your face"?

A.He was worried about his date.

B.Soccer is a difficult game.

C.He was afraid to be hit in the face.

D.He lost a soccer match.

3.What did the man think of the girl at the first sight(视线)?

A.She was very young.

B.She was very careless.

C.She was very fashionable.

D.She was very popular.

4.What do you know from their dialogue?

A.The girl likes seeing films very much.

B.The man has two tickets in his pocket.

C.The girl felt sorry for her being late.

D.The man was good at expressing himself.

1.B

2.A

3.C

4.D

【解析】

试题分析:本文讲述了作者的一次约会。他在星巴克里--Singapura购物中心提前20分钟等待女友的到来。他正想象人生就像一个足球.你永远不知道什么时候就被人迎面踢上一脚。这时女孩来了,她穿着一件颜色鲜亮的体恤衫和一条漂亮的裙子,看起来迷人而自然。

1.细节理解题,根据第一段的内容可知,作者第一次约会在 Starbucks,所以他在那儿等。故选B。

2.根据“球场上一脚把球踢出去的同时,根本不知道结果如何”,可以判定他对第一次约会很紧张。故选A。

3.根据第二段内容可知,这个女孩很漂亮,很时尚。故选C。

4.细节理解题。根据对话内容“没关系的,是我来早了。”和“那倒无所谓,我们待会儿看看再说,重要的不是看什么电影,而是和什么人一起去看。”可知,这个男子很风趣,幽默,善于言辞。故选D。

考点:考查故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读:(共5小题,每题1分)

仔细阅读1—5小题中优秀学生的经验介绍及表格中的5条秘诀(A,B,C,D,E,),并进行配对。

1.In high school, Nick ran track, played football and was in the band and orchestra. “I was so busy that I couldn’t waste time looking for a pencil or missing paper. I kept everything right where I could put my hands on it,” he says.

2.When a teacher assigns(布置,分派) a lot of homework, Domenica draws up a timetable(时间表),dividing the assignment into small parts. “It’s like eating a steak,” She says. “You chew(咀嚼) it one bite at a time.”

3.One student put a vocabulary list in the bathroom. He learned a new word every day while brushing his teeth. Another student used the time to remember biology(生物) terms while practising running.

4.In an international class, Asian-Americans, on average scored higher than other students. The teacher found that the Asian-Americans discussed homework problems together, tried different ways to work out the problems and explained their solutions to one another.

5.Christi is an excellent student at the University of California. If her math teacher assigns five problems, she does ten. If the history teacher assigns eight pages of reading, she reads twelve. “Part of learning is practising,” she says. “And the more you practise, the more you learn.”

A

Do more than you are asked.

B

Study anywhere --- or everywhere

C

Study together.

D

Schedule(计划) your time.

E

Get your things in order.

Years ago, I lived in a building in a large city. There was another building not far from mine. A woman lived there. I had never met her, but I could see her sit by the window each afternoon, sewing(缝纫)or reading.

After several months, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself, “What a lazy woman! I wonder why she doesn’t wash her window. It really looks terrible.”

One bright morning, I decided to clean my flat, including the windows. When I finally finished the cleaning, I sat down by the window for a rest. What a surprise! Everything in the woman’s flat could be seen clearly. Her window was clean!

I began to understand. I watched the woman’s window from my own dirty window. That’s the problem! That is quite an important lesson for me. How often do I look at and criticize others through the dirty window of my heart?

From then on, whenever I want to judge someone, I ask myself first, “Am I looking at him through my dirty window?” Then I try to clean the window of my own world so that I may see others’ world more clearly.

1.What does the underlined word judge mean in Chinese according to the passage?

A. 赞美 B. 评判 C. 妒嫉 D. 鼓励

2.Why couldn’t the writer see things clearly through the window?

A. Because the woman’s window was dirty.

B. Because his own window was dirty.

C. Because the woman lived far away.

D. Because he had poor eyesight.

3.What can we learn from the passage?

A. one shouldn’t criticize others very often.

B. one should look at others through his dirty windows.

C. one should often keep his windows clean.

D. one should judge himself before he judges others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网