题目内容
It was 8:40 in the evening and I was at Starbucks — Plaza Singapura,the place we are going to meet.I was 20 minutes before meeting time.It is not polite to be late for a date(约会) for the first time anyway.I waited,looking at the people coming and going.I was daydreaming about today's soccer match I played and started thinking about life and soccer.Life is like soccer.You never know when you are going to get hit by the ball in your face.You have to live!
As I was trying to relax myself,I felt her appearance — the smell,I can never forget.I looked up and saw her smiling and making her way towards me.She was pretty-looking and she was in fashion(时髦的).I stood there watching her coming.A bright color T-shirt with a beautiful skirt.Wow,I really love girls wearing skirts.It makes them look more attractive and natural.
"Sorry I am late."
"No,it's OK.I am just early myself."
"So what film are we going to see?"
"It's OK,we will check it out later,and anyway what matters most is whom I am going to see it with,not the show."
1.Why was the man at Starbucks alone?
A.He got there much too early.
B.He was there for his first date.
C.He wanted to be more polite.
D.He enjoyed watching people there.
2.What can you know from "You never know when you are going to get hit by the ball in your face"?
A.He was worried about his date.
B.Soccer is a difficult game.
C.He was afraid to be hit in the face.
D.He lost a soccer match.
3.What did the man think of the girl at the first sight(视线)?
A.She was very young.
B.She was very careless.
C.She was very fashionable.
D.She was very popular.
4.What do you know from their dialogue?
A.The girl likes seeing films very much.
B.The man has two tickets in his pocket.
C.The girl felt sorry for her being late.
D.The man was good at expressing himself.
1.B
2.A
3.C
4.D
【解析】
试题分析:本文讲述了作者的一次约会。他在星巴克里--Singapura购物中心提前20分钟等待女友的到来。他正想象人生就像一个足球.你永远不知道什么时候就被人迎面踢上一脚。这时女孩来了,她穿着一件颜色鲜亮的体恤衫和一条漂亮的裙子,看起来迷人而自然。
1.细节理解题,根据第一段的内容可知,作者第一次约会在 Starbucks,所以他在那儿等。故选B。
2.根据“球场上一脚把球踢出去的同时,根本不知道结果如何”,可以判定他对第一次约会很紧张。故选A。
3.根据第二段内容可知,这个女孩很漂亮,很时尚。故选C。
4.细节理解题。根据对话内容“没关系的,是我来早了。”和“那倒无所谓,我们待会儿看看再说,重要的不是看什么电影,而是和什么人一起去看。”可知,这个男子很风趣,幽默,善于言辞。故选D。
考点:考查故事类阅读。
书面表达。(20分)
请根据下面提示,以Modern inventions为题,写一篇100词左右的短文。(标题和开头已给出,不计入总次数)
Introduction | 许多现代发明给我们的生活带来了巨大的变化。他们改变了我们的生活方式。(开头已给出) | |
Main body | 冰箱 | 在古代,人们使用盐来帮助他们长时间的保存肉和鱼。夏天时,新鲜食品会在几小时变坏。而冰箱的发明解决了这一问题。 |
洗衣机 | 过去,人们用手洗衣服。这既累又要花费很多时间。随着洗衣机的发明,人们有了更多的时间来放松。 | |
飞机 | 很久以前,人们主要乘船去旅行。现在飞机使得旅途变得更加舒适。 | |
…… | ……(请例举一项现代发明,并谈一谈其给我们的生活带来的变化) | |
Conclusion | 总之,在现代发明的帮助之下,我们的生活得到了很大地改善。 | |