题目内容

完形填空(本题有10小题,每小题1分;满分10分)阅读下面短文,掌握大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Dogs are people’s friends. They will do anything their masters(主人)ask them to do and they do their duty(职责)very well.

Curly is my black dog. He is big and strong. He is __ to carry me on his back. He likes running and playing with me. He likes to my father around in the fields, too.

One day my father took off(脱下) his coat, put it on the ground a big tree and said to Curly, “ my coat.”

Curly sat down on the coat. Then my father remembered he had to dinner for the family. he went home and forgot all about his coat and dog.

Late in the evening I my dog and looked for him everywhere in the garden.I called,“Curly, Curly!” But Curly did not answer.

Soon my father wanted something in his coat pocket(口袋). Suddenly he remembered ___ he did. Quickly he went back to the big tree. What do you think he saw? Curly was __ sitting on the coat! He was afraid someone would take it .

1.A. old enough B. strong enough C. tall enough D. short enough

2.A. follow B. put C. go D. run

3.A. for B. under C. to D. from

4.A. Look after B. Look at C. Look for D. Look up

5.A. have B. eat C. cook D. do

6.A. Because B. Or C. But D. So

7.A. noticed B. rode C. missed D. saw

8.A. that B. what C. if D. who

9.A. always B. often C. still D. usually

10.A. for B. in C. down D. away

 

1.B

2.A

3.B

4.A

5.C

6.D

7.C

8.B

9.C

10.D

【解析】

试题分析:短文大意:本文介绍了一只聪明并且忠于职守的小狗Curly,当主人把外衣让它照看时,虽然天色已晚,它仍然尽职尽责,直到主人回来。

1.他足够的强壮能背动我。old enough足够大; strong enough 足够强壮;tall enough 足够高;short enough足够矮。由句意可知,这条狗非常强壮能驮着主人,故选B。

2.他喜欢在田野里跟着我爸爸转来转去。follow跟随,模仿;put放;go 去;run跑。follow sb. around“跟随某人转”。所以选A。

3.我的父亲脱下外衣把它放在了树下的地上。for 为; under 在……下面; to到;from从。under a big tree“在一棵大树下”。由句意可知作者的爸爸把外衣放在了树下的地上。所以选B。

4.照看我的大衣。 Look after照看; Look at 看;Look for寻找; Look up向上看,查询。由上下文可知,此处是作者的爸爸让Curly看着上衣。所以选A。

5.句意:然后我父亲想起他得给家人做晚餐。have有;eat吃;cook烹饪; do做。由下文可知,爸爸要为家人做饭。cook dinner“做饭”。所以选C。

6.所以他就回家去,完全忘记了他的外套和狗。 Because因为; Or 或者,否则; But但是;So所以。由上文“为家人做饭”可知,因此要回家。故选D。

7.在晚上我丢失了狗,在花园里到处寻找他。noticed注意;rode 骑;missed丟失; saw看见。由下文到处寻找狗,可知,此处是指狗走丢了。所以选C。

8.突然爸爸记起他所做的事情。 that 那;what什么;if 如果; who谁。remember后面是what引导的宾语从句。所以选B。

9.Curly仍然坐在大衣上! always 总是;often常常; still 仍然; usually通常。由下文可知,Curly坐在上衣的上面可知,此空填still。所以选C。

10.他害怕有人会把它拿走。 for 为;in在……里;down 向下; away离开。take away“拿走”。所以选D。

考点:故事类短文。

练习册系列答案
相关题目

One day in the eighth grade, I was taking a Math Test on basic trigonometry (三角学). Now for a middle school student, there was nothing basic at all about it. So I had studied for about two hours the night before. After reviewing it for some time, I had started to understand it, so then I closed the book and _________. However, it was not until midnight that I fell asleep. The next day, when I got the test, it might as well have been written in Serbian (which I don’t know how to read). I tried my best to work out the hard problems, but the numbers I came up with were strange. I sat back on my chair and looked for any possible answers, but I could not remember anything or think correctly. I started thinking about my dad coming home from work to find that I failed the test …

“How could you have failed the test? I am certain that nobody else in the whole class got as bad a grade as you did!”

Naturally I didn’t want that to happen. My dad was also really busy at work at present, so I was afraid that this might make him mad. When feeling hopeless, I noticed that my table partner was writing fast on his test. I could see smoke rising up from how fast he was writing. I was attracted to look over at his test, but then the many bad results I had heard about cheating (作弊) came into my mind. I reasoned that if I started cheating now, it would be hard to give up that habit during high school. In the end, I decided not to copy his answers, and got a B- on that test. Even though my dad gave me a hard time about it, it would have been a lot worse if he found out that I had given in and cheated.

1.The writer might feel ______ before the Math Test.

A. surprised B. relaxed

C. worried D. excited

2. Which is the best expression to fill in the blank (空白处) in the passage?

A. had breakfast B. went to bed

C. took exercise D. rode to school

3. The writer’s father was ______.

A. proud of him B. tired of him

C. strict with him D. pleased with him

4.From the passage, we know that the writer ______.

A. could read Serbian B. didn’t cheat at last

C. got a good grade at last D. didn’t work hard that night

 

People give gifts on many occasions. At weddings(婚礼),people give gifts such as tea sets and tableware (餐具). When someone has a baby, people express their wishes by giving gifts of baby clothes and food.

In western countries, food and drinks are the most traditional gifts for friends. For example, a bottle of champagne is perfect for Christmas. In some Asian countries like China and Japan, tea and wine are common gifts. Greeting cards are excellent gifts for friends and family around the world.

Here are some popular gifts for Christmas and New Year. Let’s have a look.

A message in a bottle—If you want to send a birthday message or a thank- you note, why not write on a piece of paper and put it inside a glass bottle? The person who receives this special gift will remember the words forever.

A Christmas stocking—People will look forward to seeing it each Christmas. It is a very traditional and useful Christmas gift. Many people hang the stocking up in their rooms as a decoration.

A necklace (项链) with a name—This is a special and popular gift among mothers and young people. For example, a mother can put her child’s name on the necklace. It seems that the necklace can bring her child close to her heart.

1.If your friend Lisa has a new baby, you may sent____.

A. school things

B. tea sets and table ware

C. baby clothes and food

D. birthday cards

2.From the passage we learn champagne is a kind of____.

A. drink B. food

C. card D. furniture

3.____are common gifts in some Asian countries.

A. Excellent books B. Tea and wine

C. Greeting cards D. Thank-you notes

4.Mrs. Green likes the necklace with her child’s name because____.

A. it can bring good luck to her

B. it is a traditional and useful gift

C. it is a fashionable gift for parents

D. it may make her child close to her heart

5.Please choose the best title for this passage____.

A. Choose a perfect present

B. How to celebrate New Year

C. How to celebrate Christmas

D. The festivals in China

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网