题目内容

从所给的句子中选择恰当的句子完成下面对话(有两项是多余的)(5分)

A:You look unhappy today.【小题1】
B:Yesterday when I came home,I found my parents looking through my schoolbag.I got very      angry.Shouldn’t I keep my own secrets?
A:Of course you can keep your private (个人的) ideas and secret things.【小题2】
B:No,but I shouted to them.They didn’t say a word.They just kept silent.【小题3】
A: In fact,your parents shouldn’t look through your schoolbag.They should respect your privacy (私人权利).【小题4】    They want to make sure you aren’t in any trouble,and they want to understand your life and study better in this way.Maybe you hurt your parents.
B:I agree.【小题5】
A:Say sorry to them.Try talking to them more.Let them know what you are doing,so that they won’t worry about you so much.
B:OK.I’ll do as you told me.

【小题1】F
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】B
【小题5】D

解析试题分析:
【小题1】根据下文答语可知是问怎么啦?,什么事惹你不高兴啦?What’s the matter? 怎么啦?故选F。
【小题2】根据下文答语No,but I shouted to them.可知所问事情与shouted并列,都是不好的事情,故选A。
【小题3】父母翻了自己的书包,什么也不解释,让人觉得很伤心,故选C。
【小题4】虽然父母应该尊重你的隐私,但是翻书包只是担心你,确保你没什么情困扰,故选B。
【小题5】根据答语Say sorry to them.可知是询问建议,故选D。
考点:情景交际。

练习册系列答案
相关题目

请阅读下面短文,根据短文内容从下面方框的七个选项中,选择五个还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。(每小题2分)
Friend becomes an important part of our daily life. And there are many kinds of friends in the world. 【小题1】 ___________
First, there is the school or work friend. This is the persons who help you get through the school or work day. But you never really go out with them outside of these places. However, they are important in your life as you will spend a lot of time with them. 【小题2】___________ You can’t really discuss anything important with them. But if you are feeling sad, they’re great to go out with because they can cheer you up and make you forget all your troubles. The next kind of friends is really unusual and having one makes you very lucky. They are very kind and they pay for you. every time you go out. They usually have many of the things you can’t afford to buy. 【小题3】__________ Finally, there is the best friend. 【小题4】__________ The person you would have no problem spending the whole day with.
Friends are the most important thing in your life. 【小题5】___________

A. Making friends is very easy.
B. Another kind of friend is the fun friend.
C. This is the person who knows you inside out.
D. Some friends will take your things away casually.
E. Get along well with them and you’ll have a happy life.
F. And they are kind enough to let you borrow anything you want.
G. However, there are four kinds of friends that everyone should have.
 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网