题目内容

任务型阅读:(每题2分,共10分)

What is a supermarket? In the dictionary, a supermarket is a large self-service department store.Some supermarkets have two floors.When you enter such a supermarket, an elevator will take you to the second floor .Here you can buy things such as CDS, pens, clothes, TVs and refrigerators.After you have collected the things you want to buy on the second floor,you can go downstairs to the first floor where food and drinks are sold .You can also buy fresh fruit , vegetables and meat on this floor. People like to go shopping in the supermarket.Here are some of the reasons .First ,the prices are reasonable .The prices are lower than in special shops and you can choose whatever you want ,without going place to place,Second ,the service is excellent.You can walk around freely and no one will ask you, “What can I do for you?” if you can’t find something, just ask a service person and he or she will tell you where it is at once .Third, the quality id good .If you get home and find the food has gone had, you can return it and they will say sorry and change it for you.

Nowadays may people don’t have much time to walk from one shop to another,so people choose to go to the supermarket in order to save time and money.What’s more, if you don’t want to buy anything , you can just come and look around in the supermarket .It’s a good place to have a walk.

1.What is a supermarket?

_____________________________________________________________________________.

2.Which floor can you buy fresh fruit,vegetables and meat on in the supermarket?

_____________________________________________________________________________.

3.How many reasons are given for going shopping in a supermarket?

_____________________________________________________________________________.

4.Are the prices lower in this supermarket than these in special shops?

_____________________________________________________________________________

5.What does the passage want to tell us?

_____________________________________________________________________________.

1.A supermarket is a large self-service department store.

2.the first floor

3.Five. / Five resons are given for why people like to go shopping in supermarkets

4.Yes, they are

5.The passage want to tell us something about the supermarket. / Why people like

to go shopping in supermarkets. / A supermarket.

【解析】

试题分析:本题主要讲述了超市是一种大型自助商场。人们喜欢去超市购物。这里有几个原因。第一,价格合理。价格低于在特殊的商店,你可以选择任何你想要的,没有去的地方,第二,服务也是一流的。

1.细节理解题。根据问题超市是什么样的?根据文中In the dictionary, a supermarket is a large self-service department store.。故答案是A supermarket is a large self-service department store.

2.细节理解题。根据文中you can go downstairs to the first floor where food and drinks are sold .You can also buy fresh fruit , vegetables and meat on this floor可知故答案为the first floor

3.细节理解题。根据问题人们去超市购物的理由有多少?通读全文可知文中提到了5中方法;可知故答案为Five. / Five resons are given for why people like to go shopping in supermarkets

4.细节理解题。根据文章中.The prices are lower than in special shops and you can choose whatever you want可知故答案为Yes, they are

5.主旨大意题。通读全文可知这篇文章主要讲述了人们为什么喜欢在超市购物?故答案是The passage want to tell us something about the supermarket. / Why people like

to go shopping in supermarkets. / A supermarket.

考点:日常生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Part-time waiter

Busy café needs honest and reliable waiter for weekends. Must enjoy working with a team and dealing with customers. Call Serge at 95562476 after 6 pm.

Delivery(投递,传送)person

Young, fit person required to deliver heavy boxes of books. Must have a driver’s license and be able to carry heavy boxes. We are looking for a trust worthy person for this position. Call Gary at 0556-805987 any time.

Nanny wanted

Kind, hard-working nanny wanted to look after three friendly children. Must be experienced and have childcare qualifications(资格). Please call Tess at 98674451 between 10 am and 3 pm.

Alice, Sonia and Bobby are looking at the employment section in their local newspaper. They are looking at advertisements for different types of jobs.

“Why don’t you apply(申请)for the job as a waiter, Bobby?” said Alice.

“Do you think I will have a chance?” Bobby replied.

“Of course you will,” said Alice. “You’re certainly honest and reliable(可靠的). Everyone trusts you, and you’re never late.”

“I think Sonia should apply for the job as a nanny,” Bobby said.

“Yes, Sonia,” Alice said. “You always work so hard and you love children. You would be perfect!”

“I’d love to do it,” Sonia said, “but the advertisement says they want someone who is experienced. I don’t have any experience or qualifications. But what about you, Alice?

“Yes, Alice,” Bobby said. “Which job would you like”?

“I think I should become a career advisor!” said Alice.

1.The friends are looking at the employment section in the newspaper for ______.

A. jobs B. advertisements

C. money D. chances

2.Who do you think will most probably get a job mentioned in the newspaper?

A. Alice B. Sonia C. Bobby D. Serge.

3.Alice was the most active of the three in ______.

A. applying for jobs

B. giving suggestions

C. making experiences

D. looking at the advertisements

Very hot weather is common in many parts of the world. Although hot weather just makes most people hot, it can cause medical problems and death.

Floods, storms and other terrible natural events kill thousands of people every year. And we hear much about them in news reports. We generally hear little about heat, which experts say may be nature’s most dangerous killer.

Health experts say that since the year 1900, very hot weather has killed more people in the United States than any other natural event. One year—the unusually hot summer of 1980 heat caused about 1,700 deaths in the United States. In 1995, more than 600 people died in]another heat wave in one city—Chicago, Illinois.

Besides drinking lots of cool water, doctors say there are some other things to do to protect against the health dangers of heat. Stay out of the sun, if possible. Wear loose(宽松的)and light-colored clothes. Wear a hat while in the sun. Eat fewer hot and heavy foods. And, when possible, cook foods during cooler time of the day. If possible, rest more often.

Health experts say these simple steps can prevent the dangerous health problems caused]by heat. They will prevent sickness, help you feel better and may even save your life.

1.Hot weather is common_________.

A.al1 over the world

B.in many parts of the world

C.in some parts of the world

D.in a few parts of the world

2.Experts say maybe _________is a nature’s most dangerous killer.

A.heat B.a flood

C.a storm D.an earthquake

3.About 1,700 people died of heat in the US _________.

A.in 1900 B.in 1980

C.in 1995 D.in 1980 and 1995

4.The passage is talking about _______.

A.a1l kinds of terrible natural events in the world

B.some health problems caused by hot weather

C.how to prevent health problems

D.the health problems in hot weather and the ways to stop them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网