题目内容

完形填空(10分)

Hi, I’m Kevin. Now let me tell you something about my school. There are buildings in our school—a classroom building, a sports hall, an office building and a . There are 4 science __ in the science building.

Our classroom is very special(特别的). There are some desks in it, there aren’t any chairs in it. We on yoga(瑜伽)balls. They are red, orange, and yellow. They are students. And we all like . There are some pictures on the . They make(使) our classroom nice. is your classroom like? Can you tell me?

1.A. two B. three C. four D. five

2.A. office B. room C. sports hall D. science building

3.A. workers B. basketballs C. labs D. buildings

4.A. and B. but C. also D. too

5.A. sit B. stand C. meet D. draw

6.A. blue B. yellow C. red D. orange

7.A. in B. of C. like D. for

8.A. us B. you C. them D. it

9.A. gate B. hall C. wall D. blackboard

10.A. How B. What C. Where D. Who

1.C

2.D

3.C

4.B

5.A

6.A

7.D

8.C

9.C

10.B

【解析】

试题分析:这篇短文中Kevin给我们介绍了他的学校和教室。他的学校里有四座建筑,有教学楼、运动大厅、办公楼和科技楼。他们的教室很特别,因为里面只有桌子,没有椅子。原来他们都是坐在瑜伽球上的。瑜伽球有很多颜色,他们非常喜欢。

1.数词及语境的理解。句意:在我们学校里有四座建筑-教学楼、体育大厅、办公楼和一个科技楼。two 二;three 三;four 四;five 五。根据破折号后面的解释可知,在Kevin的学校里有四座楼。故选C。

2.名词及语境的理解。句意:在我们学校里有四座建筑-教学楼、体育大厅、办公楼和一个科技楼。office 办公室;room 房间;sports hall 体育大厅;science building 科技楼。根据句意可知,这里Kevin给我们介绍的是他学校里的建筑,体育大厅和办公楼都已经提到了,room不符合句意。根据下句话…in the science building可知,这里是科技楼。故选D。

3.名词及语境的理解。句意:在科技楼里有四个科学实验室。workers 工人;basketballs 篮球;labs 实验室;buildings 建筑物。根据句意可知,科技楼里应该有实验室,故选C。

4.连词及语境的理解。句意:我们的教室很特别,里面有一些桌子,但是没有椅子。and 和,而且;but 但是;also 也,位于句中;too 也,放在句末。根据句意可知,这里表示转折的关系,所以选B。

5.动词及语境的理解。句意:我们坐在瑜伽球上。sit 坐下;stand 站;meet 遇见;draw画画。根据上文的意思可知,在Kevin的教室里没有椅子坐,他们是坐在瑜伽球上的。故选A。

6.形容词及语境的理解。句意:他们是红色、橘色、蓝色和黄色的。blue 蓝色的;yellow 黄色的;red 红色的;orange 橘色的。根据句意可知,除了蓝色其他颜色都提到了。故选A。

7.介词及语境的理解。句意:他们是给学生们提供的。in 在…里面;of …的;like 喜欢,像;for为了。根据文意可知,教室里的瑜伽球是给学生们准备的。故选D。

8.代词及语境的理解。句意:我们都非常喜欢他们。us 我们;you 你,你们;them 他们;it 它。根据文意可知,这里Kevin说的是他们都非常喜欢瑜伽球,yoga balls。因为是复数形式,故选C。

9.名词及语境的理解。句意:墙上有一些图片。gate 大门;hall 大厅;wall 墙;blackboard 黑板。根据句意可知,图片应该是在墙上的,故选C。

10.疑问词及语境的理解。句意:你的教室是什么样子的?你能告诉我吗?How 怎样;What 什么;Where 在哪里;Who谁。本句中What is …like?是一个固定的句型,意思是“…是什么样子的”。根据文意可知,在短文中Kevin给我们介绍了他的教室,因此在这里他询问我们的教室是什么样子的。故选B。

考点:日常生活类短文。

练习册系列答案
相关题目

Some countries have a large number of earthquakes. Japan is one of them, while others do not have many, for example, there are few earthquakes in Britain.

There is often a great noise during an earthquake. The ground vibrates (颤动).Houses fall down. Railways are broken, which causes trains to turn over. Sometimes thousands of people are killed in different ways. About 60,000 were killed in 1783 in the south of Italy. Some people say that earthquakes often happen near volcanoes(火山), but it is not true. The centres of some earthquakes are under the sea. The bottom of the sea suddenly moves. The powerful forces inside the earth break the rocks. The coast is shaken and great waves appear. These waves travel long distances and rush over the land when they reach it, breaking down houses and other buildings. Sometimes they break more buildings than the earthquake itself.

A terrible earthquake happened in Assam, India, in 1986.The land near Shillong suddenly moved 1.5 feet to one side, and then back again. It continued to act like this 20 times a minute.Few buildings could stand what was happening and the great stones flew four feet up into the air. What kind of building stays up best in an earthquake? The Americans carefully studied the results of the earthquake at San Francisco(1906) and believed it best for buildings to be made with concrete(混凝土) walls together by steel frames. Such are the buildings that can't burn or fall easily.

1.The best title of this passage should be .

A. The Centres of Earthquakes

B. Earthquakes

C. The Loss(损失) Caused by Earthquakes

D. Buildings and Earthquakes

2.Which of the following is NOT true?

A. Trains' turning over is directly caused by the earthquakes.

B. Some earthquakes have their centres under the sea.

C. It isn't certain that earthquakes happen near volcanoes.

D. Buildings with concrete walls are better against earth quakes.

3.Earthquakes often happen .

A. near volcanoes B. in Japan

C. in Britain D. Both A and B

4. make(s) more loss than the earthquake itself.

A. Nothing

B. Volcanoes

C. Forces inside the earth

D. Terrible waves by the earthquake

5.When an earthquake happens, can be heard.

A. trains B. thousands of people

C. a great noise D. the powerful forces

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网