题目内容
There was once a little orphan (孤儿) girl who had no family and no one to love her. She felt sad and lonely.
One day, while she was walking in a garden, she noticed a small butterfly caught in a thornbush (荆棘丛). The more the butterfly tried to free itself, the deeper the thorn cut into its body. The girl carefully helped the butterfly out. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy (仙女).
“For your wonderful kindness,” said the fairy, “I will grant (保证) you any wish you like.”
The little girl thought for a while and replied: “I want to be happy!”
“Very well!” The fairy leaned toward her and whispered (耳语) in her ear. Then the good fairy disappeared.
As the little girl grew up, she stayed happy. Everyone asked her the secret of her happiness. She would only smile and answer: “The secret of happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl.”
When she was very old and on her deathbed, her neighbors were afraid that her secret of happiness would die “Tell us, please,” they begged. “Tell us what the good fairy said.”with her.
The lovely old woman simply smiled and said: “She told me that everyone, no matter how secure (安稳的) they seemed, how old or young, how rich or poor, had need of me.”
1.What happened when the butterfly tried to free itself from the thornbush?
A. It saved itself. B. It got cut deeper.
C. It got tired. D. It was killed.
2.Why did the fairy grant the little girl a wish?
A. Because the girl begged her to do so.
B. Because it was the fairy’s job.
C. Because the girl helped her out.
D. Because the girl was too poor.
3.How did the fairy grant the little girl’s wish?
A. By giving her a lot of money.
B. By giving her a big house.
C. By helping her find her parents.
D. By telling her how to stay happy.
4.According to the passage, what is the secret of happiness?
A. Being needed by others.
B. Being rich.
C. Being helped by a fairy.
D. Being loved by others.
1.B
2.C
3.D
4.A
【解析】
试题分析:文章通过一个寓言故事告诉我们幸福的真正含义就是对别人有用。
1.细节理解题。根据文中she noticed a small butterfly caught in a thornbush (荆棘丛). The more the butterfly tried to free itself, the deeper the thorn cut into its body可知. 可知选B
2.细节理解题。根据文中The girl carefully helped the butterfly out. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy (仙女).可知因为小女孩帮助了仙女,所以答应帮助像女孩摆脱困境;可知选C
3.细节理解题。根据文章可知仙女告诉了小女孩如何保持开心的秘密;可知选D
4.细节理解题。通读全文可知幸福的真正含义是做一个对别人有用的。可知故选A。
考点:教育类短文阅读。
补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A: 1.
B: I went to Shanghai with my friends.
A: Did you go there for a vacation?
B: No, we didn’t. 2.
A: For a concert? Whose concert?
B: Girls’ Generation (少女时代) from Korea.
A: 3.
B: Very much. It’s my favorite band.
A: 4.
B: No, I can’t. But they can sing and dance quite well. I like music that I can dance to. What about you?
A: 5. And I like music that I can sing along with.
A. What a pity! B. I like quiet music. C. Do you like the band? D. We went there for a concert. E. It sounds interesting. F. Where did you go last weekend? G. Can you understand Korean songs? |
口语应用。(每小题1分,共5分)
阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A. I don’t like the color. B. I want to buy some clothes. C. I’ll take it. D. Can I try it on? E. Why not have some vegetables? F. How much is it? G. What can I do for you? |
[Saleswoman: May I help you?
Ben: Yes, please. 1.
Saleswoman: How do you like the pants?
Ben: 2.
Saleswoman: What about this one?
Ben: 3.
Saleswoman: Sure.
(Ben tries on the pants.)
Saleswoman: Wow! It looks very nice on you.
Ben: All right. 4.
Saleswoman: It’s fifty yuan.
Ben: OK. 5.
Saleswoman: Thank you.