题目内容
In England, for many people, breakfast is usually a big meal—eggs, tomatoes, tea, coffee and lunch is just a quick meal. In cities there are a lot of sandwich(三明治) bars. There, office workers can buy their favorite bread and all kinds of sandwiches. Children in school can have a hot meal at school, but many just have a sandwich, some water and some fruit from home. Some people have afternoon tea in the afternoon. They usually have sandwiches, cakes and drink a cup of tea. They have the evening meal very early and all the family often eats together(一起). On Sundays many families have a big lunch. They have chicken, pork and vegetables. Englishmen like food better than other countries. People often get take-away(可带走的) meals. They buy the food and then usually bring(带) it home to eat.
1.Many people in England have a _________ breakfast and a ______ lunch.
A. fast, small B. little, slow
C. big, quick D. slow, big
2.In England, there are many sandwich bars in _________.
A. cities B. schools
C. countries D. small towns
3.The office workers can buy ___________ in sandwiches bars for lunch.
A. eggs B. bread C. fruit D. tea
4.When people get a take-away meal, they usually eat it ______ .
A. at home B. in the school
C. in the park D. in the bars
5.In this passage, what DON’T people have in their afternoon tea? ________.
A. Sandwiches B. Chicken
C. Cakes D. A cup of tea
1.C
2.A
3.B
4.A
5.B
【解析】
试题分析:本文介绍了英国不同的三餐饮食情况。对大多数人来说,早餐通常是丰盛的,午餐是一顿快餐。英国人比其他的人更喜欢食物。
1.根据文中第一自然段的第一句可知早餐通常是丰盛的,午餐是一顿快餐,故选C。
2. “In cities there are a lot of sandwich (三明治)bars”可知在城市里有三明治吧,故选A。
3.细节理解题。根据文中“There, office workers can buy their favorite bread and all kinds of sandwiches.”办公室人员经常买面包,故选B。
4.根据文中语句“People often get take-away meals---they buy the food outside and then bring it home to eat.”可知人们在家吃,故选A。
5.根据文中 “Some people have afternoon tea in the afternoon. They usually have sandwiches, cakes and drink a cup of tea.”可知他们不吃鸡肉,故选B。
考点:考查日常生活类阅读。