题目内容
Dear friends,
My name is Tony. I am English. I am twelve years old this year. I am tall, and I am good at playing football. I am in Grade Seven. There are thirty boys and twenty girls in my class. We are learning Chinese in our school. Our Chinese teacher is Mr. Wu. He is a little short, but he is very strong. He is very nice to us. I have some good friends in my class. Tom is a tall boy and has short black hair. He is good at playing football, too. Alice is short and she loves wearing red dresses. She is good at English. Shelly has long hair. She can speak Japanese and she likes swimming. We all study hard.
What about your school and your friend? Please write soon.
Yours,
Tony
1.Which country is Tony from?
A. America. B. England.
C. China. D. Japan.
2. Who is Mr. Wu?
A. He is Tony’s English teacher.
B. He is Tony’s father.
C. He is Tony’s friend.
D. He is Tony’s Chinese teacher.
3.How many students are there in Tony’s class?
A. 50. B. 30. C. 20. D. 52.
4.Who likes swimming?
A. Tom. B. Alice
C. Shelly. D. Mr. Wu.
5. Who writes this letter?
A. Tony B. Tom.
C. Shelly. D. We don’t know.
1.B
2.D
3.A
4.C
5.A
【解析】
试题分析:本篇文章介绍的是Tony写给朋友们的一封信,介绍了他的个人情况和学校里老师们的情况和他的同班同学的情况。
1.细节理解题,根据My name is Tony. I am English.可知Tony来自英格兰。故选B。
2.2】细节理解题。根据Our Chinese teacher is Mr. Wu.可知我们的语文老师是胡先生,故选D。
3.细节理解题。根据There are thirty boys and twenty girls in my class.可知我们班有三十名男生和二十名女生共五十名学生。故选A。
4.题。根据Shelly has long hair. She can speak Japanese and she likes swimming.可知Shelly喜欢游泳。故选C。
5.。故选A。
考点:考查日常生活类阅读。