题目内容

任务型阅读。阅读短文,然后回答后边的问题 (每题2分,共6分)

Many people go to school for a good education. They learn languages, history, math and many other subjects. Others go to learn a skill so that they can make a living.School education is very important and useful. Yet, no one can learn everything from school.A teacher can’t teach his students everything.The teacher’s job is to show students how to learn.The teacher teaches them how to read and how to think. So the students themselves shall learn much more outside school.

1.Is school education important and useful?___________________________

2.Why do people go to school?________________________________________

3.What’s the teacher’s job?_________________________________________

1.Yes, it is. / Yes.

2.Because they go to school for a good education./ For a good education

3.The teacher’s job is to show students how to learn./ To show students how to learn.

【解析】

试题分析:为了得到一个好的教育,人们去上学。他们学习语言, 历史, 数学和许多其他科目。学校教育是非常重要和有用的。然而, 没有人能从学校学习到一切。一个老师不能教他的学生的一切。老师的工作是教学生如何学习。

1. education is very important and useful. 句意:学校教育是非常重要和有用的。明确为肯定回答。故填:Yes, it is. / Yes.

2. people go to school for a good education.句意:为了得到一个好的教育,人们去上学。故填:Because they go to school for a good education./ For a good education.

3. teacher’s job is to show students how to learn.句意:老师的工作是教学生如何学习。故填:The teacher’s job is to show students how to learn./ To show students how to learn.

考点:新闻报道类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网