题目内容

On Children's Day a young woman from America goes to Beihai Park with her little daughter. There are too many people in the park. The woman can't find her daughter, So she goes to the policeman for  help. She tells the policeman her daughter is only six years old. She has two big eyes and a round face. Her hair is golden yellow. And she is in a short blue dress. At last the policeman helps her find her daughter. She thanks him very much.
【小题1】On Children's Day, _______ woman goes to Beihai Park with her little daughter.

A.an AmericaB.American
C.USAD.an American
【小题2】The woman can't find her_______.
A.sonB.daughter
C.childrenD.sister
【小题3】Her daughter is only _______.
A.fiveB.six
C.sevenD.four
【小题4】The little girl's hair is _______.
A.yellowB.black
C.brownD.golden yellow
【小题5】_______ helps her find her daughter.
A.The menB.Policemen
C.Some peopleD.The policeman

【小题1】D
【小题2】B
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】B

解析试题分析:这篇短文主要介绍了一个美国女人和她的六岁的女儿去北海公园玩,人太多,她的女儿不见了,警察帮助她最后找到了她的女儿。
【小题1】细节理解题。根据短文On Children's Day a young woman from America goes to Beihai Park with her little daughter.故选D。
【小题2】细节理解题。根据The woman can't find her daughter,故选B。
【小题3】细节理解题。根据She tells the policeman her daughter is only six years old,故选B。
【小题4】细节理解题。根据Her hair is golden yellow.故选D。
【小题5】细节理解题。根据At last the policeman helps her find her daughter.故选B。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

A group of fifteen-year-old students at Sunshine School are holding a charity sale to raise money to help their classmate Lisa. Lisa had cerebral palsy(大脑性瘫痪) when she was a baby. People who have cerebral palsy have trouble walking. Although Lisa has to use a wheelchair(轮椅) to help her get around, she never gives up. And she is always ready to help others.
“Lisa has the chance of standing up, but she needs an operation(手术) which will cost lots of money.” Lisa’s doctor said.
“I never thought that I could stand up one day. Actually the news is surprising for me. However, when I see my parents are worried about the cost of the operation, I am sad. I am used to my life. I don’t mind if I can’t stand up.” Lisa said. “Now my classmates and some other kind people are helping me. I am really thankful. If I stood up one day, I could try my best to help more people.”
“While helping Lisa, we can also learn a lot. We have learned how to cook cookies(曲奇饼) and how to sell them,” Betty, one of Lisa’s classmates said. “Now we know making money is not easy, so we won’t waste money anymore.”
Alex, a boy in Lisa’s class, told a reporter that they could raise about $100 every day. “We have raised about $2,100 so far. We hope we will raise more money for Lisa’s operation.” he said.
【小题1】What problem does Lisa have?

A.She can’t speak.
B.She can’t stand up
C.She has to stay in bed every day.
D.She can’t walk because of a traffic accident.
【小题2】What do you know from Lisa’s words?
A.Lisa is very happy with her life.
B.Lisa’s parents don’t wish her to stand up.
C.Lisa is angry with her parents.
D.Lisa’s family doesn’t have enough money to do the operation.
【小题3】How are Lisa’s classmates probably raising money?
A.By holding a party.
B.By selling home-made cookies.
C.By collecting waste paper.
D.By asking their parents for money.
【小题4】What can you know from the passage?
A.Lisa is so nervous.
B.Lisa is lucky because many people are helping her.
C.The doctor has no confidence in Lisa’s operation.
D.Lisa’s classmates have made enough money for Lisa’s operation.

Will you be excited when you finally get to relax? Here, three of the studetns tell us what they plan to do after the big exam.
Li Junzhe, 15, Huaihua, Hunan Province (省)  My friends and I will travel to Beijing right after the exam. We planned to go by ourselves but were turned down by our parents. They said we were too young to travel alone. They said they would go with us. I'm okay with it because I've already traveled by myself.
Zhu Hangian, 15, Dexing, Jiangxi Province   What am I going to do this summer? Of course I'll go to see the Great Wall! But before that, I will watch movies. Because of the big exam, I haven't seen any movies for a long time. I will watch whatever is in the cinema! As for the Great Wall, I can't wait to see the beautiful views.
Dong Xu, 14, Dalian, Liaoning Province  I will, no doubt, play computer games for days after the big exam. My mother never let me during the past few years. I can't imagine how exciting it will be. Also my friends and I will go to see the Great Wall.
【小题1】Who has the experience of travelling alone?

A.Dong XuB.Nobody
C.Zhu HangjianD.Li Junzhe
【小题2】Zhu Hangian will ________ before traveling to Beijing.
A.watch movies at home
B.play computer games
C.see films in the cinema
D.go to Beijing with his friends
【小题3】The three students will be excited about their summer plans because_______.
A.they will go to see Shanghai Expo
B.they all want to see movies
C.they will play games for days
D.they will travel to Beijing

  If you think you are too shy and want to be a little outgoing, try the following. You can make it.
Tell people you are shy. Just let people know that you are a shy kid. When they know that, they’ll understand you better. This also helps you feel more at home when talking with others.
Try to smile more. People think you are friendly and easy to talk to. Remember that most of us would like to talk to friendly people and we will stay away from an angry-looking face.
Talk to others first. If you find it hard to do, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to those people?
Turn your attention to somewhere else. Think more about ways to enjoy the party or the game. Don’t worry about your looks or care if people like you.
Reward(奖励) yourself. Each time after you say “hi” or smile at someone for the first time , say to yourself “You did it!” or buy yourself an ice cream.
Keep trying and one day you won’t be shy any more when you talk to others.
【小题1】How many suggestions does the writer give us in the passage?

A.Three B.Four. C.Five D.Six.
【小题2】How can you make people think you are friendly and easy to talk to?
A.By telling them you are shy.
B.By trying to smile more.
C.By talking to them first.
D.By rewarding yourself.
【小题3】Which of the following is NOT true?
A.People can understand you better when they know you are shy.
B.Most people don’t like to talk to those people with angry faces.
C.Don’t worry about what you look like at the party or the game.
D.Each time after you smile at someone for the first time, you must buy yourself an ice cream.
【小题4】What is the best title for the passage?
A.How to be outgoing?
B.When to be friendly?
C.Why to be shy?
D.Where to say something nice about people around you?

If you have a brother or sister, you already know you are different from each other. You live together in the same house and the same parents, but you have different personalities(性格).
Why is this? One possible reason is the way your parent treat you.
First –born children receive all the attention from their parents. Most families have twice as many photos of a first-born than any other child. Parents usually give first-born more responsibility and depend on them to take care of younger brothers and sisters. As a result, first -born are often responsible, hard-working, and jealous(嫉妒的). They often want to do well at school and work. There are more first-born American Presidents, for example, George Bush, George Washington, and Lyndon Baines Johnson than second or last-born children.
When a second child arrives, parents are more relaxed. The second child has to compete(媲美) with the first-born for the parents’ attention and love. Their children often choose different sports and hobbies to do well at school and work, but have to be creative to get their family’s attention. They are often friendly and cool. Many famous talk-show hosts were born last.
【小题1】The writer thinks that the second children are often ______.

A.outgoing and jealous
B.cool and friendly
C.hard-working and serious
D.creative and responsible
【小题2】The underlined word “responsibility” means _______ in the passage.
A.关注 B.溺爱
C.快乐 D.责任感
【小题3】 ______is usually the happiest in the family according to the passage.
A.The eldest child B.The second child
C.The youngest child D.The father
【小题4】 We can learn from the passage that ______.
A.the second child is very similar to the first-born child
B.brothers and sisters usually have the same personalities
C.it’s easy for the second child to get his or her parents’ attention
D.there are more first-born successful people than second or last-born people
【小题5】 The passage is mainly about ______.
A.birth order and personalities
B.the personalities of the second child in a family
C.the personalities of the eldest child in a family
D.the personalities of the youngest child in a family

People all over the world write to Big Ben. They even send birthday presents. Big Ben is not a person. It’s a clock.  Big Ben is the great clock hanging up in a tower of the parliament building. The people of London like to see Big Ben’s four friendly faces. They like to hear the bell striking (敲)on the hour. Bong! Bong! Bong!
Big Ben’s story started in 1834. In that year the old parliament building was burned down. Its clock tower fell to the ground. There had to be a new building and a new clock.  Plans were made. They called  for a “King of Clock, the biggest and the best in the world”. So the clock had to be big. And it had to keep very good time.  In two years the big clock was made. Five more years went by before the clock tower was last finished. Then the four bells for the chimes (鸣响) were brought into the tower. And at last the big hour bell was put in place. It rang out for the first time on July 11, 1859.  This great bell had to have a name. A meeting of parliament was called to pick one. “This clock is the king of clocks,” one man said. “Let’s call the bell the Queen of Bells.”  “Then why not Victoria?” said another (Victoria was the British queen (英国女王) at that time). The talk about names went on and on. Then Benjamin Hall got up to speak. He was a big man. By this time they were all tired. Someone shouted, “Why not call it Big Ben and be done with it?”  Everybody laughed, and the meeting was over. But it was called Big Ben from then on. Not just the bell but the whole clock.
【小题1】In 1834, what happened to the clock tower?

A.People finished the clock tower.
B.People sold the clock tower.
C.People polluted the clock tower.
D.The clock tower broke down.
【小题2】 Big Ben is the name of a _______.
A.building B.clock
C.beautiful girl D.city
【小题3】 In which year might Victoria be the British queen?
A.1583 B.1768 C.1620 D.1863
【小题4】Which is the best title (标题)for this passage?
A.Why Big Ben Is So Big
B.British Parliament Building
C.How Big Ben Got Its Name
D.British Queen Victoria

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网