题目内容

Wang Lin is a student of Grade 7. One Sunday, Wang Lin wants to go to the zoo to see animals. He likes animals very muh. His favorite animals are elephants and monkeys. He thinks elephants are kind and monkeys look cute. But he doesn’t like tigers and lions. On the way to the zoo, he sees a little boy. The boy is crying. Wang Lin asks, “what’s up, little boy?” “I can’t find mty home.” So Wang Lin helps him to find his home. “Thank you for your help. It’s very kind of you.” The boy’s parents say to Wang Lin.

Now it’s six o’clock. It’s time for dinner. Wang Lin has to go home. He can’t go to the zoo, but he is very happy.

1.What does Wang Lin do

A. He is a student

B. He wants to go to the zoo

C. He likes animals very much

D. He helps the little boy to find his home

2.Where does Wang Lin want to go one Sunday?

A. His friend’s home B. the little boy’s home

C. the zoo D. his school

3.What animals does Wang Lin like?

A. Elephants and tigers B. Monkeys and lions

C. Elephants and monkeys D. Tigers and lions

4.Why is the boy crying?

A. He can’t find his school

B. He can’t go to the zoo

C.Wang Lin can’t help him

D. He can’t find his way home.

5.What do you think of Wang Lin?

A. He is very clever

B. He is very young

C. He is very kind and helpful..

D. He likes his parents.

1.A

2.C

3.C

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了一个周日王林去动物园看动物,在去公园的路上,他遇见了一个小孩,他找不到回家的路了,王林帮他找到了家。

1.细节理解题。根据Wang Lin is a student of Grade 7.王林是七年级的学生。可知选A。

2.细节理解题。根据One Sunday, Wang Lin wants to go to the zoo to see animals.一个周日,王林想要去动物园看动物。可知应选C。

3.细节理解题。根据His favorite animals are elephants and monkeys.他最喜欢的动物是大象和猴子。故选C。

4.细节理解题。根据“I can’t find mty home.小男孩的答语可知,他找不到家了。可知故选D。

5.归纳理解题。通过So Wang Lin helps him to find his home.王林帮助他找到他家。故选C。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网