题目内容
Hello, everyone! Welcome to Haikou. You are going to stay in Mandarin Hotel, a 5-star hotel. It was built in 1998 and is one of the best hotels in Haikou. It is near Wanlu Garden on Binhai Road. It is 5 minutes’ walk from the seaside and 10 minutes’ ride from the city centre. Buses No. 7 and No. 41 can take you there.
The hotel has large rooms with computers, TV sets and telephones. Hot water is offered (供应) 24 hours. There is a shopping center which is open from 9 am to 22:30 pm. The coffee bar is open at the following time 10:00-23:00. There is a free swimming pool. You can enjoy yourselves there. Hope that you will have a great time during your stay in Haikou.
1.The passage mainly introduces _________ to everyone.
A. Haikou B. Mandarin Hotel
C.Wanlu Garden D. Binhai Road
2.Mandarin Hotel is _____________.
A. one of the hotels in Haikou B. beautiful
C. among the best hotels in Haikou D. A, B and C
3.It takes 5 minutes to go to Mandarin Hotel form the seaside __________.
A. by bus B. by bike
C. on foot D. by car
4.How can we get to the Mandarin Hotel from the center of the city?__________.
A. By plane B. By train
C. On buses D. By bike
5.What’s the meaning of the underlined(划线的) word “free” in the sentence ?
A. 免费的 B. 自由的 C. 有空的 D. 松散的
1.B
2.D
3.C
4.C
5.A
【解析】
试题分析:本文介绍了Mandarin旅馆是海口的一个五星级的旅馆,它离海边较近,乘车需要10分钟的路程。
1.小题1】细节理解题。根据Welcome to Haikou. You are going to stay in Mandarin Hotel 可知这里主要介绍Mandarin旅馆,故选B。
2.小题2】细节理解题。根据It was built in 1998 and is one of the best hotels in Haikou. 可知Mandarin旅馆是海口最好最漂亮的旅馆之一,故选D。
3.小题3】细节理解题。根据It is 5 minutes’ walk from the seaside 可知从海边步行走5分钟的时间到达Mandarin旅馆,故选C。
4.小题4】细节理解题。根据10 minutes’ ride from the city centre. 可知从市中心坐车用10分钟的时间,故选C。
5.小题5】词义猜测题。根据There is a free swimming pool. You can enjoy yourselves there. 可知这里指的是免费的,故选A。
考点:广告类短文阅读。
Do you like travelling? If so, come to our travel service.
2-day Huai’an Culture Group Tour (旅行) How about going to Huai’an for the weekend? You can visit Zhou Enlai Memorial(纪念馆) and eat Huaiyang nice food like lobsters(龙虾). Price: ¥690 Call us at 800-817-7233 | ||||||
4-day Qingdao Private(私人的) Tour Qingdao has beautiful sunshine,white beaches and clean water. You can walk along the beaches and enjoy the fresh air. Price:
call us at 800-810-6288 | ||||||
5-day Taiwan Group Tour Taiwan is a wonderful place. You can climb A-li Mountain, go boating in Sun Moon Lake. Price : ¥8,500 Call us at 800-850-8288 | ||||||
8-day London Private Tour Come to London for a few days to enjoy the Thames(泰晤士河) and visit Big Ben . Price: ¥16,800 Call us at 800-830-7288 |
1. How long is the Huai’an Culture Group Tour ?
A. Two days B. Four days
C. Five days D. eight days
2. Mrs Li is going to take the 4-day Qingdao Private Tour with her two daughters, how much is the tour?
A. ¥1,590 B. ¥1650
C. ¥2007 D. ¥47,400
3. If you want to go boating in Sun Moon Lake, you should call ______________.
A. 800-817-7223 B. 800-810-6288
C. 800-830-7288 D. 800-850-8288
4. If you take the 8-day London Private Tour, you can ________________.
A. eat Huaiyang food B. climb A-li Mountain
C. enjoy the Thames D. have the fresh air
5. The information(信息) may come from _________________.
A. driving school B. travel service
C. sports centre D. bus station
(计5分)假设你是Mary,你的朋友Rose想从北京到你居住的海滨城市来旅游。下面是一张示意图和你给她发的e-mail(电子邮件),告诉她怎样到你家,并且告诉她每天都能步行去海滨玩请把邮件补充完整。
Dear Rose, I'm very glad you are coming to visit me. now I will tell you how 1. after you 2. at the station, you can 3. to Yingbin Road. The bus stop is near my home. Or you can take a taxi(出租车)if you like. That's much easier. By the way, it's not 4. my home to the beach(海滨). So we can 5. on foot every day. I hope you will have a good time here. Write to me soon. Best wishes, Mary |