题目内容

  阅读短文,选择正确答案.

  Early to bed, early to rise makes man healthy, wealthy and wise.

  This is an old English saying (谚语). Have you heard of it before? It means that we must go to bed early at night and get up early in the morning. Then we shall be healthy. We shall also be rich (wealthy) and clever (wise).

  This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of your age should have ten hours' sleep every night. Children who do not have enough sleep cannot do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy!

  The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong.

  Exercise also helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!

  (1)If we get up early and go to bed early, we'll ________.

[  ]

  A. have enough exercise

  B. be healthy

  C. think better

  D. have strong blood

  (2)If a child doesn't have 10 hours' sleep, maybe he or she ________.

[  ]

  A. will become wise

  B. won't do well in his work

  C. will go to school in time

  D. will have enough sleep

  (3)A person needs exercise because ________.

[  ]

  A. it makes him healthy

  B. he or she has a lot of homework to do

  C. he or she is strong enough

  D. he or she does exercise

  (4)Exercise makes the ________ move quickly and smoothly (流畅地).

[  ]

  A. body
B. blood
C. children
D. head

  (5)Keeping taking exercise every day can make our body ________.

[  ]

  A. sleepy
B. tired
C. strong
D. weak

答案:B;B;A;B;C
解析:

  (1) B 由第二段中It means that…. Then we shall be healthy可知

  (2) B 由第三段中Children who do not have enough sleep can not do their work very well可以判断

  (3) A 由第四段中Exercise keeps the body strong可知

  (4) B 由第五段第一句话可以判断

  (5) C 由常识及第四、五段内容可知


练习册系列答案
相关题目

阅读理解。

  Americans think much about time. From children they learn to value(珍惜) time. As children they axe taught to be on time to go to school, to work and to do everything. When they are having a good time, they say that time flies. When a person is dying(生命垂危), they say he is living on borrowed time.

  Time is money. Time is knowledge. Time is everything in America. A working American has to work hard for eight hours a day or forty hours a week. This is the working time. In his spare(业余) time, he also works hard for more money. Even on Saturday and Sunday he also works hard as usual. In the street you can hardly see that a man walks slowly. They walk very fast. In fact(事实上), they are running.

  They love time because time can bring them money and a lot of things. But sometimes they also hate time, be cause they feel that they have become servants(仆人) of the clock.

根据短文内容,判断下列各题正(T)误(F)。

1.The Americans think much about time because time means everything in America.

2.People all over the word love and value time.

3.The Americans even value their spare time.

4.Sometimes the Americans hate time.

根据短文内容,选择正确答案。

5.A working American has to work ________ days a week in his working time.

[  ]

A.seven
B.six
C.five
D.four

6.An American always walks very ________ in the street.

[  ]

A.sadly
B.slowly
C.happily
D.quickly

7.“He is living borrowed time.” means that________.

[  ]

A.he is dying
B.he has little money
C.he is dead
D.he has no time

8.In his spare time, an American usually________.

[  ]

A.has a good rest

B.drinks tea or coffee with his friends

C.stays at home and watches TV

D.gets more money by working

阅读理解

  My name is Grace.Life in my family is not the same as that in other families.My parents are both artists.They have more interests than my classmates’ parents and our house is always full of people.When I visit my friends, their houses are much quieter than mine.

  My dad is a little older than my mom.but my mom is taller.Even I am as tall as my dad…,He’s really short !My dad has curly hair.It is even curlier than my mom’s, though my mom has longer hair.My dad has small feet, too.Both of my mom and I have bigger ones than him.

  My parents are both very outgoing, although my dad is a bit quieter than my mom.My dad likes nature and enjoys spending time outside.He often takes us camping.Sometimes my classmates go camping with us.They say that it’s much more fun than being at home.My mother likes to go to a lot of parties, and her clothes are always brighter than anyone else’s at the party.

  I think I’m more like my mom.I’m better at painting than running, and I am good at singing.But my mom is the best singer!

A.Grace的父母在哪些方面不同呢?以下表格列出了五方面的特征,请选择并打“√”

B.根据短文内容,判断正(T)误(F)。

(  )6.Grace’s house is always quieter than her classmates’.

(  )7.Grace’s father’s hair is not as long as her mother’s.

(  )8.Grace’s friends think it is fun to go camping with her family.

(  )9.Grace’s mother likes wearing white clothes to go to the parties.

(  )10.Grace sings better than her mother.

阅读理解。

  There are many charity shops in England.They are owned and run by Oxfam and other charities.Sometimes all their money goes to help cure a disease like lung cancer.Some other charities use their money to help homeless people.

  A charity shop sells many things.For example, you can find clothes, china(瓷器) and books there.People give these second-hand things which aren't used any more to the shop.The charity shop doesn't pay for them.

  The charity shop then sells these goods at a very low price.People often go to these shops to find a bargain.Of course most things in the shops are not very interesting, but books and clothes in these shops can be very cheap and very good.

  The money gained from selling these things is then used by the charity to help people in need.For example, Oxfam uses its money to help poor people all over the world, especially in Africa, heprovides medical treatment and food for them.It also uses its money to make people know the sufferings(困难)of the poor around the world so that it can receive more donations to help more people.

A)请根据短文内容,判断下列各句正(T)误(F)。

(  )1.People give their new clothes and favourite books to the charity shops.

(  )2.People send some things to the charity shops to get some money.

B)请根据短文内容,选择最佳答案。

(  )3.What does the underlined word“bargain”mean in Chinese?

A.商品  B.东西  C.便宜货  D.贵的商品

C)请根据短文内容,回答问题。

4.What does a charity shop sell?________________________

5.What will the money from selling the second-hand things be used for?

________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网