题目内容

In the United States, headmasters(校长) and teachers discipline(惩罚)students in several ways. The teacher often writes to or calls the student’s parents. Sometimes students have to stay at school for one hour. If a student behaves(行为)very badly, the headmaster can stop the student having classes. The student can’t come to school for one, two or three days. Mr.Lazares, the headmaster of a middle school in Ohio, did not like to do so. When he didn’t let the students come to school, they were happy. “A three-day holiday!” They thought.
One day, a boy was in Mr.Lazares’s office. The boy was not behaving well in class. Mr.Lazares telephoned the boy’s parents. “If you come to school with your son, I won’t stop him having classes,” he said. The boy’s father came to school and went with his son to every class. Other students looked at the boy and his father. The boy was embarrassed(难为情). After that he behaved better. And of course other students behaved better, too.
Now headmasters all over the USA are trying Mr.Lazares’s idea. They, too, think that students behave better when parents come to school.
【小题1】What does a headmaster usually do to the student if he behaves very badly?

A.Writes to the students’ parents.
B.Lets the student stay at school for an hour.
C.Calls the student’s parents.
D.Stops the student having classes for several days.
【小题2】When a student wasn’t having classes for several days, he was__  ___.
A.happy B.angry
C.worried D.afraid
【小题3】What did Mr.Lazares do when his students were not behaving well in class?
A.Tried to talk to them.
B.Sent them home.
C.Telephoned their parents to come to school and go to classes with them.
D.Had them stay in his office.
【小题4】According to the passage, if a student’s parent goes to every class with him, the child will be                 .
A.happy B.embarrassed
C.patient D.realistic
【小题5】Why did the other students behave better, too?
A.They didn’t like to have classes with the boy’s father.
B.They didn’t want their parents to come to school.
C.They were afraid of teachers.
D.They were afraid of Mr.Lazares.

【小题1】D
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】B
【小题5】B

解析试题分析:这篇短文讲述的是美国一个学校的校长,他对待犯错的学生有自己的方法,他会打电话叫学生的家长来学校,并且让家长和孩子一起去每个班,让其他同学都看到他们,这样他们就会很难为情,以后就不会犯错了。
【小题1】细节理解题。根据短文之后If a student behaves(行为)very badly, the headmaster can stop the student having classes.可知,如果一个学生行为恶劣,那么校长可以停这个学生的课。故应选D。
【小题2】细节理解题。根据短文第一段之后When he didn’t let the students come to school, they were happy.可知,当校长不让学生上课的时候,他们会非常高兴,他们觉得这是假期。故选A。
【小题3】细节理解题。根据短文第二段中的内容可知,Lazares校长对待犯错的学生的方法不是停他们的课,让他们回家。而是打电话叫学生的家长来学校,并且让家长和孩子一起去每个班,这样他们就会很难为情,以后就不会犯错了。由此可知选C。
【小题4】细节理解题。根据短文第二段中的内容Other students looked at the boy and his father. The boy was embarrassed(难为情).可知,当学生和自己的家长去每个班的时候,其他同学都会看他们,这个学生会感到很难为情,故选B。
【小题5】推理判断题。根据短文第二段的内容可知,对待犯错的学生,Lazares校长会打电话叫学生的家长来学校,并且让家长和孩子一起去每个班,让其他同学都看到他们,这样他们就会很难为情,以后就不会犯错了。所以其他学生的行为也会变好,因为他们不想自己的家长也来学校。故选B。
考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Open today’s newspaper. What do you see?  Ads!  Turn on the TV. Still more ads!  Everywhere you look, someone has something to sell.
Here are some ways ads get us to buy.
Some ads use famous people. Stars are paid to sell a product. Think about it. Do they really know about medicine?  Do they know about soft drinks?  These people may be famous. But they may not know about what they are selling.
Some ads make you think you’re getting the words of experts(专家). A man in a white coat comes on TV. He looks nice. “I use White and Black, ” he says. This man looks like a doctor. But he is an actor. He has been paid to sell this product.
Does soap(肥皂) have anything to do with a pretty child?  Not much. But ads may show their products with something nice, such as the sun, the flowers and so on. Such an ad is about feelings rather than fact.
Ads are full of strong words like “new” and “power”(力量). They can help a product sell. The soap may be called “Spring Rain”. A car may be called “Tiger”. Strong words work on our feelings.
Some ads make promises(承诺). But can they keep them?  No. Some ads use our fear of being too late. “Buy now! ” they say, “Selling ends soon. ” Check to see if this is true. Don’t hurry. Take time to think.
All ads hope we will buy something, do something, or think in a certain way. Know what ads are doing. Ask questions to yourself. Don’t let their words and pictures fool you.
uld not always believe the ads.
C. We should thi【小题1】We can see ads ______.

A.on TV B.in magazines
C.in newspapers D.all the above
【小题2】 Some stars appear in the ads because ______.
A.they know every product well
B.they are famous
C.they are all experts
D.they all like white coats
【小题3】 According to the passage, we know that “Spring Rain” is the name of ______.
A.a kind of soap B.a kind of car
C.a kind of medicine D.a kind of flower
【小题4】The writer thinks the words and pictures in the ads ______.
A.tell us a story B.always make us strong
C.sometimes fool us D.keep promises
【小题5】What can we learn from the passage?
A. We should always believe the ads.
B. We sho nk about the ads after we buy something.
C. We can believe all the stars.

Do you like Hunan TV shows? What do you think of them? A popular TV show may have 70, 000, 000 TV viewers (观众). A TV show can make something or someone  well-known overnight ( 一夜成名 ) .
That's why more than  10 ,000 , 000  women  and girls  of 4-89 -years -old watch Hunan TV’s "Super Girl" show.
These " game" shows put ordinary(普通的)  people on TV to play a game for prizes (奖品) and money. These game shows can make anyone a star, and he or she can also get lots of money, so many people watch the shows.
" Super Girl"  is the first show of this kind in China. It's so close to you. Everyone can join in it.
For the show, many girls stop their classes. " They hope they can be superstars someday. But the best way to success (成功)  is to learn more and work hard, " said some directors (导演).
【小题1】This article may come from_____.

A.a sitcom B.a textbook
C.a newspaper D.a fashion show
【小题2】People like watching " Super Girl"  show, because_____.
A.it can make some people well-known overnight
B.it can make people get lots of knowledge(如识)
C.people have nothing else to do
D.it's interesting
【小题3】"Super Girl" show is a TV show for_____ to show their life and talent(才能) by music
A.men and women singers
B.Super stars
C.ordinary girls
D.ordinary boys
【小题4】 The oldest viewer (观众)in  this  show is_____ years old.
A.ninety-eight B.four
C.eighty-nine D.eighty
【小题5】Many girls don't have their classes but join in the show because they_____.
A.don't like to go to school
B.don't want to join in the show
C.want to be superstars
D.think it's interesting

Britain’s smallest school was closed down because its only pupil failed to turn up for class, a famous British newspaper reported in May. The newspaper said the six-year-old girl’s parents were unhappy with a teacher who just got the new job to teach the only pupil.
The school had been closed for the last nine months after its former (前任的) teacher retired(退休)and the only other pupil moved on to a secondary school. The new teacher, Ms Puckey, was to start teaching the girl and reopen the school. But the girl’s mother is keeping her daughter at home. “I was not pleased with the new teacher,” the mother said, “I had told the old teacher as far back as last September that if Ms Puckey got the job, my children would not be going to school.” The school lies on an island off the northeast coast of Scotland. Although there was only one pupil, the school is very good in many ways and has a headmaster, three computers, a television and an art room as well as a school house with three bedrooms.
【小题1】The reading is about_________.

A.the smallest school that was closed down
B.the only pupil in the smallest school
C.the new teacher and her teaching
D.the old teacher who just retired
【小题2】From the reading we can know that the school_____.
A.is too far for the students
B.does not have enough teachers
C.does not have many pupils
D.is new but small
【小题3】The reading doesn’t say but we can infer (推断) that_______.
A.the girl’s mother had only one child
B.the new teacher was not kind to the girl
C.the old teacher was fit to teach the girl
D.the parents were unhappy with the school

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网