题目内容
My father is seventy-five years old this year. But he looks very young. He looks like a sixty-year-old man. Now he can do everything all by himself. For example, he cooks, washes clothes, does the housework and so on.
Every morning, my father goes out with a radio. He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan. In the park, he talks and laughs with other old people. After coming back from the park, he begins to have breakfast and then he goes to the university (大学) for the old. He learns drawing there. In the afternoon, he plays on the computer for about one or two hours. After supper he watches TV and learns about the world. He goes to bed at about eight o’clock. He never stays up. He likes to share his ways of keeping healthy with others.
Are you healthy? If not, what do you learn from my father’s secret of keeping healthy?
根据短文内容,选择正确答案。
1.The writer’s father will be years old next year.
A. 60 B. 61 C. 75 D. 76
2.The passage doesn’t tell us whether the writer’s father can .
A. play taijiquan B. swim
C. wash clothes D. cook
3. The writer’s father after breakfast.
A. listens to music
B. plays taijiquan
C. talks to other old people
D. goes to learn drawing
4. Which of the following is TRUE?
A.The writer’s father is a young man.
B.The writer’s father goes to bed early.
C.The writer’s father is a computer fan.
D.No one knows why the writer’s father looks young.
5.The writer’s father goes to to play taijiquan.
A. the school B. the university
C. the park D. the zoo
1.D
2.B
3.D
4.B
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是:作者的爸爸明年将76岁,但看起来很年轻。早饭后他去学画画,他睡得早,经常去公园打太极拳锻炼。
1.细节理解题。作者的爸爸明年将76岁。根据My father is seventy-five years old this year. 故填D。
2.细节理解题。短文没有告诉我们作者的爸爸是否会游泳。据For example, he cooks, washes clothes, does the housework and so on. He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan. 故填B。
3.细节理解题。早饭后作者的爸爸去学画画。据He learns drawing there.故填D。
4.细节理解题。下面哪一个是对的?作者的爸爸睡得早。据He goes to bed at about eight o’clock. He never stays up.故填B。
5.细节理解题。作者的爸爸去公园打太极拳。据He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan.故填C。
考点:日常生活类短文阅读。