题目内容

Mr Hand is busy every day. He has a big clothes store. He usually gets up at 6:00. After brushing his teeth, he does some running. He has breakfast at 6:30 and takes a bus to his store at 7:00. His clothes are cheap (便宜的). So many people go to his clothes to buy clothes. He usually has lunch at 11:30 in the store. For lunch, he usually eats burgers, salad or oranges. He gets home at about 19:00. He has dinner with his families —— his wife (妻子) Julia Brown and their daughter Nancy Hand. They like chicken, broccoli, salad and tomatoes. After dinner, he takes

a shower (淋浴). Then he watches TV. He goes to bed at 21:30.

阅读短文,判断正误。正确的填A,错误的填B。

1.Mr Hand usually gets up at 6:30.

2.Many people buy clothes in his store because His clothes are cheap.

3.Mr Hand has lunch at 11:30 at home.

4.Mr Hand has dinner with his wife and daughter at home.

5.Mr Hand watches TV after he takes a shower.

1.B

2.A

3.B

4.A

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文告诉我们Hand先生的日常生活:Hand先生通常6:30起床,Hand先生11:30在家吃午餐,Hand先生和他的妻子和女儿在家吃晚餐等。

1.Hand先生通常6:30起床。根据He usually gets up at 6:00. 故选B。

2.许多人在他的衣服店买衣服,因为他的衣服便宜。根据His clothes are cheap (便宜的). So many people go to his clothes to buy clothes. 可知选A。

3.Hand先生11:30在家吃午餐。根据He usually has lunch at 11:30 in the store. 故选B。

4.Hand先生和他的妻子和女儿在家吃晚餐。根据He has dinner with his families —— his wife (妻子) Julia Brown and their daughter Nancy Hand. 可知,应该选A。

5.细节理解题。Hand先生沐浴完后看电视。根据After dinner, he takes a shower (淋浴). Then he watches TV. 故选A。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

The weekend is usually a period of time for resting. But today’s Chinese students can hardly rest during the weekend.

According to a survey, 25﹪of the Grade 8 students in Beijing have classes on the weekend. Over 38% of the middle school students have less than eight hours’ sleep, because of the hard study. Nan Weitong is a Grade7 student in Hubei. The girl has to get up at 6:30 am on Saturday. Then she has a whole day of classes. On Sunday, she has classes for math and English. She says her classmates all work very hard.

However, some students are much luckier. They don’t have to go to school on weekends. Zhang Qian, a Grade 9 student from Jinan, is one of them. On the weekend, she usually gets up at 8:00am. Then she spends some time on her homework. After that, she goes shopping or watches TV. Zhang Qian said her mother once wanted her to try extra classes. “But my teacher said it was unnecessary. Learning well at school is enough,” Zhang Qian said, “I feel pretty lucky.”

1. There are ______ of the Grade 8 students in Beijing have classes on the weekend.

A. 25﹪ B. 38﹪ C. 50﹪ D. 75﹪

2. Over 38﹪ of middle school students have less than eight hours’ sleep each night because of ________.

A. watching TV B. playing computer games

C. doing housework D. studying

3.On the weekend, Zhang Qian often ______after doing her homework.

A. goes to extra classes B. goes shopping

C. watches TV D. both B and C

4.Zhang Qian feels lucky because ______.

A. she gets some money

B. she can join the art club.

C. she doesn’t need to have extra classes

D. she doesn’t need to go shopping

5. How many students are mentioned in this passage?

A.one B. two C. three D. Four

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网