题目内容

My name is David Green. I am an English boy. My family are in Beijing. My father and mother work there. I have a sister but no brothers. We have a nice house in Beijing. There is a TV, a radio, a telephone, a computer, two small beds, a big bed and a soccer ball in it. The computer is next to the TV. The telephone is in the big bed. The football is under one of the small beds. I like playing football , but my sister likes watching TV.

1.David is ________.

A. Chinese B. an English girl

C. an English boy D. a girl

2. David doesn’t have ___________.

A. sisters B. a sister

C. brothers D. cousin

3.They have a nice house in __________.

A. New York B. England C. Jinan D. Beijing

4.There is a computer __________.

A. on the bed B. next to the TV

C. behind the ball D. between the beds

5.David likes __________.

A. watching TV B. playing football

C. playing tennis D. taking photos

1.C

2.C

3.D

4.B

5.B

【解析】

试题分析:短文叙述了大卫·格林,是个英国男孩。他家住在北京。短文介绍了他的家庭和他的房间。

1.“I am an English boy.”可知,大卫是个英国男孩 。所以选C。

2.细节理解题。根据 “I have a sister but no brothers.”可知,大卫只有姐姐没有兄弟。所以选C。

3.细节理解题。根据 “We have a nice house in Beijing.”可知,大卫家的房子在北京。所以选D。

4.细节理解题。根据 “The computer is next to the TV.”。所以选 B更佳。

5.5】细节理解题。根据“I like playing football , but my sister likes watching TV.”可知,大卫喜欢踢足球。所以选B。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网