题目内容

任务型阅读(10分)阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

We all need a healthy environment, but we produce waster every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you to live a green life.

Remember these three words; reduce, reuse and recycle(减量、再使用和再循环).

Reduce means “use less”. Don't waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think if it is really necessary or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.

Reuse means “use again”. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take care of them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup or a paper bag. It's better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.

Recycle means “change things into something else”. Although it takes energy to change something into something else, it's better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.

Title: 1. to Live a Green Life

We produce waste every day and it is 2. to us. We can do something to help.

Ideas

Does

Don'ts

To 3.

Use less

* Try to save something

* Don't buy too many things from foreign 4. .

To reuse

Use 5.

* Use things for us long as possible.

* Buy things that last long.

* Take care of things or 6. the old things.

* Don't use 7. cups or bags.

To recycle

Change things into something 8.

* Join in recycling programmes.

* Buy 9. made from recycled materials.

Don't 10. things away or bu rn them.

1.How/Ways

2.harmful

3.reduce

4.countries

5.again

6.repair

7.paper

8.els

9.products

10.throw

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了保护环境的几个方法:减量、再使用和再循环。

1.1】How/Ways细节理解。文中一开始就说“我们需要一个健康的环境”。接下来重点介绍了一些享受绿色生活的方法。故标题可以命名为“怎样享受绿色生活”或“享受绿色生活的方法”。How,意思是怎样、如何。Way意思是方式、方法。

2.2】harmful细节理解。根据文中“but we produce waster every day and it does harm to our environment.”这句话的意思是“我们每天制造垃圾,这对我们是有害的。”it is+adj+ to sb,固定句型,表示对某人怎么样。Harmful,形容词,有害的。

3.3】reduce细节理解。根据文中“Use less。 Try to save something”判断这里是“减量”的意思。故应填reduce。

4.4】countries细节理解。根据文中“try not to buy too many things from abroad.”判断该句意是“不要买国外的东西”。因而这里答案是countries,国家。

5.5】again细节理解。根据文中“To reuse”重新使用判断。Use again,意思也是重新使用。

6.6】repair细节理解。句意:爱护东西或修理旧的东西。Repair:修理。

7.7】paper细节理解。不要使用纸杯或纸包。 Paper在这里作定语修饰cup,bag,意思是纸制的。

8.8】else细节理解。回收利用就是把一些东西改制成别的东西。 Else,意思是其它的、别的。

9.9】products细节理解。买一些利用可回收材料制作的产品。 Product,产品。复数:products.

10.10】throw细节理解. 不要让掉东西或烧掉它们。 Throw away,固定短语,意思是扔掉。

考点:阅读填空;

练习册系列答案
相关题目

Dick lived in England. One day in January he said to his wife, "I'm going to fly to New York next week because I've got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I don't know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram(电报)," his wife said. "All right," Dick answered.

He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it.

In the evening he didn't have any work, so he went to a cinema. He came out at nine o'clock and said, "Now I'm going back to my hotel and have a nice dinner."

He found a taxi and the driver said, "Where do you want to go?" But Dick didn't remember the name and address of his hotel.

"Which hotel are my things in?" he said, "And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram, and in it he wrote, "Please send me my address at this post office."

根据短文内容,选择正确答案(10分)

1.Dick flew to New York because .

A、he went there for a holiday

B、he had work there

C、he went there for sightseeing

2.Why did his wife want a telegram from him?

A、Because she didn't know his address yet

B、Because she wanted to go to New York, too

C、Because she might send him another telegram

3.Where did Dick stay in New York?

A、In the center of the city.

B、In a hotel.

C、In a restaurant.

4.Who would send him the name and address of his hotel?

A、The manager of his hotel.

B、The police office.

C、His wife.

5.Which of the following is not true?

A、Dick stayed at a nice hotel in the center of the city.

B、Dick didn't work on the first night of his arrival.

C、Dick forgot to send his wife a telegram.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网