题目内容


阅读理解

    Good afternoon, everyone! This is Rose Garden Middle School Radio. John Smith speaking, with something new to share with you today. We all know that thinking green is sometimes the most difficult thing to do, but not impossible! Bed ZED, a new eco-friendly village (生态村) in the south of London, has done a great job of providing its villagers with a high level living while getting them to pay more attention to protecting the environment.

    People in Bed ZED have done many things. They recycle their paper, plastic, glass and other daily things. They build many houses whose windows face south in order to get as much sunlight as possible. The rainwater is collected for use in the toilets. Also, the people there travel to work in shared cars or use public transportation if they work far away.

    Now, you may think it’s not easy to live such a life, but let me tell you, it’s not! It’s a way of life! We just have to say no to what is bad for the environment, and begin working on ideas to protect it. Life would be much more pleasant if villages like Bed ZED existed (存在) all over the world! Thank you for listening!

1. What people in Bed ZED often do is ______.

A. to build a lot of houses                                                   B. to go to work in their own cars

C .to recycle the paper, plastic and glass

2. In Bed ZED, the water used in the toilets may come from _____.

A. river water                                                                    B. running water

C. collected rainwater

43. People in Bed ZED usually go to work ______ if they work far away.

A. by bus                                                                         B. on foot                           

C. by bike

4. The expression “thinking green” might mean the same as ______.

A. building a green house                                                   B. keeping simple thoughts

C. protecting the environment

5. The writer’s opinion is that _______.

A. people should be against building eco-friendly villages

B. Bed ZED is a good example in protecting the environment

C. the idea of thinking green is hard to work on


1.C    由第二段的第二句“They recycle their paper, plastic, glass and other daily things.”可

知,Bed ZED生态村的人们回收利用纸、塑料和玻璃。

2.C    由第二段中的“The rainwater is collected for use in the toilets.”可知,在 Bed ZED生

态村,用来冲马桶的水可能来自收集的雨水。

3.A    由第二段的最后一句“Also,the people there travel to work in shared cars or use public  transportation if they work far away.”可知,在Bed ZED生态村,如果人们距离工作

的地方很远,他们通常共用汽车或者乘坐公共交通工具。故选A。

4.C    下文讲述人们为保护环境所做的事,由此推知thinking green的意思与protecting the

environment相同。

5.B    由第三段中的“Life would be much more pleasant if villages like Bed ZED existed (存

在) all over the world!”可以看出作者的观点:Bed ZED生态村在保护环境方面是 

一个好的例子。


练习册系列答案
相关题目

                                     Love is a two - way street

      A father sat at his desk and looked at his bills when his young son rushed in and announced: "Dad, because today is your birthday and you're 40 years old, I'm going to give you 40 kisses, one for each year!" When the boy started making good on his word (履行诺言 ) , the father shouted:  "Andrew, don’t do it now. I'm too busy! "

     The boy soon fell silent as tears fell from his big blue eyes. Feeling sorry, the father said: "You can finish later.  The boy said nothing but quietly walked away." That evening the father said:  "Come and finish the kisses now,  Andrew!" But the boy didn’t.

    Unfortunately, a few days later after the father's birthday, the boy had an accident and died.  His sad father wrote: "If only(要是...,该多好)i could tell him how sorry I am for my thoughtless words,  and how much my heart is hurting."

     Love is a two-way street.  We must warmly accept any loving act,  or others will take it as a "NO" and it can leave a scar(伤痕). If we don't receive love, our life will lose its true meaning.  Nothing is more important than accepting love from those who are near and dear to us .

1. On his father's birthday, the boy wanted to

    A. help pay the bills                              B. have a talk with his father

    C. buy his father a gift                            D. give his father kisses

2. The boy felt _          when his father refused him.

    A. sorry       B. surprised       C. sad           D. excited

3. A few days after the fathers birthday, the boy      _

    A. was badly hurt in an accident                  B. was killed in an accident

    C. had to go back to school                      D. became unhappy with his father

4. The headline "Love is a two-way street" means

A. love keeps one busy all the time         

 B. love can make people happy and unhappy

C. we should learn to give and receive love   

D. it's important to love people around us

5. We can know from the story that

    A. the father is busy with his work              B. the boy is hard -working

    C. the father doesn’t like the boy               D. the boy is too careless

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网