题目内容

Jerry Baldwin was 63 years old. He was manager of a pizza restaurant in America. He lived in an apartment about one mile north of the restaurant. He walked to and from the work. When it was rainy, he took the bus.

Jerry loved gangster(强盗) movies. When a new one came out, he would go to the theatre and watch the new movie three or four times. Jerry would also buy videos at Barney’s Video Store. Jerry had a home collection of over 1,000 gangster videos. Old ones, new ones, color, black and white, English, Spanish, Japanese – he loved them all. He could tell you the names, the directors, the stars and all the details of the movies. And then he would invite you to his place to watch a gangster film some time. He was a nice man.

Jerry finally decided that he would like to own a gun, just like the gangster. So he saved money for some months. Then he went to a gun store and bought a used revolver(左轮手枪) for

$ 300. While there, he also bought a lot of bullets(子弹). The following Saturday morning, he went to the gun club for only ten minutes when the accident happened. The gun went off, and the bullet went into Jerry’s right knee.

1.Who was Jerry?

A.He was manager of a video shop.

B. He was gangster film lover.

C.He was a gangster.

D. He was a director.

2.How many kinds of videos did Jerry buy?

A. Only one. B. Two C. Three. D. Four.

3. Some of the videos came from __________.

A. England B. China

C. South Korea D. Germany

4.Why did Jerry want to buy a gun?

A.Because he was a gangster.

B.Because he wanted to kill someone.

C.Because he wanted to be a person like a gangster.

D.Because he wanted to protect himself.

5.Which sentence is TRUE according to the passage?

A.At first, Jerry was a bad man.

B.Jerry hurt himself at last.

C.Jerry sold all his videos out to save money.

D.At the end, Jerry didn’t like gangster films any more.

1.B

2.D

3.A

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文告诉我们:Jerry是是强盗影片的爱好者,Jerry买了好几种录像,其中一些录像来自英国。Jerry想买一把枪是因为他想成为像强盗一样的人。Jerry最后伤到了他自己。

1.Jerry是谁?他是强盗影片的爱好者。根据Jerry loved gangster(强盗) movies. 故选B。

2.Jerry买了多少种录像?4种。根据Old ones, new ones, color, black and white, English, Spanish, Japanese – he loved them all. 可知选D。

3.其中一些录像来自英国。根据Old ones, new ones, color, black and white, English, Spanish, Japanese – he loved them all. 故选A。

4.Jerry为什么想买一把枪?因为他想成为像强盗一样的人。根据Jerry finally decided that he would like to own a gun, just like the gangster.可知,应该选C。

5.根据短文哪个句子是正确的?Jerry最后伤到了他自己。根据The gun went off, and the bullet went into Jerry’s right knee. 故选B。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网