题目内容

In 1620, about half the USA was covered by forests.Today the forests have almost gone. A lot of good land has gone with them, leaving only sand.China doesn't want to copy(照搬) the USA's example.We're planting more and more trees. We've built the " Great Green Wall" of trees across northern part of our country.The Great Green Wall is 7,000 kilometres long, and between 400 and 1,700 kilometres wide. It will stop the wind from blowing(吹)the earth away. It will stop the sand from moving towards (朝,向)the rich farmland in the south. More "Great Green Walls" are needed. Trees must be grown all over the world. Great Green Walls will make the world better.

1.In 1620, about ______ the USA was covered by forests.

A.a third B.half C.two thirds D.a fourth

2.A lot of good land has gone with ______.

A.sand B.water C.wind D.forests

3.The Great Green Wall in China is ______ long.

A.7,000 kilometers

B.1,700 kilometers

C. 7,000 meters

D.400 kilometers

4.Trees must be grown in ______.

A.China B.the USA

C.some countries D.every part of the world

5.______ will make the world better.

A.The Great Wall

B.Tall buildings

C.Great Green Walls

D.Flowers and grass

1.B

2.D

3.A

4.D

5.C

【解析】

1.1】 试题分析:细节理解题。根据In 1620,about half the USA was covered by forests .1620年,大约一半的美国被森林覆盖。可知选B。

2.2】试题分析:细节理解题。根据Today the forests have almost gone .A lot of good land has gone with them。Them指代的是上文提到的the forests,故选D。

3.3】 试题分析:细节理解题。.根据The “Great Green Wall”is 7,000 kilometers long ,绿色长城有7000公里长,可知选A

4.4】 试题分析:细节理解题。根据Trees must be grown all over the world.全世界一定种树。可知选D。

5.5】 试题分析:细节理解题。根据“Great Green Wall ”will make the world better .绿色长城将会让世界变得更好。可知选C。

【考点】健康环保类阅读。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读, 请根据材料内容,完成各题。(1×10 )

Australia has a lot of lovely animals . The most famous ones are kangaroos and koalas(考拉)。The kangaroo is the symbol of Australia . They have large eyes and ears . They don’t walk but jump .They use their strong back legs .They can jump at up to 74 kilometers per hour .They can go over nine meters in one jump .

Kangaroo mothers have pouches (育儿袋)to carry their babies. The babies stay inside to get milk and keep warm . Kangaroos are everywhere in Australia . They are on TV , in books and in the shops. The government even wants to put them on passports (护照) 。

There are about 20-25 million kangaroos in Australia . That’s more than the number of people in the country ! Some kangaroos go hungry because there is not enough to eat . They break into farms for food . Farmers are very angry with them . To help the farmers , the Australian government kills some kangaroos each year .

Koalas are another kind of famous Australian animals .They look like bears, and have small eyes and big noses. They eat leaves from gumtrees(胶树) where they spend most of their time . Kangaroos have a special smell. They use it to make their homes—“This is my place , You can’t come in .” Like kangaroos , a koala baby live in its mother’s pouch . But koalas have fewer place to live . There are 100,000 koalas in Australia . There is a law to keep them safe .

根据文章所提供袋鼠和考拉的生活情况用适当的单词或简洁的句子完成下列表格

kangaroos

koalas

looks

1.

2.

3.

They don’t have 4. to eat .

5.

Number

6.

7.

Life

In order to 8. the farmers, the Australian government 9. some kangaroos every year

10.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网