题目内容

This is a photo of Ben's family. He has a big family. Look! Ben's grandparents are on the sofa. They are workers. They are old, so they don't work now. Ben's father is a doctor. He works in a hospital. He often drives his car to work. Ben's mother is a teacher. She teaches English in our school. The man in white is Ben’s uncle. The young woman in red is Ben's aunt. They are office workers. Ben's family live in Beijing now. Ben and I are classmates. We are good friends.

根据短文内容,选择正确答案。

1.Whose family is this?

A. Ben's. B. Michael's.

C.Kangkang's. D.Li Xiang's.

2.What do Ben's parents do?

A. They're doctors.

B. They're teachers.

C. His father is a doctor and his mother is a teacher.

D. His father is a teacher and his mother is a doctor.

3.Where do Ben's uncle and aunt work?

A.In an office. B.On a farm.

C.In a hospital. D.In a school.

4.Where do Ben's family live now?

A. In Canada. B. In China.

C. In England. D. In America.

5.Which of the following(下面哪句)is NOT true?

A. Ben's family is big.

B. Ben and I are classmates.

C. Ben's mother is my Chinese teacher.

D. Ben's aunt is in red in the photo.

1.A

2.C

3.A

4.B

5.C

【解析】

试题分析:本文叙述了Ben的全家福和他的家人工作生活情况。Ben的祖父母是工人。他的父亲是一名医生,母亲是一名教师。他的叔叔和婶婶是办公室职员。他们一家现在住在北京。

1.根据文中This is a photo of Ben's family.可知这是Ben的全家福。故选A。

2.根据 Ben's father is a doctor. He works in a hospital. He often drives his car to work. Ben's mother is a teacher可知他的父亲是医生,母亲是老师。故选C。

3.根据They are office workers. 他的叔叔和婶婶是办公室职员,因此在办公室上班。故选A。

4.标题归纳题。根据Ben’s family live in Beijing now.可知Ben一家住在北京,北京是中国的首都,故推断他的一家住在中国。 故选B。

5.标题归纳题。根据 Ben’s mother is a teacher. She teaches English in our school.可知Ben的母亲是一名英语教师,不是语文教师。故选C。

考点:日常生活类短文阅读 。

练习册系列答案
相关题目

Selena Gomez won Favorite Female Singer at 2014 Kids’ Choice Awards on March 29. It is a very important awards show held every year in America.

Gomez was born on July 22,1992 in Texas. The 22-year-old girl is an all-round star----she not only acts well but also sings a lot of popular songs. At the age of 7, Gomez first played with a purple dinosaur on the TV show Barney and Friends. In 2007, Gomez acted in Wizards of Waverly Place (《少年魔法师》),which was a big success. After that, she played different roles in many films and become more and more popular.

Gomez made her own band at the age of 17. Fans love her songs because of her beautiful voice. By fan, she has released (发行) three albums (专辑). She also has a good sense of fashion. Gomez wore a beautiful dress at the Kids’ Choice Award. It made her lovely and she shone the whole night.

Charity is an important part in Gomez’s life. In October 2008, she was named UNICEF’s spokes-person (联合国儿童基金会的发言人)for Trick-or-Treat, which encourages children to raise money on Halloween to help poor children around the world. She said that she was excited to encourages other kids to make a difference in the world.

1.The underline word “all-round” means “ ” in Chinese.

A. 闻名世界的 B. 受人尊敬的 C.多才多艺的 D.能言善辩的

2. was (were) very successful and after that Selena Gomez become more and more popular.

A.Barney and Friends B. Wizards of Waverly Place

C. Her three albums D. Her charity activities

3.People like her songs because .

A. her voice is beautiful B. she is a movie star

C. she looks pretty D. she is lovely

4.We can learn from the last paragraph that Selena Gomez is .

A. fond of Halloween B. helpful to children

C. good at dress up D. talented in music

5.Which of the following is true according to the passage?

A. Selene Gomez played a purple dinosaur in Barney and Friends.

B. Selene Gomez started a band at the age of 7.

C. Selene Gomez wore a dress on the night of March 29, 2014.

D. Selene Gomez loves to spend Halloween with children.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网