题目内容
Peter: Paul, what are you going to do this afternoon?
Paul: I plan to climb (爬) a hill. Would you like to go with me?
Peter: Thank you. But I don’t want to be tired. I want to sleep at home. Have a good time!
Paul: I’m sure I will. But now I don’t know what to wear.
Peter: What about your new trousers?
Paul: My new trousers are made of wool. I don’t think they can make me comfortable.
Peter: You’re right. Wool clothes are not fit for a trip. How about your blue jeans? What are they made of?
Paul: Cotton. They are good for trips. And shall I wear my leather shoes?
Peter: No. They will make your feet hot. You know, it is hot these days. And they are also too heavy for a trip. Try your trainers.
Paul: OK. And trainers go well with my jeans.
Peter: And why not wear your cap? It looks cool on you.
Paul: Thank you. I will wear it.
1.Paul is going to today.
A. climb a hill B. visit his friends
C. go to the park D. sleep at home
2. Why doesn’t Peter want to go with Paul?
A. Because he thinks it is hot.
B. Because he wants a good rest.
C. Because he wants to be tired.
D. Because he is too busy.
3. What is/are made of wool?
A. Paul’s new trousers. B. Paul’s blue jeans.
C. Paul’s trainers. D. Paul’s cap.
4. Peter thinks leather shoes are too for a trip.
A. big B. cold C. heavy D. new
5.What don’t they talk about in the dialogue (对话)?
A. Shoes. B. A cap. C. A tie. D. Trousers.
1.A
2.B
3.A
4.C
5.C
【解析】
试题分析:本文是一篇对话,Paul要去爬山旅行,Peter不想去,想在家休息,他们在谈论旅行时该穿什么样的衣服。
1.小题1】细节理解题。根据I plan to climb (爬) a hill.可知Paul 要去爬山,故选A。
2.小题2】细节理解题。根据But I don’t want to be tired. I want to sleep at home. 可知Peter 想要好好地休息一下,故选B。
3.小题3】细节理解题。根据My new trousers are made of wool.可知裤子是羊毛的,故选A。
4.小题4】细节理解题。根据And they are also too heavy for a trip. 可知皮鞋太重了不适合旅行,故选C。
5.小题5】细节理解题。根据短文的内容可知他们谈论了旅行时穿的鞋、裤子和带的帽子,没有提到领带的问题,故选C。
考点:日常生活类短文阅读。