题目内容
The fast development of technology(技术) has made many changes in our daily life. For the students in a public high school in Philadelphia, the change is really great. Their so-called “the School of the Future” opened recently with the help of Microsoft Corp. The combination(结合) of the latest technology and teaching methods makes it the focus in the world.
It takes the local government $63 million to build this “one of the most advanced high schools”. It is free and has no entrance exams(入学考试). All the 170 students are picked by drawing lots(抽签)from 1,500 applicants(申请者). 95% of the students are blacks and about 85% are from low income families.
In the school, the students still sit in classrooms, but they work on their laptops(轻便电脑). Instead of textbooks, their lessons rely mostly on information found on the Internet. Students can learn at their own steps. They do their homework on computers and send it to teachers for marking. Parents can check their children’s study online at home.
The CEO of the School District said,“This is how school of today should be designed and developed to prepare students for life and work in the future.”
1.From the passage, we know that our daily life has been changed a lot because ______ .
A. a public high school in Philadelphia has developed fast
B. students in Philadelphia has developed fast
C. the technology has developed fast
2.How much does the local government spend building the “one of the most advanced high schools”?
A. $63,000,000 B. $6,300,00 C. $630,000
3.Who can see the students homework on the Internet?
A. their teachers
B. their parents
C. both A and B
4. Which of the following sentence is TRUE according to the passage?
A. The students in the “one of the most advanced high schools” paid nothing to enter it.
B. The students in the “one of the most advanced high schools” need to pass an exam to enter the school.
C. The students in the “one of the most advanced high schools” don’t have to do homework.
5.The best title of the article is ______.
A. the Students in a Public High School in Philadelphia
B. the School of the Future
C. How to Study Online
1.C
2.A
3.C
4.A
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文介绍了未来学生们的生活和学习情况。在学校,学生们还是坐在教室里,但他们用笔记本电脑学习而不是教科书,他们的课程主要依靠互联网上的信息发现。学生可以以自己的步伐学习。他们做他们的家庭作业在电脑上给教师作标记。家长可以在家检查孩子的在线学习情况。
1.。根据The fast development of technology(技术) has made many changes in our daily life.可知科技的快速发展使日常生活中发生了很多的变化。故选C。
2.细节理解题。根据It takes the local government $63 million to build this “one of the most advanced high schools”.可知当地政府花费了63百万建这所最先进高中。故选A。
3.。根据They do their homework on computers and send it to teachers for marking. Parents can check their children’s study online at home.可知父母和老师都可以看到学生们在线学习。故选C。
4.细节理解题。根据It is free and has no entrance exams(入学考试).可知最先进的高中是免费的,学生也不用参加入学考试。故选A。
5.综合理解题。可知主要讲述的是未来的学校生活,故选B。
考点:考查社会生活类短文。
书面表达。(计15分)
2014年双十一(11月11日)天猫交易额突破571亿,远超去年同期水平。
12月12日,由于阿里巴巴股价上涨,马云超过李嘉诚成为亚洲首富。
由此引发人们开始搜索自己的支付宝账单,追忆自己的网购历史, 再次掀起了关于“网购”的话题。
网购有利也有弊,请你根据以下表格的提示,写一篇关于“网购”的文章。
优点 (至少两项) | 节约时间; … |
缺点 (至少两项) | 只看到图片,看不到商品本身 … |
你的观点 | … |
注意
词数80词左右,书写工整,卷面整齐
表格信息补充完整,注意文章结构,适当运用连词
文章开头已给出,不计入总词数。
提示词汇:网购shopping online;商品 goods;
With the development of the Internet, many people are used to shopping online. ________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
补全对话。根据对话内容,从下边方框选出适当的选项补全对话。(共4小题,每小题1分;计4分)
A: Hello, Mike! Have you seen Jim?
B: No, I haven’t. _1.__
A: I have found a white coat on the playground. I think it belongs to Jim.
B: __2.__The coat is much too small for him.
A: Then it must be Tom’s. I saw him on the playground just now.
B: But Tom’s coat is black.
A: Then, whose coat do you think it could be?
B: Let me have a look. __3._
A: Why do you think so?
B: Look. I found his school ID card in one of the pockets.
A: __4.__Let’s go and give it to him.
A. Oh, it must be John’s. B. What’s wrong? C. It can’t be his. D. You are right. |