题目内容

阅读短文,然后根据短文内容判断正误,对的打(T)错的打(F)

  People make many different kinds of homes around the world.Weather tells us what kind of homes we need to make.

  In hot places such as southern China and the southern USA, the weather is warm so people can be outside most the time.But they still need to keep themselves safe from sun, rain, and insect.Homes in such places can have screens on their windows and doors.They let the wind into the home, but keep out the insects.

  In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out of the cold and keep in the heat.These homes need thick walls.If there is a lot of snow, the roofs need to let the snow fall off easily.These homes can't have flat roofs.The roofs must also be strong, so they can hold a lot of snow.

  What kind of home do you live in?Is it good for the weather you have?

(1)

In southern China, homes need to keep out of cold and keep in the heat.

(  )

(2)

Homes we live in should be good for the weather we have.

(  )

(3)

In cold places homes can't have flat roofs.

(  )

(4)

The screens on the windows and doors in hot places can't let the wind into the home, but can keep out the insects.

(  )

(5)

The weather in Canada is warm, so people can be outside most of time.

(  )
答案:1.F;2.T;3.T;4.F;5.F;
解析:

(1)

中国南部的房子要求通风好凉快.

(2)

文中第一段就讲清楚了.

(3)

由第三段第三、四句可知这句话是对的.

(4)

由第二段最后第一、二句可知此句是错的.

(5)

第三段第一句就说明Canada的天气很寒冷.


练习册系列答案
相关题目

请阅读短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框中的七个选项中选出五个还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。(每小题2分)

Newspapers are not nearly as popular today as they were in the past. ? 1.?? Most people read only the sports pages, the advice or the gossip(闲话,绯闻)columns, the comics, and perhaps the classified advertisements.

Most people don't take the time to read the real news. ??? 2.?? These techniques(技术,手段)are used on the front page because it is the first thing you see when you pick up the paper. The first page attracts attention and encourages the reader to look through the rest of the paper. ??? 3.??? If the headline is horrible(恐惧的)enough or frightening enough or wild enough, perhaps they will go on to read the front page anymore. They may read the headlines, but that is all, then they turn to the sports page, or comics, or advertisements. It seems that people do not want the news from a newspaper anymore.? ? 4.?

More people watch television news because it is easier and more interesting than reading a newspaper. What about you? Do you read news from a newspaper??? 5. Or do you care about news at all? Would you mind if there were no news?

A. They say they get the news on the television now.

B. There are not very many people who seriously read a newspaper every day.

C. More and more people read newspapers every day.

D. They attempt(试图)to catch the reader's interest with pictures and exciting headlines(大字标题,新闻提要)

E. Do you think it is easier to get the news from television?

F. They like reading stories.

G. This is why editors always look for a good first page story and headline to make them stop and look.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网