题目内容

Colors often have different meanings in different cultures.In the U.S., people have found the following to be true.

Black

Black is the color of power.It is also popular in fashion because it makes people appear thinner.

White

White is the symbol of purity.White is thought to be a summer color.However, white shows dirt and is more difficult to keep clean than other colors.

Red

This is the most exciting color.Red furniture (家具) should look very good since it will attract a lot of attention.Red cars are the thieves’ favorite.Red is often used in restaurants because it is an appetite (食欲) stimulant.This means it can make people eat more.

Blue

Blue is the color of the sky and the ocean.Peaceful blue is often used in bedrooms.Studies show that weightlifters are able to lift heavier weights in blue gyms.

Green

Green represents nature.It is the easiest color on the eye.Hospitals often use green because it relaxes patients.

Yellow

Sunny yellow is a cheerful color, yet people lose their tempers (发脾气) more often in yellow rooms, and babies cry more.

1.Which color is a summer color?

A.Blue. B.White.

C.Green. D.Red.

2.The underlined word “stimulant” means “______”.

A.刺激物 B.防腐剂

C.辐射物 D.装饰品

3.Where is color red often used?

A.In bedrooms. B.In gyms.

C.In hospitals. D.In restaurants.

4.Which of the following statements is TRUE, according to the passage?

A.White can make people eat more.

B.Blue can make patients feel more relaxed.

C.People can get angry easily in yellow rooms.

D.Black cars are popular among thieves.

1.B

2.A

3.D

4.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了各种颜色在不同的文化中的各种含义。

1.】细节理解题. 根据White is thought to be a summer color.可知白色被认为是夏季的颜色,故选B。

2. is often used in restaurants because it is an appetite (食欲) stimulant.得知红色经常被用在饭店因为他可以刺激食欲。可知选A。

3.】细节理解题。根据Red is often used in restaurants because it is an appetite (食欲) stimulant.可知红色经常被用在饭店因为他可以刺激食欲,故选D。

4. yellow is a cheerful color, yet people lose their tempers (发脾气) more often in yellow rooms, and babies cry more.可知住在黄色的房间里的人容易生气。故选C。

考点:考查社会现象类阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网