题目内容

(Some classmates are talking about their weekend.)

Linda: I stayed at home and studied over the weekend. I studied for my English test on Saturday. Yesterday I wrote a geography paper. In the evening I talked to my pen pal (笔友) on the phone. What did you do?

Tim: I had a good time. On Saturday morning I played tennis, in the afternoon I went to the beach, and in the evening I went to Nancy’s birthday party. On Sunday I went to the mountains with my friends.

Mary: Oh, your weekend was great. But mine was boring. I stayed at home the whole (全)weekend. I cleaned my room and washed my clothes. I even watered the flowers. And only in the evening I watched TV for a short time. Did you go out, Dave?

Dave: No, I didn’t. I stayed at home and watched TV on Saturday. Yesterday I watched a movie on TV, Fearless. It was very exciting.

1. Which of the following statements about Linda is NOT true?

A. Linda had a pen pal.

B. Linda had a geography test on Sunday.

C. Linda had English and geography at school.

D. Linda was busy with her studies over weekend.

2.What did Tim do on Sunday evening?

A. He had a phone call.

B. He went to Nancy’s birthday party.

C. He watched TV at home.

D. The passage doesn’t tell us about it.

3.Who stayed at home and did some housework?

A. Linda. B. Tim. C. Mary. D. Dave.

4.Who only watched TV over weekend?

A. Dave. B. Mary.

C. Both Dave and Mary. D. No one.

5. Only one of them left home over weekend. Who was it?

A. Linda. B. Tim. C. Mary. D. Dave.

 

1.B

2.D

3.C

4.A

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了一些同学谈论他们的周末的活动。

1.细节理解题。根据Yesterday I wrote a geography paper.昨天我做了一张地理试卷。可知选B。

2.细节理解题。根据On Sunday I went to the mountains with my friends.周日我去和朋友们爬山。没有提到晚上干什么。可知应选D。

3.细节理解题。根据I stayed at home the whole (全)weekend. I cleaned my room and washed my clothes. 整个周末我呆在家里。我打扫我的房间和洗我的衣服。故选C。

4.细节理解题。根据I stayed at home and watched TV on Saturday. Yesterday I watched a movie on TV星期六我呆在家里看电视。昨天我在电视上看电影。可知故选A。

5.归纳理解题。通过 On Saturday morning I played tennis, in the afternoon I went to the beach, and in the evening I went to Nancy’s birthday party. On Sunday I went to the mountains with my friends.周六上午我打网球,下午我去了海滩,在晚上我去了南希的生日聚会。周日,我和我的朋友去山上。故选B。

考点:故事类阅读

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网