题目内容

阅读与回答问题.(本题5小题;每小题2分,满分10分)

请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

I have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch (牧马场). The last time I was there he told me his story.

When he was young, his family is too poor to have a house to live in. One day when he was in a high school, he was asked to write a paper about what he wanted to be and do when he grew up. That night he wrote a seven-page paper describing his goal of owning a horse ranch. He also drew a picture to show a 4,000-square-foot house that would sit on a beautiful farm. The next day he handed it in to his teacher. Two days later he received his paper back. On the front page was a large red F. Roberts asked, “Why did I receive an F?” His teacher said, “This is an unrealistic (不现实的) dream for a young boy like you. Owning a horse ranch requires a lot of money.” Then the teacher added, “ If you rewrite this paper with a more realistic goal, I will reconsider (重新考虑) your grade.”

The boy went home and thought about it for a long and hard time. He asked his father what he should do. His father said, “Look, son, you have to change your own mind on this.” Finally, after sitting with it for a week, the boy handed in the same paper, making no changes at all. He told his teacher “You can keep the F and I sill keep my dream.”

Monty said a lot of kids’ dreams can be stolen. Don’t let anyone steal your dream. Follow your heart, no matter what others think. Have enough gumption (毅力) till your dream comes true.

1.Who owns a horse ranch? _______________________________________

2.What was the boy’s dream? _______________________________________

3.When did he hand in his seven-page paper to his teacher? ___________________

4.Why did his teacher give him an F? _______________________________________

5.What will you do to make your dream come true? ________________________

1.Monty Roberts.

2.To own a horse ranch and a 4,000-square-foot house.

3.The next day.

4.Because his teacher thought his dream was unrealistic.

5.I should study hard.

【解析】

试题分析:这篇短文通过一个故事告诉我们,不论做什么事,相信你自己,别让别人的一句话将你击倒。因为很多梦想的实现来自于你的坚持。

1.1】.细节理解题。根据I have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch (牧马场).可知Monty Robert有一个马场。

2.That night he wrote a seven-page paper describing his goal of owning a horse ranch. He also drew a picture to show a 4,000-square-foot house that would sit on a beautiful farm.得知Monty Robert小时候想要拥有个马场和4000平方米的房子。故答:To own a horse ranch and a 4,000-square-foot house.

3..细节理解题。根据The next day he handed it in to his teacher.可知第二天他又把作文交给了老师。

4.细节理解题。根据Roberts asked, “Why did I receive an F?” His teacher said, “This is an unrealistic (不现实的) dream for a young boy like you.可知“为什么我得到的是F?”老师说,“对于一个年轻的男孩,这是一个不切实际的梦想。

5.根据问句意思:你将做些什么来实现你的梦想。我会努力学习的。

考点:考查故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

阅读表达 请根据短文内容,回答下面问题,每空不超过5个词。

Many people believe that life has smiled on Yang Mi: at the age of 4, she got her first TV drama role; at 16, she became a model for a fashion magazine; at 18, she went to her dream college — Beijing Film Academy (北京电影学院).

Last year, the 24-year-old actress played bad girl Luo Qingchuan in the time-travelling TV drama, Palace (《宫锁心玉》). The drama became a big success and made Yang very famous. The number of her micro blog followers rises from several thousand to more than 3 million overnight.

Could she be any luckier? Yang doesn’t think luck had anything to do with her success. She works hard all by herself. “Every chance is achieved from the efforts I’ve made,” said Yang. People now think she’s very hard-working.

She still remembers the time when people gave her the cold shoulder. People treated her with little love. They didn’t want to help her in her time of need. “I have to thank them because they gave me the strength to prove myself,” she said

That’s why she is eager to help others when they are in need.

In May, Yang became the ambassador (大使) for the Climate Group to fight the bad weather. She calls on people to join the Million-Miracle (百万奇迹) project and plant trees on China’s dry land.

1.When did Yang Mi first play her role in TV dramas?

____________________________________________

2.What kind of TV drama is Palace?

____________________________________________

3.What made Yang Mi so successful?

____________________________________________

4.Did luck have anything to do with her success?

____________________________________________

5.What does Yang Mi call on people to do?

____________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网