题目内容
Hello! My name is John Brown. You can call me Mr. Brown, but you can’t call me Mr. John. I come from the UK. I’m a teacher. I come here to teach the students English. Zhao Peng, Alice and Tom are in my class. Welcome to our class! |
This is Zhao Peng. He is from Beijing. His face is round and he has a small mouth. His English is good. |
The girl is Alice Jones. She comes from Canada. She has a long face and big eyes. She likes green and she is in a green skirt. |
Look at the boy! He is Tom. He is thirteen years old. He has a brother. His name is Ben. He is eleven. Their dad is in Beijing now. Tom likes red. He is in a red cap. |
1.Mr. Brown is _____.
A. an English teacher
B. Tom’s dad
C. a Chinese teacher
2._____ is from Canada.
A. Mr. Brown B. Tom C. Alice Jones
3._____ likes red.
A. Zhao Peng B. Tom C. Ben
4.Tom and Ben’s father is in _____ now.
A. the UK B. Canada C. Beijing
5.Which one is right(下面哪句话是对的)?
A. Ben is thirteen.
B. Alice is in a gray skirt.
C. Alice and Tom are in the same class.
1.A
2.C
3.B
4.C
5.C
【解析】
试题分析:本文叙述了布朗先生来自英国,是一名教师;赵鹏来自北京,他的英语很好;爱丽丝来自加拿大,喜欢绿色;汤姆和本的父亲在北京。
1.小题1】细节理解题。根据I come from the UK.可知布朗先生来自英国,故选A。
2.小题2】细节理解题。根据The girl is Alice Jones. She comes from Canada.可知爱丽丝来自加拿大,故选C。
3.小题3】细节理解题。根据Tom likes red.可知汤姆喜欢红色,故选B。
4.小题4】细节理解题。根据Their dad is in Beijing now.可知汤姆和本的父亲在北京,故选C。
5.小题5】细节理解题。根据Alice and Tom are in my class.可知汤姆和爱丽丝在同一个班级里,故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
书面表达 (满分15分)
中国梦,我的梦,美好的梦想成就远大的理想。新年伊始,每位同学都有自己的梦想,假如你是李华,充分发挥想象力,写一篇英语短文来介绍一下你的爱好及未来打算。以下表格中提示词仅供参考,80词左右。
提示词:
性格 | outgoing; quiet… |
爱好 | like playing tennis and comedies… |
理想的职业 | teacher; computer programmer… |
如何实现 | study hard;practice… |
… | … |
Hello, everyone! My name is Lihua.
)选择方框中适当的话语,使对话完整正确。(5分)
Ann’s mother : Hello !
Kangkang : Hello ! May I speak to Ann ?
Ann’s mother: ____________1.__________
(Ann answers the telephone)
Ann : Hello ! Kangkang!
Kangkang : Hello ! Ann, this is Kangkang. Are you free tomorrow?
Ann : __2.____________. What's up?
Kangkang: We are going fishing tomorrow. ______3._______?
Ann: Yes, I'd love to. Where shall we meet?
Kangkang: Let's meet outside Zhongshan Park
Ann:____________4.__________?
Kangkang: At 6:30 tomorrow morning
Ann: OK. See you then.
Kangkang:________5._________
A. Yes, I am free. B. Would you like to go with us? C. See you. D. Hold the line,please. E. When shall we meet? |