题目内容

Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.

No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed. They did not have to look for food any longer. They could stay in one place and grow it.

People began to live near one another, so the first village was established (建立). Many people came to live in the villages, and these villages became even larger.

When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began.

Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?

根据短文内容,判断正(A)误(B)。

1.People moved from place to place to hunt animals.

2.The story says,“No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed.” In this sentence, the word “they” means people.

3.When machines appeared, life in the cities changed again.

4.All people like to live only in big cities.

5.People built factories after the cities grew big.

 

1.A

2.A

3.B

4.B

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述的是城市是怎样出现的。很久很久以前,人们过着游牧的生活,等人们学会了种植庄稼之后,开始在一个地方定居,从而形成村庄。机器出现之后,村庄逐渐发展成城市。

1.根据短文第一段的最后一句话These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.可知,人们从一个地方搬到另一个地方,为了猎取动物作为食物。由此可知这句话是正确的。

2.原句意为:没有人知道这些人是怎样、什么时候学会种植食物的。但是当他们学会了之后,他们的生活改变了。在这句话中they指代的是these people,所以这句话是正确的。

3.根据短文第四段中When machines appeared, life in the villages changed again.可知,当机器出现的时候,农村的生活又改变了。故这句话中说城市的生活改变了,是不正确的。

4.根据短文最后一段中Today, it’s strange that some people are moving back to small villages.可知,现在,一些人又开始回到小村庄了。由此可见,并不是所有的人都喜欢住在城市里。故这句话是不对的。

5.根据短文第四段中When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories.可知,当机器出现的时候,农村的生活又发生的改变,人们修建了工厂。所以人们修建工厂并不是在城市变大之后,所以这句话不对。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

A very important world problem is the growth of population on the earth. The population of the world today is more than 6,500,000,000. That is a great number and we know it quite well. The important thing is not how large the population of the world is now, but is the rate (速度) of the growth. It is about 1.63% every year after the number of dead people has been taken away.

To give you some ideas of the birth rate, look at the second hand of your watch. Every second, four babies are born in the world. Another baby! Another baby! Another baby! Another baby! You can not speak quickly enough to keep up with the birth rate. The population is growing faster and faster. So it goes on, hour after hour. In one day, people have to find food for over 350,000 mouths more.

This great growth of population will make a big problem by the year 2010—there will be as many as 7,000,000,000 people on the earth! So this is one of the biggest problems that you are going to meet within your life.

1.What’s one of the important world problems today according to the passage?

________________________________________________

2.What is the growth rate of population every year?

________________________________________________

3.将文中画线的句子翻译成汉语。

________________________________________________

4.From the passage, how many new babies are there to be born in a minute?

________________________________________________

5.What may be the population of the world by the year 2010?

________________________________________________

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网