题目内容

5.It was Christmas Eve.I was fifteen years old and feeling like the world was over for me.I didn't have enough money to buy myself the(21)A that I had wanted that year.
Dad came back in and there was ice in his beard(胡子).-You've been by widow(寡妇)Smith's house recently?"he asked.Widow Smith (22)B two miles down the road.Her husband died a year ago and left her with (23)C children.
-I rode by just today,"Dad (24)A,-Little Jack was out looking for wood.They must have used up wood,Tom."
We filled our sledge(雪橇)high with(25)D.Then we went to the store and Dad bought some food and a small pair of shoes.I tried to think about(26)B Dad was doing.I knew we didn't have enough money,so why was Dad buying them so many things?
We(27)Dwidow Smith's house and went in.-We brought you a few things,madam."Dad said,and(28)Athe bag of food on the table.Then Dad handed widow Smith the pair of shoes.At that moment,tears filled  her eyes and started running down her face.
My throat seemed to be filled with(29)B,and there were tears in my eyes,too.Just then,my dream gift seemed very unimportant.Dad had given me the look on widow Smith's face and the smiles of(30)Cthree children.He had given me the best Christmas of my life.

21.A.giftB.iceC.houseD.store 
22.A.taughtB.livedC.studiedD.worked 
23.A.oneB.twoC.threeD.four 
24.A.continuedB.wroteC.spokeD.wondered 
25.A.clothesB.shoesC.foodD.wood 
26.A.whyB.whatC.whichD.how 
27.A.worriedB.returnedC.leftD.reached 
28.A.put downB.take downC.look downD.turn down 
29.A.everythingB.somethingC.anythingD.nothing 
30.A.myB.hisC.herD.their.

分析 试题分析:
平安夜作者正为没有钱而苦闷的时候,爸爸带着作者去帮助寡妇史密斯.
事情是从爸爸回来开始的,在回来的路上爸爸看到寡妇家小儿子在找木材,知道了寡妇家缺少木材和其他东西.
因此父亲带着东西去寡妇家,作者对父亲乐于助人的行为深受感到,认为这是父亲送给他的最好的圣诞礼物.

解答 21.A,考查名词及语境理解,句意:我没有足够的钱为我自己买我那一年想要的礼物. A.gift礼物;B.ice冰;C.house房屋;D.store商店.文中提到"It was Christmas Eve"是平安夜,可以推测出是在这一天为十五岁的我买礼物.故选A.
22.B,考查动词及语境理解,句意:寡妇史密斯住在公路两公里外.A.taught教,讲授;B.lived居住,生活;C.studied学习;D.worked工作.根据语境"two miles down the road"沿着公路两英里的地方,由此可知她住在那儿,故选B.
23.C,考查数词及语境理解,句意:她的丈夫一年前去世了,留下她和三个孩子.A.one一个;B.two两个;C.three 三个;D.four四个.根据短文倒数第二句话"three children"三个孩子,可知她有三个孩子.故选C.
24.A,考查动词及语境理解,句意:"我今天刚好骑车路过"父亲继续说"小杰克在外面找木材."A.continued继续;B.wrote写;C.spoke说,说话;D.wondered想知道;前面父亲说了"I rode by just today"我今天骑车路过,紧接着又说"Little Jack was out looking for wood"小Jack在找木头,可想而知是父亲说完一句后接着说后面的话.故选A.
25.D,考查名词及语境理解,句意:我们在雪橇上装满木材.A.clothes衣服;B.shoes鞋子;C.food食物;D.wood木材.根据上文:Little Jack was out looking for wood.They must have used up wood.可知寡妇家没有木材了.所以他们在雪橇上装的是木材.故选D.
26.B,考查疑问词及语境理解,句意:我尽力思考父亲在做什么.A.why为什么,表示原因;B.what什么,表示事物;C.which哪一个,哪些;D.how怎样,指方式.此处think about后面缺少宾语,所以用what来表示思考的内容,故选B.
27.D,考查动词及语境理解,句意:我们到寡妇家了.A.worried担心;B.returned归还,回归;C.left离开;D.reached到达.文中提到"widow Smith's house and went in"到了寡妇家,并进去,由此可知是我们带着木材到了寡妇家.故选D.
28.A,考查动词短语及语境理解,句意:父亲说着把食物袋放在桌子上.A.put down放下;B.take down摧毁;C.look down夜视;D.turn down关小,调低.上文提到"We brought you a few things"父亲说我们带了一些东西给你,所以此处父亲是把东西放在桌子上.故选A.
29.B,考查不定代词及语境理解,句意:我的喉咙好像被塞住了什么,而且我的眼中注满了泪水.A.everything每件事,每样东西;B.something某事,某物;C.anything任何事,任何物;D.nothing没有东西.肯定的陈述句里用something来表示一些东西,根据句意可知选择B.
30.C,考查代词及语境理解,句意:父亲给了我寡妇脸上的表情及她的孩子脸上的微笑.A.my我的;B.his他的;C.her她的;D.their他们的.根据语境"three children"三个孩子应该是指"寡妇的",用代词her来表示.故选C.

点评 对于完形填空题目,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关题目
10.You are what you eat
Keeping better eating habits can help you reduce (减少) disease.A healthy eating plan means choosing the right foods to eat and preparing foods in a healthy way.
Do you often change your toothbrush?Maybe you think it is not necessary.A study shows old toothbrushes bring disease.You should often change your toothbrush.
Exercise
Swimming,running,skating,skiing,dancing,walking and some other activities can help you stay healthy.You should exercise at least three times a week and for twenty minutes or more each time.Do it.
Plan out your life
You should have breakfast before you go to school.Have  a proper (合适的) meal for lunch.Follow a he althy diet.

41.What's the passage mainly aboutB
A.Healthy food.B.Healthy lifestyle (生活方式).
C.Junk food.D.Healthy sports.
42.What is the best title (标题) for the second paragraphC
A.Man's disease            B.Disease
C.Watch the toothbrush      D.Your bathroom
43.At least how long should you exercise each timeA
A.Twenty minutes.B.Fifteen minutes.
C.Five minutes.D.Ten minutes.
44.From the passage,we knowD can help us stay healthy.
A.proper diet               B.exercise
C.sleep and exercise         D.proper diet and exercise
45.What does a healthy eating plan meanD
A.Choosing the right foods.
B.Cooking the foods in a healthy way.
C.Never eat meat or fresh vegetables.
D.Both A and B.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网