题目内容

短文填空 根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整通顺。(10分)

Tom was a poor boy. He cleaned leather shoes for others in the street for a l 1. . Tom was also a c 2. boy. One day, a rich man named Miser a 3. in front of Tom.

He watched his d 4. shoes for a while, and then, looked at Tom. Tom knew this kind of people well. They love money but hate to spend it.

Tom said, “Let me brush your shoes, sir. Only two pence(士),sir. "

Mr Miser s_ 5. his head and walked away.

Tom thought for a second and then called out, “I'd like to clean it for nothing.” This time Mr Miser agreed. And soon one of his shoes was s 6. brightly.

When the rich man put his other shoe on the stool(凳子),Tom said he wouldn't clean it for him until he was paid two pence for his work. Mr Miser was very a 7. . He r 8. to pay anything and went away.

But to his s9. , the well-cleaned shoe was so bright that it made the other one look even dirtier. Mr Miser looked round. People in the street were 1 10. at him.

Finally, the rich man returned and gave Tom two pence. In a very short time his two shoes shone brightly.

1.living

2.clever

3.appeared

4.dirty

5.shook

6.shining

7.angry

8.refused

9.surprise

10.laughing

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述的是一个街头擦鞋的孩子利用自己的机智不仅让顾客擦了鞋,又让自己赚到钱的事迹。

1. a living 为了生存,生活,living在这作名词,故填living。

2.

3.

4. love money but hate to spend it.可知鞋脏了,但是又不想花钱。故填dirty。

5. Miser摇了摇头,然后走开了。Shake one’s head 摇头,故填shook。

6.亮的闪眼。Be +doing ,故填shining。

7.

8. to do sth 拒绝做某事,故填refused。

9. one’s surprise 令某人吃惊,故填surprise。

10.

考点:阅读填空。

练习册系列答案
相关题目

The English Fashion recently asked people about their wonderful ideas and plans about things they could do. The magazine asked people the following question: "If you had all the money you wanted, what would you like to do?" About 500 people answered the survey question.

Almost half (49%) of the people in the survey said they would buy material things such as a bigger house or a better car. One fifth (20%) of the people said they would travel to the interesting or famous places. 17% answered that they would give money to someone else. They would donate money to a charity or to help poor people. More than half of the rest of the people(about 10%) said they would give money to help medical research. All the other people in the English Fashion survey said they would save money in the bank. They said they didn't know what they would like to do right now, but perhaps in a few years they would find a good use for the money.

"Lots of people think that if they buy bigger and better things, they will feel happier," said Dr. Mary Wilson, a sociologist at City University. "However," she said, “ this feeling will not last long. After a while, they won't be satisfied with them any longer. " Dr. Wilson thinks the happiest people are those who make a change in people's lives that will last into the future. She thinks those people who give money to someone else or to medical research are thinking beyond themselves and their own needs at the moment. If they had all the money they wanted, they would make a difference in the world.

1.What is the English Fashion?

A. A sociology book. B. A magazine.

C. A newspaper. D. A TV program.

2.Which of the following is a material thing?

A. A big car. B. A holiday to Europe.

C. Medical research. D. Terrible disease.

3.How many ways would people like to do with the money in Paragraph 2?

A. 4 B. 5 C. 6 D.3

4.What does the underlined phrase "this feeling" refer to?

A. The feeling of travelling.

B. The feeling of donating.

C. The feeling of shopping.

D. The feeling of saving money.

5.Who did Dr Wilson think were the unhappiest people?

A. The people who would save the money for the future.

B. The people who would give the money to a charity.

C. The people who would give the money to medical research.

D. The people who would spend the money on material things.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网