题目内容

In America: There are many more cars than in China. Maybe the number of cars in California is the same as the number in China. But there are fewer traffic jams and accidents in America than in China. We hardly see traffic police in the street, but all cars obey traffic rules strictly , and people hardly find that a car does not obey traffic rules in the street.
About America traffic rules, there are many better terms , such as:
1. Stop line: There are stop line in all crossing without traffic lights(some have two stop lines and others have four stop lines); all cars must stop while meeting the stop lines.
2.Traffic lights: There are traffic lights in the crossing of the road .Cars may almost turn every direction. the traffic lights can give signals step by step including u-turn . There is a kind of middle lane of turning left. When a car wants to turn left in the road, he may enter into the middle lane of turning left and give a signal of turning left. When he thinks being safe he may turn left.
3. Specific item: Such as parking, there are three kinds of lines (its color are white, blue or red) in the roadside. Every line may park different kinds of cars. There are streets in some residential(住宅区) areas, and no car can park at any time or any period time.
4. About the priority (优先权) of passengers and cars: At any case, passengers have the priority to cars. But only after passengers have passed the road and gotten the top of sidestep, cars may go ahead. In general, traffic rules of America are very specific, convenient and safe.
【小题1】According to the passage, we can know________.

A.there are more traffic jams and accidents in America than in China
B.traffic policemen are often seen in the street in America
C.California may have as many cars as China
D.You can easily find that a car does not obey traffic rules in the street in America
【小题2】When you meet a stop line while driving a car in the crossing without traffic lights,,_____.
A.you can go ahead B.you can turn left
C.you can have a u-turn D.you must stop
【小题3】Which color is not include in the parking lines in America ?
A.yellow B.blue C.red D.white
【小题4】Which of the following is true?
A.Any car can park at any time or any period time in the streets in some residential areas.
B.While giving a signal of turning left and being safe, you can turn left in the middle lane of turning left
C.At any case, cars have the priority to passengers.
D.You can park your car at any one of the three parking lines.
【小题5】This passage mainly talks about________
A.the priority of passengers and cars B.the traffic lights
C.the stop line D.American traffic rules


【小题1】C
【小题2】D
【小题3】A
【小题4】B
【小题5】D

解析试题分析:本文是主要介绍美国交通规则相比中国的优势。
【小题1】C 细节推断题。根据文章第一段Maybe the number of cars in California is the same as the number in China.也许加利福尼亚的汽车数量与中国汽车的数量一样多。
【小题2】D 细节理解题。根据文章的all cars must stop while meeting the stop lines.所有的小汽车遇到停车线必须停车。
【小题3】 A 细节理解题。根据文章中的Such as parking, there are three kinds of lines (its color are white, blue or red) in the roadside.比如停车,路边有三种停车线(它的颜色是白色,蓝色和红色)。题干要求选不在这三种颜色内的,故选A。
【小题4】A 细节理解题。根据文章中的When a car wants to turn left in the road, he may enter into the middle lane of turning left and give a signal of turning left. When he thinks being safe he may turn left.当一辆汽车要在道路左转,他可以进入左转弯车道,中间给左转弯信号。当他认为安全的他可能转左。据此判断B正确。
【小题5】D 综合概括题。根据文章的全部内容,主要介绍了美国小汽车行驶规则,故选D。
考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

If they eat up their food, students can collect coupons(优惠券) and exchange them for small gifts, such as books, magazines, mobile phone covers and hand warmers.

“It’s been such a surprise,” said Liang zhaoyun,19, a student at a university in Shanghai, “It has given us one more motivation to finish our food.”
The measure is part of a national “eat-up” campaign(行动) which is organized by students to deal with food waste on campuses(校园).
Why only on campuses? You might ask. Because according to a report by Xinhua News Agency, students waste twice as much food as the national average(平均).
The campaign on campus food waste is receiving attention across the country.
“The aim of the campaign is not only to encourage students to finish their food. We hope it can also encourage students to choose a more environment –friendly and healthy lifestyle,” said Tao Siliang, Secretary of the Youth League Committee at Shanghai University.
Some school food is poorly prepared, so students do not like to finish it all. Some schools have taken notice of this and they are taking measures to improve it.
“I’m glad that we’ve reduced food waste since the ‘eat-up’ campaign began. But if we call on students to waste less food, we should also improve the service and food standard on campuses.” said Tao.
【小题1】From Paragraph1, we know that the students will get a coupon             .

A.when they eat school foodB.after they exchange gifts
C.if they finish all their foodD.if they collect the waste
【小题2】The underlined word “motivation” in Paragraph 2 means “            ” in Chinese.
A.动力B.机会C.试验D.条件
【小题3】The “eat-up” campaign is carried out on campuses because              .
A.students get a good educationB.schools offer small gifts
C.students waste too much foodD.school food is more delicious
【小题4】The purpose of the campaign is mainly to              .
A.improve the school food standard
B.encourage a greener and healthier lifestyle
C.receive attention from the society
D.further improve the service in universities
【小题5】 The best title for this passage may be             .
A.Enjoy Your FoodB.Reduce Waste on Campus
C.Meals in Universities D.“Eat-up” Campaign on Campus

Be careful! Some people may use the truth to deceive. When someone tells you something that is true, but misses important information that should be included, he can create a false impression(印象).
For example, someone might say, "I just won 100 dollars on the lottery(彩票). It was great. I took that ticket back to the store and they gave me 100 dollars!"
This man is a winner, right? Maybe, maybe not. We then discover that he paid 200 dollars for 200 tickets, and only one ticket won. He's really a big loser.
He didn't say anything that was false, but he didn't give the other important information. That's called a half-truth. Half-truths are not lies, but in fact they are dishonest.
Advertisements sometimes use half-truths. It's against the law to lie in advertisements, so they try to deceive with the truth. An advertisement might say, "Nine-tenths of doctors believe that Fancy Pills will be good to cancer. " It doesn't tell you that they only asked ten doctors and nine of them work for the Fancy Company.
This kind of thing happens too often. It's a sad fact of life: Lies are lies, and sometimes the truth can lie as well.
【小题1】What does the underlined word "deceive" mean in Chinese?

A.坦白  B.引人注意  C.获胜  D.欺骗
【小题2】When people tell part of the truth,          .
A.they are really lying
B.they are lottery losers
C.they may want you to buy something
D.they may not be honest
【小题3】Which of the following is TRUE?
A.The truth can be used by dishonest people.
B.All lies are hidden in the truth.
C.Nine-tenths of doctors work for Fancy Company.
D.Advertisements are full of lies.
【小题4】What does the writer clearly want people to do?
A.Think carefully when they read or hear something.
B.Spend no money on lottery tickets.
C.Never trust anyone no matter what they say.
D.Always tell the truth.
【小题5】Which is the best title for the passage?
A.Tell the Truth   B.Everybody Lies
C.Lie With the Truth   D.Lies Are Lies

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网