题目内容

请仔细阅读下面的短文,读后按信息表中项目要求,填写下面的表格。

Nowadays more and more people are worrying about their health. But how to keep healthyDifferent people may give different answers to this question. In my opinion, it is important to do the following.

First, we should take exercise every day. Plenty of exercise helps us build a strong body and makes us work better. That is why more and more people are becoming active in different kinds of sports and exercises. In morning many people get up early and take exercise. Some practice running while others walk or dance to music. In the afternoon, there are also many people doing sports. Some play basketball or volleyball, others play football or badminton.

Second, have a healthy diet. Over-eat or too little food is very bad for our health. We should not eat too much or too little for every meal. We should eat healthy food, such as all sorts of grain, green vegetable and fruit.?

Third, give up bad habits like smoking and drinking. Because they are also bad for people’s health.

All above are my thoughts about keeping healthy. If we can do as them, we will become healthier and stronger.

? ??????????????????????? Information Card

Taking exercise can help us build 1.____ and make us work better.

2._____ and drinking are bad habits.

Eating3.______________for one meal is bad for our health.

4.__________, a healthy diet and good habits are important for health.

The writer gives us 5.________ pieces of advice on how to keep healthy.

 

【答案】

1.a strong body

2.Smoking

3.too much or too little

4.Taking exercise/Exercise

5.three / 3

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文作者主要针对如何保持身体健康提出了三条建议,告诉我们参加锻炼,健康的饮食和良好的习惯对我们的健康很重要。

1.细节理解题。根据短文第二段Plenty of exercise helps us build a strong body and makes us work better. 描述,可知参加体育锻炼有助于我们培养一个强壮的身体,让我们工作的更好。故填名词性短语a strong body,一个强壮的身体。

2.细节理解题。根据Third, give up bad habits like smoking and drinking. 描述,可知吸烟是不好的生活习惯。故填动名词Smoking,吸烟。

3.细节理解题。根据We should not eat too much or too little for every meal.描述,可知吃得太多或者太少对我们的健康都不好。故填too much or too little,太多或者太少。

4.主旨大意题。阅读短文可知,参加锻炼,健康的饮食和良好的习惯对我们的健康很重要。故填动名词短语Taking exercise/Exercise,参加锻炼。

5.细节理解题。根据关键词First, SecondThird描述,可知作者一共提了三条建议。故填three / 3

考点:考查健康保健类阅读

练习册系列答案
相关题目
任务型阅读理解:仔细阅读下面的短文并按要求完成后面的小题。(5小题,每小题2分,共10分)
Playing  is serious business for children . In fact , it’s what they do best ! Ask them why they do it , and kids will probably say , “ Because it’s fun !” But it’s much more than that . It’s also good for them .
3.Studies show that from birth babies learning through play . They use their five senses to get know their new world . Touching allows them to discover how different things feel . Brightly colored toys and clothing help develop a baby’s sense of sight .
When small children choose which toy to play with , they begin developing their abilities in making decisions .Children love toys that allow them to use their imagination .Sometimes an empty box is more fun than a high—tech toy . That’s because a box can become anything a child imagines it to be .
Crayons , paints and Play-Doh (彩色塑泥) are also good because they allow children to create . Traditional building blocks teach important pre-math skills like problem—solving .
4.Playing doesn’t become any less important once children start school . Many valuable lessons about life are learned on the school playground . Kids learn how to share , take turns and play by the rules .
1. What can children do best in their childhood ?______________
2. What kind of toys do children lover ?
_______________________________________________.
将短文译成汉语
3_____________________________________
4_____________________________________________
5.请给短文拟一个适当的题目。___________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网